Γερμανία,Ισπανία και…Φούτμπολ, οι επιρροές του Σάουθγκεϊτ για τις στημένες φάσεις

Γερμανία,Ισπανία και…Φούτμπολ, οι επιρροές του Σάουθγκεϊτ για τις στημένες φάσεις

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ αποκάλυψε πως εμπνεύστηκε τις κομπίνες των στημένων φάσεων που μέχρις στιγμής αποτελούν το μεγαλύτερο όπλο της Αγγλίας.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας οι περισσότερες στημένες φάσεις της Αγγλίας «μυρίζουν» γκολ. Τα κόρνερ και τα φάουλ της ομάδας του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ είναι το νούμερο ένα όπλο των «Λιονταριών».

Οι Άγγλοι έχουν σκοράρει τα 6 από τα 8 γκολ μέχρι τώρα από στατικές φάσεις, ενώ έχουν και τις περισσότερες προσπάθειες, που προέρχονται από «στημένα», προς την εστία.

Ο Άγγλος προπονητής σ’ ότι αφορά τις στημένες φάσεις είπε :

«Όταν αναλύσαμε την Ισπανία και την Γερμανία στα Μουντιάλ που κατέκτησαν, παρατηρήσαμε ότι ήταν πολύ καλοί σε κόρνερ και φάουλ. Τα «στημένα» τους ήταν σημαντικός παράγοντας στην πορεία προς το τρόπαιο, πράγμα που δεν αντιλήφθηκε πολύς κόσμος.».

Μιλώντας στο «BBC RADIO 5» ο εκλέκτορας της εθνικής Αγγλίας πρόσθεσε :

«Και οι Ισπανοί και οι Γερμανοί παίζουν πολύ ωραίο ποδόσφαιρο. Αν παρατηρήσουμε όμως πόσα γκολ έχουν σκοράρει από στατικές φάσεις και πόσα δεν έχουν δεχτεί από «στημένα» αντιπάλων, θα καταλάβουμε ότι αυτός ήταν το μεγάλο όπλο στην επιτυχία τους. Οι στατικές φάσεις έχουν πολλές πιθανότητες να μετατραπούν σε γκολ. Στα τουρνουά των Εθνικών ομάδων παίζουν ακόμη σημαντικότερο ρόλο».

Ο Σάουθγκεϊτ έχει επισκεφτεί την ομάδα φούτμπολ του NFL, Seattle Seahawks ενώ έχει παρακολουθήσει και δύο Σούπερμπολ από κοντά. Για τις εμπειρίες που αποκόμισε από την απέναντι όχθη του Ατλαντικού είπε :

«Πάντα υπάρχει κάτι να μάθεις και είχα την ευκαιρία να μιλήσω με αρκετούς και διαφορετικούς προπονητές. Πάντα προσπαθείς να φέρεις καινούργια πράγματα στην ομάδα σου. Οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει».

Ο πρώτος σκόρερ του Μουντιάλ Χάρι Κέιν, είπε πως σε κάθε προπόνηση τα τελευταία 10 λεπτά τα αφιερώνουν στις στημένες φάσεις. Στο ένα τέρμα οι επιθετικοί και στο άλλο οι αμυντικοί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ