Ολυμπιακός – Κόροιβος 97-76

Ολυμπιακός – Κόροιβος 97-76

Ο Βασίλης Σπανούλης επέστρεψε στην δράση και με την... αύρα του αρχηγού ο Ολυμπιακός έκανε «περίπατο» στο άδειο από θεατές ΣΕΦ λόγω τιμωρίας απέναντι στον Κόροιβο (97-76).

Ο Ολυμπιακός επικράτησε χωρίς πρόβλημα του Κοροίβου με 97-76 στο άδειο ΣΕΦ με την επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη να συνδυάζεται με αρκετά καλή του εμφάνιση.

Εχοντας ως τεράστιο κέρδος την επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη, ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα του Κόροιοβου Αμαλιάδας, στο άδειο ΣΕΦ με 97-76 και πλέον ετοιμάζεται για την αναμέτρηση με την Ρεάλ Μαδρίτης την Παρασκευή στο ίδιο γήπεδο.

Κορυφαίος για την ομάδα του Πειραιά ο Γιάννης Στρέλνιεκς με 19 πόντους και 4/5 τρίποντα και 7 ασίστ, ενώ τον ακολούθησε ο Χόλις Τόμπσον με 16 πόντους και 2/5 τρίποντα.

Αναφορικά τώρα με τον ηγέτη του Ολυμπιακού; Ο Βασίλης Σπανούλης στην επανεμφάνισή του με την ερυθρόλευκη φανέλα είχε 13 πόντους, 3/5 τρίποντα και 5 ασίστ σε 16 λεπτά συμμετοχής.

ΑΡΓΗΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΠΡΟΣ

Ο Ολυμπιακός μπήκε νωθρά στην αναμέτρηση, με μία πεντάδα που για πρώτη φορά έπαιξε μαζί σε παιχνίδι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, στο άδειο Ειρήνης και Φιλίας (για τελευταία φορά φέτος), παρά το αρχικό 12-4 των «ερυθρόλευκων», ο Κόροιβος να βρει πεδίο δράσης και με τον Πόσλεϊ να τρέξει ένα 3-12 για το προσπέρασμά του (15-17).

Η πρώτη περίοδος βρήκε το παιχνίδι ισόπαλο 21-21, με την ομάδα της Αμαλιάδας να κλέβει την παράσταση.

Ο Ολυμπιακός έκανε τα.. βασικά στο δεύτερο δεκάλεπτο. Με τον Σπανούλη στην πεντάδα τους μετά από δύο μήνες, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 30-23 με κάρφωμα του Μακλίν. Και πάλι ο Κόροιβος αντέδρασε και έτρεξε ένα 7-0 σερί, για να σηκώσει τον κόσμο από τον… καναπέ του στο σπίτι, ο Βασίλης Σπανούλης με τρίποντο για το 33-30. Ένα σουτ που τόσο πολύ ήθελαν όλοι οι οπαδοί της ομάδας του Πειραιά.

Ο Τόμπσον πήρε τη σκυτάλη στο σκοράρισμα και έτσι εύκολα ήρθε το ματς στο 43-36 με τον Παπαπέτρου να καρφώνει για το 45-36 που ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

ΕΝΑ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΟ

Οι «ερυθρόλευκοι» παρέμειναν νωχελικοί στο ματς και αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Κόροιβος να μην χάνει την επαφή με το σκορ. Από το 49-41 όμως και έπειτα, ο Ολυμπιακός ανέβασε ρυθμό και έτρεξε ένα 9-2 επιμέρους (58-43) με δράστη τον Γιάνις Στρέλνιεκς που πέτυχε τρίποντο και φάουλ.

Ο Ντεκόσεϊ σκόραρε για το 58-46 για να ακολουθήσει ένα ακόμα 5-0 σερί για το 63-46 για την ομάδα του Πειραιά. Στο μεσοδιάστημα αυτό οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με τον Βασίλη Σπανούλη 73-55, με τον φυσικό ηγέτη του Ολυμπιακού, να κλείνει την περίοδο με ένα τρίποντο από τα εφτάμιση μέτρα για το 79-58 που ήταν και το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου.

Το ματς ήδη είχε ήδη κριθεί, οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν με αμείωτο ρυθμό σε άμυνα και επίθεση και παρότι έπαιξαν οι Τολιόπουλος, Αρσενόπουλο και Ουίλτζερ μαζί, παρέμειναν σε υψηλό επίπεδο παραγωγικά. Το ματς τελείωσε με τρίποντο του Χόλις Τόμπσον, με την ομάδα του Πειραιά πλέον να κοιτάει το παιχνίδι με την Ρεάλ Μαδρίτης στο Φάληρο, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 45-39, 79-58, 97-76.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ