«Έβαλε» φωτιά για την δεύτερη θέση η Παναχαΐκή

«Έβαλε» φωτιά για την δεύτερη θέση η Παναχαΐκή

Η Παναχαΐκή ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της 2ης θέσης κόντρα στον Απόλλων Λάρισας, του οποίου του επικράτησε με 1-0. Στο 1-1 έμειναν Σπάρτη και Εργοτέλης.

Η Παναχαΐκή το ήθελε περισσότερο το παιχνίδι και το πήρε. Η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου επέβαλλε από νωρίς τους κανόνες της αναμέτρησης, καθώς μόλις στο 2΄ κατάφερε να προηγηθεί χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Αργυρόπουλος από τον Κοντοέ.

Από εκεί και πέρα οι Αχαιοί είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και θα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο τέρμα στο 7΄, ωστόσο το σουτ του Αργυρόπουλου πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μαντζάρη, ενώ και στο 16΄ οι γηπεδούχοι άγγιξαν εκ νέου το 2-0, όμως το σουτ του Αργυρόπουλου κόντραρε στα πόδια των αμυντικών των φιλοξενούμενων και έφυγε κόρνερ.

Στον αντίποδα, οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο ημίχρονο προσπάθησαν κυρίως με αντεπιθέσεις να φανούν απειλητικοί, ωστόσο οι προσπάθειες τους ήταν χωρίς αποτέλεσμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Άριαν Μπελά μπήκε καλύτερα στο ματς και στο 50΄ άγγιξε το 1-1, η κεφαλιά όμως του Καρατάσιου αντί για τα δίχτυα του Σούλη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του. Αυτή ευκαιρία του Απόλλωνα θορύβησε την Παναχαΐκή και στο 52΄ το σουτ του Κυνηγόπουλου αποκρούστηκε από τον Μαντζάρη.

Από εκεί κι έπειτα η Παναχαϊκή σε δύο περιπτώσεις στο 62΄ και στο 68΄ έφτασε κοντά στο 2-0, οι προσπάθειες όμως των Μπαστακού και Κυνηγόπουλου δεν στέφθηκαν από επιτυχία, με αποτέλεσμα να μένει στο 1-0 μέχρι την λήξη του αγώνα.

Εργοτέλης – Σπάρτη 1-1

Σε νέο στραβοπάτημα υποχρεώθηκε ο Εργοτέλης, ο οποίος ήταν αυτός που είχε μεν την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός για την εστία της Σπάρτης, η οποία είχε καταφέρει να κλείσει καλά τους διαδρόμους προς την εστία του Πάντου.

Μάλιστα, η Σπάρτη ήταν αυτή που ευτύχισε να προηγηθεί στο 27΄ χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκαλβάο, πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Ζαχαριουδάκης από τον Προβυδάκη. Από το σημείο εκείνο και μετά οι παίκτες του Νίκκι Παπαβασιλείου ανέβασαν την απόδοση τους, προκειμένου να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης.

Στο β΄ ημίχρονο ο Εργοτέλης αύξησε περισσότερο την πίεση του, προκειμένου να φέρει το ματς στα ίσα. Αυτό ήρθε στο 67΄, με τον Μπάτζιο ο οποίος με κεφαλιά έκανε το 1-1. Από εκεί κι έπειτα οι Κρητικοί σε συνδυασμό ότι οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με δέκα παίκτες, λόγω τραυματισμού του Ρόμο αλλά και του ότι είχαν γίνει όλες οι αλλαγές των Λακώνων, πίεσαν για το 2-1. Ωστόσο παρά το αριθμητικό της μειονέκτημα η «Βασίλισσα του Νότου» κατάφερε να διατηρήσει το υπάρχον αποτέλεσμα που ήταν και το τελικό του αγώνα.

Περισσότερα σε λίγο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ