10 πράγματα που δεν ξέρετε για το γυναικείο προφυλακτικό

10 πράγματα που δεν ξέρετε για το γυναικείο προφυλακτικό

Και καλό είναι να τα γνωρίζετε

Είμαστε σχεδόν βέβαιες ότι είστε πολύ απασχολημένες με το να προσπαθείτε να πείσετε το σύντροφό σας να χρησιμοποιήσει ένα ανδρικό προφυλακτικό και δεν έχετε ακόμη δοκιμάσει να φορέσετε ένα γυναικείο.

Η αλήθεια είναι ότι οι άντρες απεχθάνονται αυτή τη μέθοδο αντισύλληψης ενώ οι γυναίκες δεν είναι επαρκώς ενημερωμένες για τη γυναικεία έκδοσή της.

Τα γυναικεία προφυλακτικά που διαφορετικά ονομάζονται και εσωτερικά, προφυλάσσουν με τον ίδιο τρόπο από ΣΜΝ και ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη αλλά έχουν αρκετές διαφορές από τα ανδρικά.

Για παράδειγμα, ένα γυναικείο προφυλακτικό είναι πολύ μεγαλύτερο από ένα ανδρικό και πρέπει να μπει στο εσωτερικό του κόλπου με τον αντίστροφο τρόπο από αυτόν που εφαρμόζεται πάνω σε ένα πέος.

10 #facts που θα έπρεπε να ξέρετε για τα γυναικεία προφυλακτικά:

1 . H μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα ανδρικά και στα γυναικεία προφυλακτικά είναι ότι τα γυναικεία έχουν δυο δαχτυλίδια: To εσωτερικό είναι ευέλικτο, βοηθά στην διείσδυση και κρατάει το προφυλακτικό στη θέση του ενώ το εξωτερικό το συγκρατεί στο εξωτερικό του αιδοίου.

2. Πρέπει να είστε βέβαιες ότι το τοποθετήσατε σταθερά για να μη μετακινηθεί κατά την επαφή. Κατά τη διάρκεια της πράξης δε χρειάζεται να το κρατάτε με το χέρι σας αλλά όταν τελειώσετε την πράξη καλό θα ήταν να το κρατάτε από το εξωτερικό δαχτυλίδι για να το αφαιρέσετε.

3. Δεν υπάρχει λόγος να φοβάστε μήπως “χαθεί” μέσα στον κόλπο σας. Αυτός είναι ο ρόλος του εξωτερικού δακτυλίου άλλωστε, να το συγκρατεί στη θέση του. Ακόμη όμως κι αν φύγει προς τα μέσα μπορείτε απλά να το τραβήξετε έξω με τη βοήθεια των δακτύλων σας. Δεν είναι μικρό σαν το ανδρικό για να κάνει τη διαδικασία δύσκολη.

4. Είναι μόνο 79% αποτελεσματικά στο να σας προστατεύσουν από μια εγκυμοσύνη και αυτό επειδή δε μένουν σταθερά στη θέση τους. Από την άλλη μεριά τα ανδρικά είναι 85% αποτελεσματικά.

5. Θα πρέπει να νιώθετε άνετα με το να έχετε κάτι μέσα σας. Αν έχετε χρησιμοποιήσει ταμπόν, είναι ένα καλό βήμα στο να έχετε εξοικειωθεί με το να βρίσκεται ένα ξένο σώμα μέσα στον κόλπο σας, αλλά τα menstrual cups είναι ακόμη πιο ιδανικά για να σας προετοιμάσουν.

6. Μπορείτε να τοποθετήσετε το γυναικείο προφυλακτικό στον κόλπο σας ακόμη και οκτώ ώρες πριν κάνετε σεξ. Καλό αυτό γιατί “δεν καταστρέφει τη στιγμή”, δηλαδή όταν έρθει η ώρα είστε ήδη έτοιμες.

7. Είναι πιο δυσεύρετα από τα ανδρικά προφυλακτικά. Προφανώς και δε θα τα βρείτε σε κάθε περίπτερο, όμως οπωσδήποτε θα μπορέσετε να τα προμηθευτείτε από κάποιο sex shop. Σε περίπτωση που θέλετε να δείτε πως είναι ένα γυναικείο προφυλακτικό μπορείτε να το κάνετε ΕΔΩ

8. Mπορεί να έχουν χαρακτηριστεί “γυναικεία” αλλά λειτουργούν επίσης πολύ καλά και στο πρωκτικό σεξ και για τα δυο φύλα.

9. Έχουν ημερομηνία λήξης όπως ακριβώς και τα ανδρικά, γι αυτό όταν τα αγοράσετε καλό θα είναι να την τσεκάρετε.

10. Επίσης προσοχή, τα μακριά νύχια είναι εχθρός σας στην προκειμένη περίπτωση. Θα σας δυσκολέψουν και στην τοποθέτηση και στην αφαίρεση και δε βρίσκεστε σε ΑΤΜ για να σας βοηθήσει κάποιος ευγενικός άνθρωπος που στέκεται στην ουρά πίσω σας με την κάρτα σας που δε μπορείτε να τη βγάλετε από το μηχάνημα.

Πηγή: marieclaire.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ