Ένινγκ: «Δείξαμε ότι θέλουμε να παίζουμε επιθετικά»

Ένινγκ: «Δείξαμε ότι θέλουμε να παίζουμε επιθετικά»

Με την εμφάνιση κόντρα στον Βόλο ο Άρης είχε το στυλ παιχνιδιού που ο προπονητής του επιθυμεί, όπως ανέφερε ο ίδιος στις δηλώσεις του.

Η εμφατική νίκη του Άρη επί του Βόλου με 4-0 στο Κλεάνθης Βικελίδης άφησε τον Μίχαελ Ένινγκ αρκετά ικανοποιημένο, τόσο για τους τρεις βαθμούς που έφεραν τους κίτρινους στην πέμπτη θέση, όσο και για την απόδοση της ομάδας του.

Ο Γερμανός τεχνικός είδε το επιθετικό ποδόσφαιρο που θέλει να παίζουν οι ποδοσφαιριστές του, όπως τόνισε, ενώ το άνετο προβάδισμα από το πρώτο ημίχρονο του έδωσε την ευκαιρία να ξεκουράσει παίκτες ενόψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό σε μόλις τρεις μέρες από σήμερα.

Για το ματς: «Χαίρομαι για την εμφάνιση και το αποτέλεσμα. Κάναμε καλό παιχνίδι, δείξαμε ότι θέλουμε να παίζουμε επιθετικά. Υπάρχει αισιοδοξία για τη συνέχεια, αν δουλεύουμε μαζί και συγκεντρωμένα. Όλα κυλούν καλύτερα. Είμαστε σε μια εβδομάδα που λέμε στη Γερμανία αγγλική, με τρία παιχνίδια, και κοιτάμε μπροστά για ένα καλό αποτέλεσμα στην Αθήνα με τον Παναθηναϊκό».

Για το πώς έχει στο μυαλό του το στυλ παιχνιδιού του Άρη: «Έχω πει ότι στην έδρα μας πρέπει να παίζουμε πάντα επιθετικά, να πιέζουμε τον αντίπαλο, να σκοράρουμε αρκετά γκολ και να δείξουμε ότι είμαστε μια δύναμη. Αυτό προσπαθήσαμε και άλλες φορές, αλλά με τη Λαμία για παράδειγμα δεν μας βγήκε. Σε άλλα παιχνίδια, όχι όπως το σημερινό, κυριαρχεί η τακτική. Θέλαμε να κρατήσουμε τον Βόλο μακριά από την εστία, το πετύχαμε πιστεύω, δεν είχε σημαντική ευκαιρία ο αντίπαλος»

Για τις πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα: «Ήμασταν αναγκασμένοι να κάνουμε πειράματα με τα μπακ, λόγω των απουσιών και επειδή δεν είχαμε πραγματικές εναλλακτικές. Μίλησα με τον Δεληζήση πριν τον αγώνα και είπε ότι είναι έτοιμος. Θέλω να το βλέπω αυτό, να είναι οι παίκτες έτοιμοι να θυσιαστούν για την ομάδα. Σήμερα πέτυχε ο πειραματισμός μας».

Για την καλή απόδοση των παικτών που ήρθαν από τον πάγκο: «Είναι ένας πολύ ευχάριστος πονοκέφαλος για μένα. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Θέλω να το έχω αυτό το πρόβλημα. Δεν είναι μόνο οι 11 που παίζουν, χρειαζόμαστε το σύνολο. Όλη η ομάδα βοήθησε σήμερα. Μου δόθηκε ευκαιρία να ξεκουράσω παίκτες όπως ο Βέλεθ και ο Σάσα, που είχαν σερί αγώνων. Έχουμε λίγους επιθετικούς και μπακ και δεν έχουμε επιλογές».

Για τον Μπράουν Ιντέγε: «Έκανε μεγάλο άνοιγμα στα πόδια και ένιωσε ενόχληση στον τετρακέφαλο. Ζήτησε ο ίδιος αλλαγή και μας την επέτρεψε το παιχνίδι. Μπορούμε να δώσουμε “πράσινο φως” για το επόμενο ματς».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ