Πώς να ξεκινήσεις μια νέα σχέση με την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου

Πώς να ξεκινήσεις μια νέα σχέση με την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου

Πολλές φορές, μας τυχαίνει να ξεκινάμε μια νέα σχέση «κουβαλώντας» μαζί μας τα τραύματα των πρηγούμενων, τα οποία δεν έχουμε καταφέρει να επιλύσουμε με τον εαυτό μας. 

Πώς να τιμήσεις τη σχέση σου με αληθινό τρόπο

Πολλές φορές, μας τυχαίνει να ξεκινάμε μια νέα σχέση «κουβαλώντας» μαζί μας τα τραύματα των πρηγούμενων, τα οποία δεν έχουμε καταφέρει να επιλύσουμε με τον εαυτό μας.

Παρακάτω θα βρεις μερικούς τρόπους να φέρεις την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου στη νέα σου σχέση.

Όλα ξεκινούν από εσένα
Πριν από τον οποιοδήποτε άλλο, βρίσκεσαι σε σχέση με τον εαυτό σου. Η αγάπη που εμπνέει ο σύντροφος σου σε εσένα υπάρχει ήδη μέσα σου. Εσύ η ίδια πυροδοτείς αυτό το απίστευτο, ασύγκριτο συναίσθημα. Εφόσον έχεις ήδη όλη αυτή την αγάπη μέσα σου, γιατί να μην δώσεις λίγη από αυτήν σε εσένα προτού τη δώσεις στους άλλους; Να θυμάσαι ότι η σχέση που έχεις με τον εαυτό σου συνεχίζεται σε όλη σου τη ζωή. Οι σύντροφοι μπορεί να έρχονται και να φεύγουν, αλλά η σχέση μας με τον εαυτό μας είναι δια βίου και υπαγορεύει την ποιότητα της ζωής μας και το μέγεθος της αγάπης που προσελκύουμε.

Η αγάπη είναι δράση
Σε περίπτωση αμφιβολίας, ένας καλός κανόνας είναι να αντιμετωπίζεις το σύντροφό σου με τον τρόπο που θέλεις να αντιμετωπίζεσαι. Να είσαι ευγενική, να βρίσκεις τρόπους να τον επιβραβεύεις όταν το αξίζει, να επισημαίνεις τα καλά και να εκφράζεις ευγνωμοσύνη ακόμα για τα μικρά πράγματα. Στα ζευγάρια είναι συχνό φαινόμενο να παίρνει ο ένας τον άλλο δεδομένο, επειδή δεν βλέπουν καθαρά όλες τις στιγμές όπου η αγάπη και η στήριξη καλλιεργείται με έμμεσους τρόπους. Με τον ίδιο τρόπο, άφησε τις μικρότητες να περάσουν, όταν πιάσεις τον εαυτό σου να πλάθει ένα σενάριο στο κεφάλι σου τους ή να κρατάς κακίες, αναρωτήσουν εάν αυτό είναι πραγματικά σημαντικό, και μπορείς να βρεις έναν τρόπο να συγχωρήσεις τα ασήμαντα και να προχωρήσεις.

Το εντοπίζεις, το έχεις!
Τι βλέπεις σε εκείνον που σε τρελαίνει; Κι όμως, υπάρχει σε εσένα! Θεράπευσε τον εαυτό σου, παρατήρησε τις δικές σου συμπεριφορές που είναι παρόμοιες και ενοχλητικές. Παρατήρησε πώς ενεργοποιείσαι από αυτά που κάνει ο σύντροφος σου και παρατήρησε το πώς αυτές οι μάσκες μισαλλοδοξίας αποκηρύσσουν τον δικό σου θησαυρό αρνητικών τάσεων.

Προστάτεψε τους εαυτούς σας στις κρίσιμες στιγμές
Όταν βρεθείς σε αδιέξοδο με τον σύντροφό σου καθώς τα πράγματα παίρνουν την κατηφόρα: κάνε πίσω και ξαναβρες τα με τον εαυτό σου. Βγες τη στιγμή που νιώθεις ότι ο διάλογος ξεφεύγει.  Δεν πρόκειται να λύσεις τίποτα με αυτό το άτομο τη στιγμή εκείνη. Απομακρύνσου, πάρε βαθιές ανάσες και να γράψε σε ένα χαρτί τα συναισθήματα σου, κάνε μια βόλτα, κάνε ένα μπάνιο, πέρασε χρόνο αφήνοντάς τον εαυτό σου να χαλαρώσει. Όταν τελικά καθίσεις με τον σύντροφό σου για να λύσετε τα θέματα σας, θα πρέπει να φέρετε τον καλύτερο εαυτό σας.

Πηγή: womenonly.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ