Συνεχίζονται οι προκλήσεις από την Τουρκία

Συνεχίζονται οι προκλήσεις από την Τουρκία

Το κρεσέντο των προκλήσεων συνεχίζει η Τουρκία, με την έκδοση τριών NAVTEX, με τις οποίες δεσμεύει περιοχές στο Αιγαίο. Παράλληλα, προσπαθεί να θέσει εμπόδια σε προγραμματισμένη ελληνική άσκηση μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου

Το κρεσέντο των προκλήσεων συνεχίζει η Τουρκία, με την έκδοση τριών NAVTEX, με τις οποίες δεσμεύει περιοχές στο Αιγαίο. Παράλληλα, προσπαθεί να θέσει εμπόδια σε προγραμματισμένη ελληνική άσκηση μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις NAVTEX η Άγκυρα δεσμεύει με την πρώτη από αυτές την περιοχή μεταξύ Θάσου, Σαμοθράκης και Λήμνου για πολλαπλά χρονικά διαστήματα μέσα στο 2020, για ασκήσεις με πυρά.

Στη δεύτερη δεσμεύει την περιοχή μεταξύ Ικαρίας, Φούρνων, Πάτμου, Αμοργού και Μαύρας, ενώ στην τρίτη την περιοχή μεταξύ Σκύρου, Άη Στράτη και Λέσβου.

Παράλληλα, αμφισβητώντας για μια ακόμα φορά την ελληνική δικαιοδοσία στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου, ενώ η Ελλάδα δέσμευσε την περιοχή για άσκηση στις 9 Ιανουαρίου, η Τουρκία εξέδωσε δική της οδηγία προς ναυτιλομένους, τονίζοντας πως επειδή η NAVTEX της Αθήνας εκδόθηκε από σταθμό που δεν είναι αρμόδιος, προχώρησε σε επανέκδοση της οδηγίας από τον δικό της σταθμό για την ασφάλεια των ναυτιλομένων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ