Τα ευτυχισμένα ζευγάρια αποφεύγουν αυτές τις τρεις συμπεριφορές

Τα ευτυχισμένα ζευγάρια αποφεύγουν αυτές τις τρεις συμπεριφορές

Δες πώς θα επαναφέρεις την ισορροπία στη σχέση σου.

Η κάθε σχέση έχει το δικό της ξεχωριστό κώδικα και τους δικούς της κανόνες και όλα τα ζευγάρια αντιμετωπίζουν κρίσεις και προβλήματα στη διάρκειά της. Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό, αλλά ταυτόχρονα υπάρχουν ορισμένες συμπεριφορές που φθείρουν τη σχέση και είναι ωφέλιμο να αποφύγεις εσύ και το σύντροφός σου.

Σε ένα νέο άρθρο, ο ψυχοθεραπευτής Jodee Virgo περιγράφει τρεις τοξικές καταστάσεις που απουσιάζουν από εκείνες τις σχέσεις που θεωρούνται υγιείς και επιτυχημένες.

Δεν εστιάζουν στα αρνητικά

Τα ευτυχισμένα ζευγάρια έχουν 5 φορές περισσότερες θετικές αλληλεπιδράσεις από αρνητικές και γενικότερα εστιάζουν λιγότερο στις αρνητικές πτυχές της σχέσης τους. «Αν πιάνεις τον εαυτό σου να σκέφτεται υπερβολικά τα αρνητικά στοιχεία της σχέσης σου, τότε πρέπει να ξανασκεφτείς το αν αυτή είναι υγιής», γράφει ο Virgo. Μπορείς πάντως να φέρεις πίσω τη θετική ενέργεια αφιερώνοντας ποιοτικό χρόνο στο σύντροφό σου, κάνοντας δώρα και μικρές πράξεις αγάπης».

Εκφράζουν ξεκάθαρα τις επιθυμίες τους

«Το ακούω πολύ συχνά: Αν με αγαπούσε θα έπρεπε να ξέρει τι έκανε λάθος, θα έπρεπε να ξέρει τι θέλω», λέει ο Virgo. «Τα υγιή ζευγάρια εκφράζουν ο ένας στον άλλο τις επιθυμίες τους και δεν περιμένουν ο άλλος να διαβάσει το μυαλό τους». Άλλωστε, αυτό συνιστά ένα από τα βασικότερα συστατικά κάθε ανθρώπινης σχέσης: ειλικρίνεια και ουσιαστική επικοινωνία. Πώς περιμένεις ο σύντροφός σου να εκπληρώσει τις επιθυμίες σου αν πρώτα εσύ δεν τις εκφράζεις;

Δεν αποφεύγουν τα δύσκολα ζητήματα

Το να αποφεύγεις να αντιμετωπίσεις τα δύσκολα ζητήματα που προκύπτουν μπορεί μακροπρόθεσμα να βλάψει σημαντικά τη σχέση. «Όταν προκύπτει ένα δύσκολο ζήτημα έχουμε δύο επιλογές: μπορούμε να τα αποφύγουμε και να ελπίσουμε ότι θα εξαφανιστούν μαγικά ή να τα αντιμετωπίσουμε με ειλικρίνεια και να διαχειριστούμε τις συνέπειες», σημειώνει ο Virgo. Δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά είναι απαραίτητο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ