11 τρόποι να «ξεχαστείς» αμέσως μετά τον χωρισμό

11 τρόποι να «ξεχαστείς» αμέσως μετά τον χωρισμό

Για να ξεφύγει λίγο το μυαλό σου και να μην κλαις μέρα-νύχτα.

Η στιγμή του χωρισμού είναι από τις πιο δύσκολες καταστάσεις που έχει να αντιμετωπίσει ένας άνθρωπος στη ζωή του. Και πόσο μάλλον όταν ο χωρισμός δεν είναι δική σου απόφαση εκεί τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Κανένας άνθρωπος, άλλωστε, δεν κάνει μία σχέση για να χωρίσει τελικά.

Είσαι σε μια μόνιμη και παρατεταμένη κατάθλιψη και σκέφτεσαι διαρκώς τι έκανες λάθος, πού έφταιξες. Ένα «γιατί» ταλανίζει 24 ώρες το 24ωρο το κεφάλι σου.

Όλες αυτές είναι απόλυτα φυσιολογικές αντιδράσεις. Δε γίνεται να μην κλάψεις και να μη στενοχωρηθείς. Αυτό, όμως, πρέπει να κρατήσει για κάποιο καιρό. Ούτε θα κλειστείς για πάντα στο δωμάτιό σου, ούτε θα κλαις τη μοίρα σου αιώνια.

Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ. Στην παρακάτω gallery θα μάθεις πώς θα καταφέρεις να ξεχαστείς και να αρχίσεις σιγά σιγά να αντιμετωπίζεις τη νέα πραγματικότητα.

Αποφάσισε αν θα κόψεις κάθε επικοινωνία μαζί του. Ένα από τα θέματα «τζιζ» σε κάθε χωρισμό είναι αν θα συνεχίσεις να έχεις επικοινωνία μαζί του ή θα κόψεις κάθε επαφή. Σε αυτό παίζουν ρόλο διάφοροι παράγοντες, όπως πόσο καιρό ήσασταν μαζί, ποιος ήταν ο λόγος χωρισμού κ.ά. Όποια απόφαση κι αν πάρεις, θα ήταν καλό στην αρχή να μην έχετε καμία απολύτως επαφή.

Αγνόησε τα social media. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να σε μπερδέψουν. Μη δίνεις σημασία αν ο πρώην σου βλέπει τα insta stories σου ή αν σου κάνει ακόμα και like.

Καθιέρωσε μια νέα ρουτίνα. Φτιάξε το πρόγραμμα της μέρας και γέμισέ το με δραστηριότητες. Έτσι, θα δεις ότι η ζωή είναι όμορφη και χωρίς τον πρώην σου.

Δοκίμασε να κάνεις πράγματα μόνη σου που δεν είχες κάνει στο παρελθόν. Ξεκίνα pilates ή yoga, κάνε μαθήματα ζωγραφικής ή μάθε μια ξένη γλώσσα.

Είναι φυσιολογικό- ως ένα σημείο- να τον σκέφτεσαι. Αν εσύ δε θες να βγεις με τους φίλους σου που σε «πρήζουν» και προτιμάς να «σαπίσεις» στο δωμάτιό σου βλέποντας ταινίες και κλαίγοντας, είναι ΟΚ. Μην το παρακάνεις, όμως, και αρνείσαι κάθε φορά που σε προσκαλούν.

Φτιάξε μια playlist. Συγκέντρωσε σε μία λίστα όλα τα τραγούδια που σου αρέσουν- πιθανότατα, αυτά θα είναι λυπητερά- και άκουσέ τα όλη την ημέρα.

Απόφυγε να πηγαίνεις σε μέρη που συχνάζει. Ακόμα κι αν αυτά τα μέρη είναι τα αγαπημένα σου, προτίμησε να πας κάπου αλλού που ξέρεις ότι σίγουρα δεν θα τον συναντήσεις.

Πέσε με τα μούτρα στους φίλους σου. Βγες μαζί τους για μια βόλτα, κάντε ατέλειωτα sleeping over και περάστε χρόνο μαζί. Αν πιστεύεις ότι θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις το χωρισμό σου μιλώντας γι’ αυτόν, τότε μη διστάσεις να το κάνεις.

Αποδέξου τα αρνητικά συναισθήματα που βιώνεις. Ναι, είναι λογικό να αισθάνεσαι λυπημένη, απογοητευμένη και να είσαι χάλια.

Αποδέξου ότι η σχέση σας τελείωσε. Μην κάνεις το λάθος να πιστέψεις ότι θα καταφέρεις να τον πείσεις να γυρίσει πίσω.

Μη βιαστείς να βγεις ραντεβού με άλλο αγόρι και να κάνεις νέα σχέση, γιατί πιστεύεις ότι έτσι θα ξεπεράσεις τον πρώην σου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ