Ρήξη πρόσθιου χιαστού: Από τον Μάνταλο και τον Ρονάλντο, ως τον Ρόσι και τον Φέισα

Ρήξη πρόσθιου χιαστού: Από τον Μάνταλο και τον Ρονάλντο, ως τον Ρόσι και τον Φέισα

Ο Πέτρος Μάνταλος υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού για 2η φορά στην καριέρα του, αλλά δεν είναι ο μόνος και "to10.gr" θυμίζει τους 10 πιο άτυχους παίκτες

Με αφορμή τον δεύτερο τραυματισμό του Μάνταλου στο γόνατο, το to10.gr κάνει ένα αφιέρωμα στους 10 πιο άτυχους ποδοσφαιριστές σε Ελλάδα και Ευρώπη, στους παίκτες που έχουν πάθει ρήξη χιαστων τουλάχιστον δύο φορές.

Η ρήξη χιαστού είναι ο πιο άσχημος και δύσκολος τραυματισμός για έναν ποδοσφαιριστή. Ο χρόνος αποθεραπείας είναι το λιγότερο έξι μήνες, ενώ συνήθως μετά από την εγχείρηση στο γόνατο, ελάχιστοι ποδοσφαιριστές επανέρχονται στο ίδιο επίπεδο που ήταν πριν.

Να τονίσουμε πως στη λίστα παρακάτω βρίσκονται ονόματα ποδοσφαιριστών που αν δεν είχαν όσκαρ-ατυχίας πιθανόν να είχαν διαφορετική εξέλιξη, ενώ αξιοσημείωτο ειναι το γεγονός πως υπάρχουν και παίκτες που έχουν περάσει τη πόρτα του χειρουργείου τέσσερις φορές!

Ίκερ Μουνιαΐν: Δύο φορές ρήξη χιαστού

Image result for iker muniain injury

O Ίκερ Μουνιαϊν είναι μόλις 24 χρονών (κλείνει το Δεκέμβρη τα 25) και έχει καταφέρει να πάθει ρήξη χιαστού ήδη δύο φορές. Ο Ισπανός εξτρέμ της Μπιλμπάο τραυματίστηκε για δεύτερη φορά στο γόνατο ακριβώς ένα μήνα πριν στο ματς της Αθλέτικ με τη Zόρια στο Σαν Μαμές και θα απουσιάσει για τουλάχιστον 6 μήνες.

Το δυσάρεστο φυσικά είναι πως ο παίκτης της Μπιλμπάο έχει ξαναμπεί στο χειρουργείο για τον ίδιο λόγο το 2015, όταν είχε τραυματιστεί στην ήττα της ομάδας του με 2-0 κόντρα στη Σεβίλλη. Είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Ισπανικού ποδοσφαίρου, που όμως δύσκολα θα καταφέρει να φτάσει τόσο ψηλά όσο άξιζε.

Αρκάντιους Μίλικ: Δύο φορές ρήξη χιαστού

Image result for arcadius milik injury

Ο Αρκάντιους Μίλικ έχει υποστεί δύο φορές αυτό τον τραυματισμό, αλλά το ιδιαίτερο με την ατυχία του Πολωνού είναι πως μέσα σε λίγους μήνες, μετά την ρήξη χιαστού στο αριστερό γόνατο, ο Αρκάντιους Μίλικ υπέστη τον ίδιο τραυματισμό στο δεξί πόδι!

Ο παίκτης της Νάπολι μεταγράφηκε πέρσι στους «παρτενοπέι» κι έκτοτε είναι όλο εκτός. Τραυματίστηκε το τέλη του 2016 στο ένα γόνατο, επέστρεψε 6 μήνες μετά και το περασμένο Σεπτέμβρη, στο ματς με τη Σπαλ έπαθε ρήξη στο άλλο πόδι και θα μείνει εκτός για άλλους έξι μήνες.

https://www.youtube.com/watch?v=YwF-9UPq6a0

Λιούμπομιρ Φέισα: Δύο φορές ρήξη χιαστού

Image result for ljubomir fejsa injury

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού ήταν τόσο άτυχος που τραυματίστηκε 2 μέρες μετά την προφορική συμφωνία που είχε κάνει για μεταγραφή στην Άρσεναλ. Ο Φέισα αγωνιζόταν στη Παρτιζάν το 2010, κι όταν έπαθε ρήξη χιαστού είδε τη καριέρα του να καταστρέφεται. Έμεινε 7 μήνες έξω λόγω του τραυματισμού, αλλά επέστρεψε δυνατός και κατάφερε να μεταγραφεί στον Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκοι» όμως δέχτηκαν πολυ καλή οικονομική πρόταση από τη Μπενφίκα τον Ιανουάριο του 2013 και τον παραχώρησαν. Στη Πορτογαλία όμως η ατυχία του χτύπησε τη πόρτα ξανά, αφού ο Σέρβος υπέστη τον ίδιο τραυματισμό και μάλιστα ακόμα χειρότερα κι έμεινε εκτός περίπου ένα χρόνο. Η καριέρα του μπορεί να πει κανείς πως έχει πάρει την κατιούσα, αλλά πέρσι η Μπενφίκα δέχτηκε από τη Σαμπντόρια 25 εκατομμύρια πρόταση.

Αμπού Ντιαμπί: Δύο φορές χιαστούς και πολλά άλλα προβλήματα

Image result for abou diaby injury

Στις 28 Μαρτίου του 2013, είχε γίνει γνωστό ότι ο Ντιαμπί είναι και πάλι τραυματίας έχοντας υποστεί ρήξη χιαστών. Θα επέστρεφε σε 8 με 9 μήνες. Ο τότε 27χρονος Γάλλος έβλεπε την ατυχία ξανά να είναι… δίπλα του. Είχε ήδη χάσει το μεγαλύτερο κομμάτι της περασμένης σεζόν εξαιτίας προβλημάτων στον αστράγαλο και τη γάμπα, ενώ το 2006 είχε υποστεί μετατόπιση αστραγάλου. Αυτός ήταν ακόμη ένας σοβαρός τραυματισμός το 2006, μετά το μαρκάρισμα του Νταν Σμιθ της Σάντερλαντ, το οποίο του στέρησε τη χρονιά.

Kαι όχι μόνο αυτό αλλά παλιότερα είχε ξαναπάθει ρήξη χιαστών κι έμεινε κι άλλους 7 μήνες εκτός. Είναι ίσως ο πιο άτυχος ποδοσφαιριστής του 21ου αιώνα ο Ντιαμπί αφού ύστερα από 9 χρόνια παρουσίας στην Άρσεναλ ή μάλλον απουσία, έχει μείνει εκτός για 222 εβδομάδες!

Σέρχιο Ασένχο: Τέσσερις φορές ρήξη χιαστού

Image result for sergio asenjo injury

Είναι από τους πιο άτυχους ποδοσφαιριστές στη γη ο Σέρχιο Ασένχο. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ο τερματοφύλακας της Βιγιαρεάλ τελευταία φορα που τραυματίστηκε ήταν τέλη Φλεβάρη, όταν έπαιζε για έντεκα λεπτά με ρήξη χιαστών απέναντι στη Ρεάλ.

Τις προηγούμενες τρεις φορές που τραυματίστηκε ήταν στις 11 Νοεμβρίου του 2010, όπου έμεινε εκτός για 7 μήνες, τον Αύγουστο του 2011 που έμεινε εκτός για 6 μήνες και στις 22 Φεβρουαρίου του 2016 που έμεινε εκτός για 10! μήνες. Πραγματικά είναι πολύ κρίμα για τον Ισπανό τερματοφύλακα, ο οποίος είναι μόλις 28 χρονων!

https://www.youtube.com/watch?v=fgWXfJERRvM

Σέρχιο Κανάλες: Tρείς φορές ρήξη χιαστού

Image result for sergio canales sociedad

Ο Σέρχιο Κανάλες ήταν στο ξεκίνημα της καριέρας του ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ισπανία. Πέρασε από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενδιαφέρθηκε ο Ολυμπιακός στη πορεία, όμως ο Ισπανός υπολόγισε χωρίς την ατυχία των τραυματισμών.

Τον Μάρτιο του 2012 ο τότε μέσος της Βαλένθια τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο κατά την διάρκεια του ημιτελικού του Europa League με την Ατλέτικο και έμεινε εκτός δράσης για 6 μήνες. Τον Νοέμβρη του ίδιου χρόνου υπέστη τον ίδιο τραυματισμό και έμεινε για άλλους 5 μήνες εκτός. Τέλος, στις 21 Σεπτέμβρη του 2016 αγωνιζόμενος στη Ρεάλ Σοσιεδάδ έπαθε και τρίτη φορά ρήξη χιαστού με αποτέλεσμα να μείνει 9 μήνες εκτός δράσης. Πολύ άτυχος ο Ισπανός.

Tζιουσέπε Ρόσι: Τέσσερις φορές ρήξη χιαστού

Μαζί με τον Σέρχιο Ασένχο είναι σίγουρα οι πιο άτυχοι της λίστας. Ο Ρόσι είναι ο ορισμός της ατυχίας και του «γυάλινου» ποδοσφαιριστή. Ο 30χρονος Ιταλός επιθετικός τραυματίστηκε στην εντός έδρας αναμέτρηση της Θέλτα με την Έιμπαρ (0-2) στις 10 Απρίλη του 2017 και  υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού.

Αυτός είναι ο τέταρτος σοβαρός τραυματισμός στην καριέρα του Τζουζέπε Ρόσι, αλλά ο πρώτος στο «καλό» του γόνατο, καθώς οι τρεις προηγούμενοι ήταν στο δεξί του πόδι.

Ο πρώτος ήταν στο «Santiago Bernabéu», στις 26 Οκτώβρη του 2011, κατά την εκτός έδρας αναμέτρηση της Βιγιαρεάλ με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο δεύτερος τον Απρίλη του 2012 σε προπόνηση κι ενώ ευρίσκετο στο τελευταίο στάδιο της αποθεραπείας του κι ο τρίτος το 2014, όταν ήταν στη Φιορεντίνα. Να τονίσουμε πως ακόμα είναι σε στάδιο αποκατάστασης ο Ιταλός 7 μήνες μετά τον τελευταίο του τραυματισμό.

Βασίλης Ρόβας: Δύο φορές ρήξη χιαστού

Image result for βασιλης ροβας

Ο Έλληνας μέσος αγωνίζεται εδώ και δύο χρόνια στη Football League με τον Άρη. Είναι από τους πιο άτυχους ποδοσφαιριστές της γενιάς του καθώς έχει υποστεί δύο φορές ρήξη χιαστού. Μάλιστα και οι δύο τραυματισμοι είναι πολύ νωρις στη καριέρα του, με αποτέλεσμα να τον αφήσουν πολύ πίσω.

Ο πρώτος του τραυματισμός ήταν σε ηλικία 25 ετών με τη φανέλα του Άρη και έμεινε εκτός για περίπου 8 μήνες. Η δεύτερη φορά που η ατυχία του χτύπησε τη πόρτα ήταν με τον ΟΦΗ το 2011. Εκεί ουσιαστικά διαλύθηκε το γόνατο του κι έμεινε εκτός πάνω από ένα χρόνο. Στο σύνολο σε δύο χρόνια στην ομάδα της Κρήτης είχε μόλις 7 συμμετοχές.

Αλέξης Περογαμβράκης: Δύο φορές ρήξη χιαστού

ΟΦΗ: Χειρουργήθηκε ο Περογαμβράκης

Ο Περογαμβράκης είναι μαζί με τον Ρόβα οι μοναδικοί Έλληνες της λίστας και οι πιο άτυχοι μαζί με τον Πέτρο Μάνταλο. Ο παίκτης του ΟΦΗ χειρουργήθηκε 1 Σεπτέμβρη του 2017 αφού είχε υποστεί ρήξη πρόσθιου χιαστού και θα μείνει εκτός δράσης για 6-7 μήνες.

Αυτός είναι ο δεύτερος πολύ σοβαρός τραυματισμός του Περογαμβράκη στο γόνατο, καθώς είχε τραυματιστεί στο ίδιο σημείο και το 2013 με αποτέλεσμα να μείνει εκτός για περίπου 5 μήνες.

Ρονάλντο (Φαινόμενο): Τέσσερις φορές ρήξη χιαστού

Related image

Είναι παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, αλλά σίγουρα είναι από αυτους που αξίζουν να βρίσκουνται εδώ δυστυχώς. Ο Βραζιλιάνος Ρονάλντο είναι ίσως ο παίκτης που όλοι θέλαμε να δούμε που θα φτάσει αν δεν είχε τόσους τραυματισμούς, αλλά τελικά δεν τον είδαμε ποτέ. Το «φαινόμενο» είναι κατα πολλούς ο κορυφαίος επιθετικός που πάτησε στη γη.

Μέχρι το 1998 μάλιστα ήταν σίγουρο πως θα συγκρινόταν στο τέλος της καρίερας του με τον Πελέ, τον Μαραντόνα τον Κρόιφ κλπ. Η χρονιά αυτή, που σάρωσε τα βραβεία, έμελλε να είναι και η αρχή του τέλους για τον Βραζιλιάνο. Στις 21 Νοεμβρίου του 1999, στην αναμέτρηση με την Λέτσε, το πόδι του Ρονάλντο κόλλησε στο έδαφος αν και ήταν ανενόχλητος, με αποτέλεσμα να υποστεί μερική ρήξη χιαστού και αναγκαστικά να ξαπλώσει στο χειρουργικό τραπέζι.

Στις 12 Απριλίου του 2000 στον τελικό του κυπέλλου Ιταλίας με αντίπαλο τη Λάτσιο, ο επιθετικός της Ίντερ 6 λεπτά αφότου πέρασε ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο, επίσης σε μία ανύποπτη φάση, το πόδι του ξανακόλλησε στο έδαφος και αυτή τη φορά υπέστη ολική ρήξη τένοντα στο δεξί γόνατο.

Το 2005, με τη φανέλα της Ρεάλ πλέον, τραυματίζεται στους χιαστούς του αριστερού γονάτου και η μερική ρήξη τον αφήνουν τρεις μήνες εκτός δράσης. Σε ηλικία 31 χρονών παθαίνει ξανά σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο κάτι που δεν του αφήνει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας, διότι μένει εκτός για άλλους 6 μήνες.

https://www.youtube.com/watch?v=HWUkSSFaWso

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ