Σο: Το χαρισματικό «Golden Boy» της Αγγλίας (pics, vids)

Σο: Το χαρισματικό «Golden Boy» της Αγγλίας (pics, vids)

Ο Λουκ Σο πέτυχε το βράδυ της Κυριακής (11/7) το πρώτο γκολ της καριέρας του με την Εθνική Αγγλίας, και το πιο γρήγορο στην ιστορία των τελικών του Euro, στην ήττα απέναντι στην Ιταλία (1-1, 3-2 πεν.) στον μεγάλο τελικό του Euro στο Γουέμπλεϊ..

Χρόνος 1 λεπτό και 57 δευτερόλεπτα. Τόσος χρόνος χρειάστηκε για να «θάψει» μία για πάντα ο Λουκ Σο, τον παραλογισμό προς το πρόσωπό του. Η Αγγλία ηττήθηκε στα πέναλτι με 3-2 (1-1, κανονική διάρκεια) από την Ιταλία στον χθεσινό τελικό (11/7) του Euro 2020 στο Γουέμπλεϊ. Ο Λουκ Σο σε μία ακόμη εκπληκτική εμφάνιση «έκλεισε στόματα».

Παρεξηγήθηκε, παραγκωνίστηκε, «δεν έκανε», δεν άξιζε για την Μάντσεστερ Γιουνάινεντ. Λόγια που ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Ωστόσο, αυτός ο «κύριος» ήταν το πρόσωπο που έδωσε αρχικά τις ελπίδες στην Αγγλία για το περιβόητο «it’s coming home» και με το πιο γρήγορο γκολ ever σε ιστορία τελικών Euro, έβαλε «φωτιά» στο Γουέμπλεϊ.

Μπορεί να μην τού έγινε η χάρη και σήμερα (12/7) που έχει γενέθλια να μην έχει το καλύτερο δώρο, ο Σο απέδειξε πως ήρθε για να μείνει. Με μία εκπληκτική χρονιά στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σόλσκιερ, κατάφερε να «διώξει» τους δαίμονές του και να θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για τον διάδοχο του καλύτερου αριστερού μπακ στον κόσμο, Ρομπέρτο Κάρλος.

«Κόκκινος διάβολος» με τα «όλα» του

Τα στατιστικά του γεννημένου στις 12 Ιουλίου 1995 στο Κίνγκστον του Λονδίνου, Λουκ Σο, δείχνουν πως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αξία του. Με απολογισμό 1 γκολ , 3 ασίστ σε έξι εμφανίσεις, και 83% επιτυχημένη μεταβίβαση πασών, θεωρείται ένας από τους καλύτερους αριστερούς χαφ του τουρνουά. Και το μέτρημα δεν τελειώνει εδώ.

Ο Σο, έχει κάνει 9 τάκλιν, έχει εξουδετερώσει 8 φορές εμφανείς προσπάθειες για γκολ και έχει «σώσει» 21 φορές τους συμπαίκτες του. Όλα αυτά μόνο στο Euro, καθώς στον σύλλογό του, πίνουν νερό στο ονομά του και θέλουν να τον κρατήσουν με «νύχια και με δόντια».

Στους «κόκκινους διαβόλους» που ανήκει από το 2014, στην αρχή της καριέρας του στο Μάντσεστερ, υπέφερε πολύ. Η αμφισβήτηση του Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος διεμήνυε φανερά πως ο Σο έχει σοβαρά προβλήματα φυσικής κατάστασης, δεν στάθηκαν εμπόδιο. Η σκληρή δουλειά του στις προπονήσεις και η νουθεσία του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, τον πείσμωσαν και τον έφτασαν εδώ που βρίσκεται.

Από το 2014 λοιπόν που αγωνίζεται στη Γιουνάιτεντ, αποκτηθείς από την Σαουθάμπτον, σε 186 εμφανίσεις συνολικά, έχει υπάρξει «από μηχανής θεός» πετυχαίνοντας 3 γκολ ( Με Λέστερ, Ντέρμπι Κάουντι, Μάντσεστερ Σίτι) και έχει μοιράσει 17 ασίστ.

Μάλιστα, με τη μεταγραφή του στο Μάντσεστερ, έγινε ο νεότερος αμυντικός που έχει υπογράψει στην ομάδα με το εξωπραγματικό ποσό των 30 εκατομμυρίων λιρών. Αυτό το στοιχείο τον κατέταξε και σε μία μικρή λίστα- 40 ονομάτων – και προτάθηκε για το «Golden Boy Award» του 2014.

Λουκ «Σο-κ» και ολική επαναφορά

Η δύσκολη περίοδος του τραυματισμού του ήταν και η μοναδική στιγμή που ο «καταπληκτικός κύριος Σο», ανησύχησε για το μέλλον του στο ποδόσφαιρο. Τον Σεπτέμβριο του 2015, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υπέστη σοκ με το διπλό κάταγμα του Σο, στο ματς απέναντι στην Αϊντχόφεν στην Ολλανδία.

Η χειρουργική επέμβαση πραγματοποιήθηκε επί ολλανδικού εδάφους, καθώς εάν αργούσε και περίμεναν να επιστρέψει στην Αγγλία, κινδύνευε με ακρωτηριασμό. Την αποκάλυψη του σοκαριστικού αυτού στιγμιότυπου αποκάλυψε ο ίδιος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως, «με ενημέρωσε ο γιατρός έξι μήνες μετά! Τότε ήταν που έμαθα ότι υπήρχε κίνδυνος να έχω χάσει το πόδι μου εκείνη τη νύχτα αν δεν γινόταν άμεσα το χειρουργείο…».

Ο Σο επέστρεψε στη δράση στις 7 Αυγούστου του 2016 σε αγώνα της Γιουνάιτεντ απέναντι στη Λέστερ για το Κύπελλο Αγγλίας.

Ένα ακομη ζήτημα, που λίγο έλειψε να πιαστεί στα χέρια με τον Ζοζέ Μουρίνιο, ήταν και ο σωματότυπος του διεθνούς αριστερού μπακ. Ο σκανδαλοθηρικός τύπος της Αγγλίας, «έδινε και έπαιρνε» κάνοντας ακόμη πιο περίπλοκη την κατάσταση. Οι φωτογραφίες του στις  καλοκαιρινές διακοπές του, ξεσήκωσαν τους οπαδούς , οι οποίοι προχώρησαν σε ένα αδιανόητο body shaming. Ο ίδιος αναγκάστηκε να τοποθετηθεί δημόσια..για τα κιλά του, και με χιουμοριστικό τρόπο.

«Τί να κάνουμε τώρα, ο σωματότυπός μου είναι σαν του Ρούνεϊ. Δεν είναι παραπανίσια κιλά. Φαίνομαι πιο φουσκωμένος, γιατί είναι πιο χτισμένο το σώμα μου» και βάζοντας «τέλος» σε άλλον έναν παραλογισμό. Κατά καιρούς δημοσίευε φωτογραφίες στα σόσιαλ μίντια, αποκαλύπτοντας το γυμνασμένο κορμί του, ωστόσο την απάντηση την έδειχνε στο γήπεδο με τις εμφανίσεις του.

Όσο αφορά στο περιστατικό με τον Μουρίνιο, ο οποίος είχε δηλώσει πως « Ο Λουκ πρέπει να αλλάξει μυαλό και νοοτροπία για να βελτιωθεί»,  ο Σο δήλωνε πως το έχει αφήσει πίσω του. Ωστόσο, στην αναμέτρηση των «κόκκινων διαβόλων» με την Τότεναμ του Μουρίνιο εν έτει 2021, δεν αντάλλαξαν .. ούτε ματιά.

Ο Λουκ Σο έχει αποδείξει πως είναι ο καλύτερος «στο είδος του» και καμία δυσκολία δεν τον εμποδίζει να δείξει την αξία του. Οι απαντήσεις του δίνονται στο γήπεδο. Το πιο γρήγορο γκολ σε τελικό Euro του Σο, κατέρριψε το ρεκόρ που μέχρι πρότινος άνηκε στον Ισπανό Περέδα, από τον τελικό του 1964 απέναντι στην Σοβιετική Ένωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ