Η ιστορία του Μόιν: Ο 17χρονος οπαδός της Άστον Βίλα που αψηφά την ασθένειά του και βοηθά μικρά παιδιά

Η ιστορία του Μόιν: Ο 17χρονος οπαδός της Άστον Βίλα που αψηφά την ασθένειά του και βοηθά μικρά παιδιά

Ο Μόιν Γιούνις πάσχει από μια πολύ σπάνια γενετική διαταραχή, αλλά αυτό δεν τον σταματά από το να βοηθά εθελοντικά σε κέντρο φροντίδας παιδιών με ασθένειες.

Ο 17χρονος Μόιν Γιούνις πάσχει από μια πολύ σπάνια γενετική διαταραχή που δεν επιτρέπει στο δέρμα του να αναπλάθεται με κανονικούς ρυθμούς, με αποτέλεσμα παρότι έφηβος να έχει την όψη ηλικιωμένου. Με την παραμικρή επαφή δημιουργούνται στο σώμα του πληγές που επιφέρουν τρομερούς πόνους.

Η συγκεκριμένη ασθένεια ονομάζεται Epidermolysis Bullosa και ο Μόιν διαγνώσθηκε ότι πάσχει από αυτήν όταν ήταν μόλις δύο μηνών. Οι γιατροί είχαν προβλέψει ότι δεν θα ζούσε πάνω από ένα έτος καθώς οι ουλές στο σώμα του δεν θεραπεύονται.

Ο ίδιος έχει αψηφήσει την ιατρική διάγνωση και τις προβλέψεις των γιατρών και έχει «ορκιστεί» ότι όσο ζει θα προσπαθεί με κάθε τρόπο να βοηθήσει ώστε να βελτιωθούν οι ζωές των άρρωστων παιδιών.

Σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση δηλώνει: «Σκεφτείτε να κόβεστε ή να καίτε κάποιο σημείο του σώματός σας, σκεφτείτε για ένα δευτερόλεπτο πόσο πονάει. Αυτό είναι σχεδόν το πώς αισθάνομαι παντού, πάω για ύπνο το βράδυ ελπίζοντας να μην ξυπνήσω την επόμενη μέρα, ώστε να μην χρειαστεί να περάσω αυτή τη ρουτίνα».

Κάθε μέρα ξοδεύει πάνω από μία ώρα να μουσκεύει τους επιδέσμους του έτσι ώστε να μπορούν να αφαιρούνται κι έπειτα να αντικαθίστανται, μια οδυνηρή διαδικασία που μερικές φορές διαρκεί μέχρι και πέντε ώρες.

Κάποια από τα  πράγματα που τον βοηθούν να ξεχάσει τον συνεχή πόνο είναι όταν παρακολουθεί κάποιο αγώνα της αγαπημένης του Άστον Βίλα ή όταν βοηθά εθελοντικά σε Κέντρα Φροντίδας παιδιών που πάσχουν από σπάνιες ασθένειες.

Ο Μόιν παραμένει απίστευτα αισιόδοξος παρά την κατάστασή του που δημιουργεί μια αίσθηση καψίματος σε ολόκληρο το σώμα του, με ουλές που καλύπτουν πολλά σημεία του δέρματός του και πληγές που αρνούνται πεισματικά να επουλωθούν.

Παρά το καθημερινό του μαρτύριο, ο Μόιν έχει δεσμευτεί να αλλάξει τις ζωές των άλλων. Στο ρόλο του ως Νέου Πρέσβευτή στο παιδικό κέντρο φροντίδας Acorns, δημιουργεί μια κληρονομιά, οπότε ακόμα και όταν φτάσει στα 18 και αποχωρήσει, η βοήθειά του θα έχει συμβάλει στη βελτίωση της ζωής των παιδιών για τα επόμενα χρόνια.

Ο Chris Reed, επικεφαλής στο κέντρο περίθαλψης στο Μπέρμιγχαμ, λέει: «Είναι μοναδικός. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει καθημερινά είναι τεράστιες και δεν ξέρω πώς το κάνει, πώς μπορεί να διατηρεί αυτό το αστείο και τρελό τρόπο που αγαπάμε όλοι. Μόλις τον συναντήσει κανείς, δεν τον ξεχνάει. Αντιμετωπίζει τη ζωή με απίστευτο θάρρος και κότσια και είναι απίστευτα ειλικρινής και ανοιχτός όταν αναφέρεται στους αγώνες του».

Ο γενναίος Μόιν είχε επιλεγεί για το βραβείο «Pride of Great Britain» ως πρεσβευτής του Acorns Children’s Hospice όπου προσέφερε συμβουλές και υποστήριξη σε άρρωστα παιδιά.

Μάλιστα o 17χρονος οπαδός της Άστον Βίλα, έλαβε το βραβείο του από τους Ζερμέν Νταφόε (τον έμπειρο άσο της Μπόρνμουθ που συγκίνησε όλο τον κόσμο του ποδοσφαίρου με στήριξή του στον μικρό φίλο της Σάντερλαντ – Μπράντλεϊ Λόουρι), Τζέιμι Βάρντι (τον στράικερ της Λέστερ) και τον Γκάρεθ Σαουθγκέιτ (τεχνικό της Εθνικής ομάδας της Αγγλίας).

Στην ομιλία του στα βραβεία, συγκλόνισε το ακροατήριο λέγοντας: «Πολλοί άνθρωποι παίρνουν τη ζωή ως δεδομένη. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στους ανθρώπους να απολαύσουν τη ζωή. Παρακαλώ, αξιοποιήστε στο έπακρο τη ζωή σας και αξιοποιήστε στο έπακρο όσα έχετε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ