Ο Σικ και άλλες 10 «αρρωστημένες» γκολάρες σε Euro (vids)

Ο Σικ και άλλες 10 «αρρωστημένες» γκολάρες σε Euro (vids)

Με αφορμή την γκολάρα του Σικ, to10.gr συγκέντρωσε τα δέκα πιο εντυπωσιακά γκολ που έχουν μπει στην ιστορία των Euro.

Το γκολ της χρονιάς και ένα από τα πιο εντυπωσιακά στην ιστορία των Euro πέτυχε ο Πάτρικ Σικ, στον αγώνα της Τσεχίας με την Σκωτία για την πρώτη αγωνιστική της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020. Ο Τσέχος επιθετικός στο 52ο λεπτό της αναμέτρησης, σήκωσε το κεφάλι του, είδε τον τερματοφύλακα της Σκωτίας να είναι εκτός εστίας και με ένα τρομερό φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα συστημένη στα δίχτυα για το 2-0!

Ο επιθετικός της Μπάγερ Λεβερκούζεν είδε τον Ντέιβιντ Μάρσαλ να βρίσκεται εκτός θέσης, είχε την έμπνευση να τον «κρεμάσει» και με περίσσιο θάρρος και θράσος εκτέλεσε από το κέντρο, σκοράροντας ένα πανέμορφο γκολ. Αναμφίβολα πρόκειται για το γκολ της χρονιάς, με το εντυπωσιακό τέρμα του 25χρονου στράικερ κάνει τον γύρω του διαδικτύου και να αφήνει με το στόμα ανοιχτό όσους βλέπουν το βίντεο με το γκολ που πέτυχε ο Τσέχος.

Με αφορμή την γκολάρα του Σικ, to10.gr συγκέντρωσε τα δέκα πιο εντυπωσιακά γκολ που έχουν μπει στην ιστορία των Euro.

10 – Σνάιντερ VS Γαλλία

Το 2008 οι Ολλανδοί βρέθηκαν στο ίδιο γκρουπ με τους Γάλλους, με τον Γουέσλεϊ Σνάιντερ να πετυχαίνει ένα εντυπωσιακό γκολ στο μεταξύ τους παιχνίδι. Οι Ολλανδοί επικράτησαν των Τρικολόρ με το επιβλητικό 4-1, με τον Σνάιντερ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης να σκοράρει το ωραιότερο γκολ της αναμέτρησης και ένα από τα καλύτερα της διοργάνωσης.

Ο Ολλανδός ελίχθηκε έξω από τη μεγάλη περιοχή της Γαλλίας και με ένα δυνατό σουτ με το δεξί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκρέγκορι Κουπέ, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τον θρίαμβο των Οράνιε.

9 – Φρανκ Ντε Μπουρ VS Γαλλία

Το 2000 ένας άλλος Ολλανδός είχε πετύχει γκολάρα σε τελική φάση Euro και μάλιστα και πάλι απέναντι στη Γαλλία. Ηταν ο Φρανκ Ντε Μπουρ, ο οποίος είχε εκτελέσει απευθείας το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Οράνιε και είχε πιάσει στον… ύπνο τον Μπερνάρντ Λαμά. Ο Φρανκ Ντε Μπουρ χωρίς να το πολυσκεφτεί πήρε φόρα και εκτέλεσε με το αριστερό το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ολλανδοί και πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ.

8 – Γκάρεθ Μπέιλ VS Αγγλία

16 χρόνια αργότερα, ο Γκάρεθ Μπέιλ μιμήθηκε τον Φρανκ Ντε Μπουρ και με τον ίδιο τρόπο «πλήγωσε» την Αγγλία. Ο Ουαλός, παρότι η μπάλα είχε στηθεί πολλά μέτρα μακριά από την περιοχή του Τζόε Χαρτ, πήρε φόρα, σούταρε με το αριστερό και την έστειλε συστημένη στα δίχτυα του Βρετανού τερματοφύλακα για το 1-0.

7 – Εντερ VS Γαλλία

Ενα γκολ που έκρινε το Euro του 2016 και έδωσε το βαρύτιμο τρόπαιο στην Πορτογαλία. Ο Εντερ, στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης, έμεινε όρθιος στο μαρκάρισμα του Κονσιελνί και με δυνατό σουτ νίκησε τον Ούγκο Γιορίς, κάνοντας το 1-0.

6 – Μανίς VS Ολλανδία

Γκολάρα με όλη τη σημασία της λέξεως. Στο Euro του 2004 και συγκεκριμένα στον αγώνα με την Ολλανδία, ο Κριστιάνο Ρονάλντο εκτέλεσε με πάσα το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι Πορτογάλοι και ο Μανίς με μια σουτάρα από πλάγια θέση πέτυχε ένα από τα πιο εντυπωσιακά γκολ στην ιστορία των Euro. Ο Ιβηρας μέσος δοκίμασε το πόδι του και αιφνιδίασε τον τερματοφύλακα της Ολλανδίας, με την μπάλα να χτυπάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας των Οράνιε και να καταλήγει στα δίχτυα τους για το 1-0.

5 – Κριστιάνο Ρονάλντο VS Ουγγαρία

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο και η γκολάρα που είχε πετύχει το 2016 απέναντι στην Ουγγαρία, δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα με τα 10 πιο εντυπωσιακά γκολ στην ιστορία των Euro.

Ο Ζοάο Μάριο είχε κάνει τη σέντρα από δεξιά και ο Πορτογάλος σούπερ σταρ με τακουνάκι είχε στείλει την μπάλα στα δίχτυα των Ούγγρων. Ένα γκολ-ποίημα από τον μετρ του είδους.

Τι έβαλες ρε CR7;

4 – Μπαλοτέλι VS Ιρλανδία

Σούπερ… Μάριο. Σούπερ γκολ. Το 2012, στο παιχνίδι της Ιταλίας με την Ιρλανδία, ο Μάριο Μπαλοτέλι εκδικήθηκε τον αντίπαλό του και πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ.

Ο αμυντικός της Ιρλανδίας μπορεί να κράταγε από τη φανέλα τον Ιταλό επιθετικό, αλλά ο τρελό… Μάριο βρήκε τον τρόπο να πετύχει το γκολ.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μπαλοτέλι σούταρε με τη μία με το δεξί και με έναν… κεραυνό «εκτέλεσε» τον πορτιέρο της Ιρλανδίας, ο οποίος μάλλον δεν κατάλαβε και πολλά στο live. Ισως χρειάστηκε να δει το ριπλέι για να καταλάβει από πού του ήρθε!

3 – Ιμπραΐμοβιτς VS Γαλλία

Λείπει ο Μάρτης από την Σαρακοστή; Όχι. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να λείπει από τα 10 κορυφαία γκολ το «τεμάχιο» που είχε βάλει ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στο ματς της Σουηδίας με την Γαλλία στο Euro του 2012. Ο Σκανδιναβός σούπερ σταρ είχε σκοράρει με ένα ψαλιδάκι από το ύψος της μεγάλης περιοχής και είχε αφήσει άπαντες με το στόμα ανοιχτό.

2 – Μπαλοτέλι  VS Γερμανία

Ξανά. Πάλι ο Σούπερ Μάριο. Πάλι το 2012. Αυτή τη φορά απέναντι στην Γερμανία. Στα ημιτελικά της διοργάνωσης οι Ιταλοί είχαν αντιμετωπίσει τα Πάντσερ, με τον Μπαλοτέλι στο 36ο λεπτό της αναμέτρησης να… κεραυνοβολεί τον Μάνουελ Νόιερ. Ο Μοντολίβο έδωσε στον συμπαίκτη του, αυτός έφερε την μπάλα μπροστά του και με δυνατό σουτ με το δεξί την έστειλε στα δίχτυα του Νόιερ, ο οποίος απλά παρακολουθούσε την πορεία της.

1 – Σακίρι VS Πολωνία

ΓΚΟ-ΛΑ-ΡΑ. Η βελτιωμένη έκδοση του γκολ που είχε πετύχει ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς το 2012 απέναντι στην Γαλλία. Ο άσος της Λίβερπουλ είδε την μπάλα να βρίσκεται στον αέρα και να έρχεται προς το μέρος του. Χωρίς να το σκεφτεί, επιχείρησε το ψαλιδάκι, παρότι βρισκόταν στο ύψος της μεγάλης περιοχής και πέτυχε το πιο εντυπωσιακό γκολ στην ιστορία των Euro. Εμπνευση και εκτέλεση. Δέκα και στα δύο. Γκολάρα από αυτές που γράφουν ιστορία, έστω και εάν στο τέλος ήταν η Πολωνία αυτή που προκρίθηκε στα προημιτελικά.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ