EuroLeague – Το show του Οκόμπο, το αρνητικό ρεκόρ της Ζαλγκίρις και η «εκδίκηση» του Τζέιμς

EuroLeague – Το show του Οκόμπο, το αρνητικό ρεκόρ της Ζαλγκίρις και η «εκδίκηση» του Τζέιμς

Η δεύτερη μέρα της 7ης αγωνιστικής της EuroLeague ολοκληρώθηκε και to10.gr παρουσιάζει τα στοιχεία που ξεχώρισαν σε μια γεμάτη από δράση βραδιά.

Η αγωνιστική δράση στην EuroLeague συνεχίστηκε με πέντε παιχνίδια να ολοκληρώνουν την 7η αγωνιστική της διοργάνωσης. Τέσσερις ομάδες κατάφεραν να διατηρήσουν την έδρα τους ανέπαφη, με τη Βιλερμπάν να είναι η μοναδική που έφυγε με το διπλό, επικρατώντας του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ (70-84). Η δεύτερη «διαβολοβδομάδα» της χρονιάς ανήκει στο παρελθόν, με το αγωνιστικό διήμερο να χαρακτηρίζεται από τις μεγάλες διαφορές υπέρ των νικητών, οι οποίοι κέρδιζαν με 16,6 πόντους κατά μέσο όρο, το μεγαλύτερο από το ξεκίνημα της σεζόν, με τους 12.2 της πρεμιέρας να χάνουν την πρωτοκαθεδρία.

Η 29η Οκτωβρίου ήταν μια βραδιά γεμάτη ένταση και συγκινήσεις και to10.gr παρουσιάζει τα στοιχεία που ξεχώρισαν.

Η «παράσταση» του Έλι Οκόμπο

Η Βιλερμπάν συνέχισε τη νικηφόρα πορεία της στην EuroLeague, περνώντας με το διπλό από την έδρα του Παναθηναϊκού. Η ομάδα του Τι Τζέι Πάρκερ επικράτησε με 84-70 και ανέβηκε στο 5-2, μία νίκη μακριά από το καλύτερο ρεκόρ της διοργάνωσης.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν αναμφισβήτητα ο Έλι Οκόμπο, με τον 24χρονο να δίνει μια άνευ προηγουμένου «παράσταση» στο ΟΑΚΑ, τελειώνοντας τον αγώνα με 35 πόντους (8/12 δίποντα, 5/7 τρίποντα, 4/4 βολές) και 37 στο σύστημα αξιολόγησης σε 31΄ συμμετοχής, κερδίζοντας επάξια το βραβείο του MVP για την 7η αγωνιστική. Το σημαντικότερο όμως για τον Γάλλο ήταν πως οι 17 πόντοι ήρθαν στο τελευταίο πεντάλεπτο του παιχνιδιού, εκεί δηλαδή που κρίθηκαν τα πάντα.

Η Ζαλγκίρις Κάουνας έγραψε αρνητική ιστορία

Η Ζαλγκίρις ταξίδεψε στη Τουρκία για να αντιμετωπίσει την «πληγωμένη» πρωταθλήτρια Ευρώπης Αναντολού Εφές, η οποία προέρχονταν από τη βαριά ήττα με 95-69 από τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, από θύμα έγινε θύτης και επικράτησε των Λιθουανών με 94-60 για να πάει το ρεκόρ στο 2-5 και να ρίξει των αντιπάλων της στο 0-7.

Η ομάδα του Κάουνας δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι ακόμα και μετά την αλλαγή προπονητή, που έφερε τον Γιούρι Ζντοβτς στη θέση του Μάρτιν Σίλερ και με την ήττα της στην Κωνσταντινούπολη ισοφάρισε τον εαυτό της στην κορυφή μιας λίστας που δεν θα ήθελε να βρίσκεται. Ειδικότερα, η Ζσλγκίρις πραγματοποιεί το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία της EuroLeague, όπως ακριβώς έκανε και τη σεζόν 2008-09.

Ακολουθούν οι Εφές (2017-18) και Ολυμπιακός (2003-04) με ρεκόρ 0-5, ενώ με 0-4 έχουν ξεκινήσει οι Βιλερμπάν (2004-05, 2009-10), Μπασκόνια (2017-18), Ούνιξ (2016-17), Αρμάνι Μιλάνο (2007-08, 2008-09) και Μπάγερν Μονάχου (2021-22)

Ο Μάικ Τζέιμς δεν ξεχνά

Οι σχέσεις του Μάικ Τζέιμς με τον Δημήτρη Ιτούδη είχαν φτάσει στο «ναδίρ«, με το «διαζύγιο» να αποτελεί τη μοναδική λύση στο αδιέξοδο που είχε διαμορφωθεί. Ο Αμερικανός γκαρντ έγινε «πρίγκιπας» για τα μάτια της Μονακό και από την πρώτη στιγμή μίλησε για μια σεζόν «εκδίκησης». Η 7η αγωνιστική έφερνε την ΤΣΣΚΑ στο Πριγκιπάτο και έδινε στον Τζέιμς μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να υλοποιήσει την υπόσχεσή του.

Ο 31χρονος τελείωσε τον αγώνα με 10 πόντους (4/8 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 2/4 βολές) και 8 ασίστ σε 29΄ , αλλά το στοιχείο του αγώνα ήταν η μεγάλη ανατροπή που έκανε η Μονακό για να φτάσει σε μια εμφατική νίκη με 97-80. Οι Μονεγάσκοι βρέθηκαν στη δεύτερη περίοδο να κυνηγάνε από το -22 (13-35), αλλά με μεθοδικότητα και πίστη στο πλάνο κατάφεραν κάτι που έμοιαζε ακατόρθωτο σε εκείνο το σημείο.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανατροπή που συμβαίνει τη φετινή χρονιά, προσπερνώντας αυτή που πέτυχε η Βιλερμπάν επί της Εφές την τρίτη αγωνιστική, με τους Γάλλους να επιστρέφουν από το -19 (37-56). Παράλληλα, αποτελεί την πέμπτη μεγαλύτερη στην ιστορία της διοργάνωσης, ενώ η ΤΣΣΚΑ χάνει ξανά τέτοιο προβάδισμα μετά τη σεζόν 2008-09, όταν και απώλεσε διαφορά 20 πόντων απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο για την 6η αγωνιστική της κανονικής περιόδου (ήττα με 80-79).

Το μπλακ άουτ της Μπασκόνια

Η δεύτερη «διαβολοβδόμαδα» της σεζόν έβρισκε την Μπασκόνια να ταξιδεύει στη Ρωσία για να αντιμετωπίσει τις Ούνιξ Καζάν και Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Ο απολογισμός για την ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς είναι ισάριθμες ήττες, με την τελευταία να έρχεται με άσχημο τρόπο.

Οι Βάσκοι «διαλύθηκαν» από τη Ζενίτ με 83-54, με τους παίκτες του Πασκουάλ να οφείλουν πολλά σε ένα αναπάντητο σερί 24 πόντων, το οποίο μετέτρεψε το 21-30 σε 45-30, αφήνοντας την Μπασκόνια χωρίς σκορ για έξι λεπτά. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αρκετά άστοχοι στη δεύτερη και τρίτη περίοδο, όπου σημείωσαν συνολικά 14 πόντους, σουτάροντας 6/20 δίποντα και 0/9 τρίποντα.

Ο «μοιραίος» Ερτέλ

Η Ρεάλ έπεσε θύμα μίνι «έκπληξης» στο Καζάν, χάνοντας με 65-58 από την Ούνιξ. Η «Βασίλισσα» πλήρωσε το κάκιστο τέταρτο δεκάλεπτο που έκανε, εκεί όπου σημείωσε μόλις εφτά πόντους, σουτάροντας 2/4 δίποντα και 1/10 τρίποντα. Και πάλι όμως η νίκη θα μπορούσε να καταλήξει στα χέρια της, αν ο Τομά Ερτέλ δεν είχε υποπέσει σε δύο συνεχόμενα λάθη στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα.

Με το σκορ στο 59-58 υπέρ των γηπεδούχων, ο Γάλλος έδωσε λάθος πάσα, με τον Βοροντσέβιτς να γίνεται αποδέκτης της μπάλας και τον Λορένζο Μπράουν να τελειώνει τη φάση στον αιφνιδιασμό με λέι απ για το 61-58. Ο Ερτέλ όμως δεν είχε ολοκληρώσει το έργο και με ένα λάθος στην επόμενη επίθεση χάρισε στον Τζον Μπράουν δύο εύκολους πόντους, με τους οποίους η Ούνιξ «καθάρισε» ουσιαστικά το παιχνίδι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ