Γκάρι Νέβιλ – «Ο Ζοσέ Σα είναι η καλύτερη μεταγραφή στην Premier League» (vid)

Γκάρι Νέβιλ – «Ο Ζοσέ Σα είναι η καλύτερη μεταγραφή στην Premier League» (vid)

Ο πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γκάρι Νέβιλ χαρακτήρισε την μεταγραφή του Ζοσέ Σα ως την καλύτερη μέχρι τώρα στην Premier League.

Το εγκώμιο του Ζοσέ Σα έπλεξε ο Γκάρι Νέβιλ. Ο παλαίμαχος μπακ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και νυν σχολιαστής στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Sports, χαρακτήρισε τον άλλοτε τερματοφύλακα του Ολυμπιακού ως την πιο πετυχημένη μεταγραφή στην Premier League ως τώρα.

«Τον διάλεξα γιατί ο αντίκτυπος του στη σεζόν της Γουλβς έως τώρα είναι τεράστιος. Αντιθέτως, από τον Κριστιάνο Ρονάλντο περιμένεις πως θα βάλει γκολ, αλλά από την άλλη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είναι και στα καλά της», εξήγησε ο Γκάρι Νέβιλ για τον λόγο που διάλεξε τον Πορτογάλο πορτιέρο.

Οι αριθμοί δείχνουν πως ο Ζοσέ Σα με τις επεμβάσεις του έχει γλιτώσει την Γουλβς από 6,7 γκολ. Μονάχα ο Νταβίντ Ντε Χέα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει σώσει περισσότερα (7,1), ενώ αποτελεί και τον τερματοφύλακα με το μεγαλύτερο ποσοστό επεμβάσεων στις τελικές προσπάθειες που πηγαίνουν προς την εστία του με 85,1%. Ως τώρα έχει δεχθεί μόλις 14 γκολ σε 18 συμμετοχές και παράλληλα έχει επτά clean sheets στην τρέχουσα Premier League.

Ο Έντερσον της Μάντσεστερ Σίτι έχει δέκα, ενώ από οκτώ έχουν οι Εντουάρ Μεντί (Τσέλσι) και Άαρον Ράμσντεϊλ (Άρσεναλ) και εννιά έχει ο Άλισον (Λίβερπουλ). Επιπλέον, είναι ο 6ος με τις περισσότερες επεμβάσεις στο πρωτάθλημα (57). Περισσότερες έχουν οι Ιλάν Μελιέρ (Λιντς, 65), Κάσπερ Σμάιχελ (Λέστερ, 62), Λούκας Φαμπιάνσκι (Γουέστ Χαμ, 61), Νταβίντ Ντε Χέα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 60) και Τιμ Κρουλ (Νόριτς, 58).

Ο Ζοσέ Σα, όμως, δεν βοηθάει μόνο στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση. «Όπως ο πρώτος επιθετικός είναι σημαντικός για την άμυνά μας, έτσι κι ο Σα είναι σημαντικός για την ανάπτυξή μας», είχε δηλώσει ο προπονητής των «Λύκων», Μπρούνο Λαζ . Ο 28χρονος τερματοφύλακας, μάλιστα, έχει δώσει και μια ασίστ με βολέ προς τον Ραούλ Χιμένες στη νίκη με 1-0 επί της Σαουθάμπτον.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ