Σέλτικς: Τέιτουμ, Μπράουν όπως Μπερντ και ΜακΧέιλ (pics, vids)

Σέλτικς: Τέιτουμ, Μπράουν όπως Μπερντ και ΜακΧέιλ (pics, vids)

Οι Μπόστον Σέλτικς έδωσαν απίστευτη παράσταση κόντρα στους Κινγκς τα ξημερώματα της Τετάρτης (26/1), με τους Τέιτουμ και Μπράουν να κυνηγούν το δίδυμο Μπερντ-ΜακΧέιλ σε ένα ιδιαίτερο στατιστικό.

Οι Μπόστον Σέλτικς αντιμετώπιζαν τα ξημερώματα της Τετάρτης (26/1) τους Σακραμέντο Κινγκς και είχαν ευκολότερο έργο ακόμα κι από αυτό που ίσως περίμεναν οι ίδιοι, με το εμφατικό 128-75.

Προφανώς οι αντίπαλοι είναι μια ομάδα που έχει μιάμιση δεκαετία να μπει στα playoffs και αυτό δε θα συμβεί ούτε φέτος, όμως δε μειώνεται καθόλου η ιστορική νίκη των «Κελτών» και δεύτερη μεγαλύτερη στην ιστορία τους.

Απέναντι στους «Βασιλιάδες» το δίδυμο των Jays ήταν καταπληκτικό, όπως συμβαίνει όλο τον τελευταίο μήνα. 66 πόντους αθριστοικά με 30 του Μπράουν και 36 του Τέιτουμ.

Οι δυο τους είναι τα πιο φωτεινά σημεία του φετινού ρόστερ ως τώρα. Ο Μπράουν έχει 26 πόντους μέσο όρο, μαζί με 6.6 ριμπάουντ, 3 ασ΄σιτ, 1.1 κλέψιμο, σουτάροντας με 45.4% εντός πεδιάς και 36.4% από το τρίποντο, σε 35 συμμετοχές.

Ο Μπράουν από πλευράς του έχει 26 πόντους, 8.5 ριμπάουντ, 3.9 ασίστ, 0.9 κλεψίματα και 0.7 τάπες σε 45 αγώνες.

Αμφότεροι χτύπησαν, πέρασαν κορωνοϊό, αλλά δείχνουν πως όταν είναι καλά στο ίδιο βράδυ, η ομάδα μπορεί. Αυτή ήταν η έβδομη φορά στην ιστορία των Σέλτικς που δύο παίχτες τελειώνουν ένα ματς με 30+πόντους και τρίτη για φέτος. Όταν συμβαίνει αυτό η ομάδα δεν έχει χάσει ποτέ.

Το δίδυμο που έχει μια εμφάνιση παραπάνω με αυτά τα νούμερα δεν είναι άλλο από τους Μπερντ και ΜακΧέιλ το 1987. Πρόκειται φυσικά για δύο «ιερά τέρατα» στην ιστορία του franchise, με τον Μπερντ να είναι απίστευτος ηγέτης και τον ΜακΧέιλ φαινόμενο στο σκοράρισμα από το low post.

Τώρα οι Σέλτικς βασίζονται περισσότερο στα νιάτα, όχι στην εμπειρία και το περισσότερο που μπορούν να καταφέρουν θα είναι η συμμετοχή στο Play In Tournament. Για την ώρα είναι ένατοι με 25-24, ενώ οι 11οι Νικς βρίσκονται στο 23-25.

Πάντως οι δυο τους έχουν κάτι κοινό με τον ΜακΧέιλ. Αποκτήθηκαν σαν επιλογές στα ντραφτ του 2016 και 2017 το 2013, όταν οι Νετς πήραν τον Γκαρνέτ, τον Πιρς και τον Τέρι.

O ΜακΧέιλ αποκτήθηκε το 1980 μαζί με τον Πάρις, όταν έδωσαν στους Γουόριορς το νούμερο 1 του ντραφτ, μαζί με άλλο ένα πικ πρώτου γύρου και πήραν το νούμερο 3.

Είναι άγνωστο πως θα εξελιχθούν τα πράγματα για τους Σέλτικς, όμως ο Ίμε Ουντόκα στηρίζει πλήρως τους δύο σταρ του.

Αναλυτικά όσα είπε γι αυτούς

Είναι οι δύο κολώνες, οι δύο ηγέτες της ομάδας και όταν βγαίνουν και παίζουν με ένταση, όλοι φαίνεται να παραδειγματίζονται και να ακολουθούν».

Και πώς να μην τους στηρίζει θα πει κανείς, όταν πρόσφατα έχουν καταφέρει να σημειώσουν 50 πόντους ο καθένας από μια φορά. Ό,τι κι αν συμβεί φέτος στην ομάδα, οι βάσεις για το μέλλον υπάρχουν. Θα μείνουν όμως ανέπαφες και θα έρθει ενίσχυση, ή θα χωριστούν; Αυτό μένει να φανεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ