Δήμιος του Παναθηναϊκού με 8 γράμματα (vid)

Δήμιος του Παναθηναϊκού με 8 γράμματα (vid)

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ οργιάζει οπότε βλέπει απέναντι του τα πράσινα του Παναθηναϊκού. Και απόψε το επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά.

Μια φορά είναι τυχαίο. Δύο σύμπτωση. Ε, από την τρίτη και μετά λογίζεται δικαίως ως εχθρική πράξη αυτό που συμβαίνει κάθε φορά που απέναντι στον Σακίλ ΜακΚίσικ εμφανίζονται τα πράσινα του Παναθηναϊκού. Αδιανόητη η παράδοση που σχηματίζει ο Αμερικανός «πλάγιος» στα ντέρμπι των αιωνίων. Και επί της ουσίας; Ένας «παράγοντας» που καθορίζει τη διαδρομή τους.

Απόψε στο ΟΑΚΑ ο δυναμικός φόργουορντ ερχόμενος από τον πάγκο έφερε 18 πόντους σε 25.43 συμμετοχής. Με 7/7 βολές, 4/4 δίποντα και κυρίως με την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα να βγει μπροστά σε δύσκολες στιγμές του ντέρμπι. Στις πολλές φορές που ο Ολυμπιακός χρειάζονταν έναν «κάνω τη διαφορά» στην επίθεση.

Ακριβώς 18 πόντους ο ΜακΚίσικ έβαλε και στην προηγούμενη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού μέσα στο ΟΑΚΑ: Στις 23 Δεκεμβρίου για την Ευρωλίγκα (84-65). Και όλα αυτά δίχως να πιάσει το… ρεκόρ του. Εκείνο που κρατά από την πρώτη του χρονιά. Από τους 22 πόντους στη νίκη του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ με 81-78 (3/3/20).

Συνολικά ο Αμερικανός σε 8 ματς απέναντι στον Παναθηναϊκό μετρά 6 νίκες με 11 πόντους στο κοντέρ του (13,9 μέσο όρο). Είπαμε κάτι σαν λεφτά στην… τράπεζα. Με σταθερό επιτόκιο. Ένας μόνιμος μπελάς για τους Πράσινους που δεν δείχνουν να έχουν απάντηση στο δυναμικό παιχνίδι του. Στις καταστάσεις «έναν με έναν» που συχνά-δημιουργεί. Και κυρίως στη… φούρια του σε αυτά τα μεγάλα ντέρμπι

Γιατί συνηθίζει να παίζει τόσο καλά όταν συναντά τους Πράσινους; Ενδεχομένως ο κυριότερος λόγος που συμβαίνει αυτό έχει να κάνει με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του παίκτη. Ο έμπειρος φόργουορντ εκμεταλλεύεται τα αθλητικά του προσόντα, τη ταχύτητα, την έκρηξη, το γερό πρώτο βήμα και την δύναμη του δηλαδή, έναντι πιο αργών και λιγότερο αθλητικών αντιπάλων στην πράσινη περιφέρεια.

Τα στατιστικά του ΜακΚίσικ κόντρα στον Παναθηναϊκό:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ