Κακώς καταλογίστηκε πέναλτι στον Τζανακάκη σύμφωνα με την UEFA

Κακώς καταλογίστηκε πέναλτι στον Τζανακάκη σύμφωνα με την UEFA

Δείτε σε βίντεο την οδηγία της UEFA που εξηγεί γιατί η απόφαση του Ντόβερι να τιμωρήσει με πέναλτι το χέρι του Τζανακάκη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ήταν λανθασμένη.

Διαμαρτυρίες και μάλιστα δικαιολογημένες έχει προκαλέσει η απόφαση του διαιτητή Ντανιέλε Ντοβέρι να υποδείξει πέναλτι στο χέρι του Τζανακάκη στο πρόσφατο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο Βικελίδης.

Ο Ιταλός είδε τη μπάλα να χτυπάει στο χέρι του Τζανακάκη από γύρισμα του Βιεϊρίνια αποφασίζοντας ότι ο ποδοσφαιριστής των κίτρινων έχει υποπέσει σε παράβαση.

Ωστόσο αυτή η απόφαση κρίνεται λανθασμένη βάσει της ειδικής οδηγίας που είχε δώσει η UEFA από την αρχή της σεζόν. Κι αυτό καθώς η θέση του χεριού του δεξιού μπακ των κίτρινων κρίνεται ως φυσική θέση και ότι σε καμία περίπτωση δεν το είχε απλωμένο ή δεν είχε πρόθεση να αλλάξει την πορεία της μπάλας.

Συνεπώς έστω κι αν δεν το είχε κολλημένο στο σώμα του, ο παίκτης του Άρη δεν έχει υποπέσει σε παράβαση πέναλτι.

Μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία προκειμένου να εξηγήσει ακριβώς τι εννοεί έδωσε μια φάση ως παράδειγμα. Δείτε την παρακάτω φάση η οποία μοιάζει με αυτή του ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ με πρωταγωνιστή τον Τζανακάκη.

Δείτε σε αυτό το λινκ το βίντεο της UEFA

Και τη φάση από το το ντέρμπι Αρης – ΠΑΟΚ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ