Φάτε μάτια ψάρια… (vids)

Φάτε μάτια ψάρια… (vids)

Οι καλύτερες φάσεις της 9ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα: Οι τρομεροί Μαυροβούνιοι, ο Αλεξέι Σβεντ και ο Αντε Τόμιτς.

Κατά την διάρκεια της ένατης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας – η τελευταία της διαβολοβδομάδας όπως μας αρέσει να αναφέρουμε στην Ελλάδα – γίναμε μάρτυρες της μεγαλύτερης έως τώρα έκπληξης στην φετινή διοργάνωση. Η κραταιά Cska ηττήθηκε από τους ταπεινούς Μαυροβούνιους, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά το απρόβλεπτο στοιχείο που χαρακτηρίζει τον ομαδικό αθλητισμό. Ακόμα ξεχώρισαν η άνετη επικράτηση της Barcelona κόντρα στην φιλόδοξη Armani και η τρομερή μονομαχία, ανάμεσα σε Zalgiris και Khimki. Πάμε να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά.

Zalgiris VS Khimki. Με μια φράση: ματσάρα. Οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ για το μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και όλα έδειχναν πως ο τελικός νικητής θα κριθεί στο νήμα. Οι Ρώσοι τελικά κατάφεραν να κατακτήσουν το πολυπόθητο ροζ φύλλο, απέναντι μάλιστα σε έναν αντίπαλο με παρόμοιες φιλοδοξίες.

Όταν ο σπουδαίος Σβέντ είναι λιγάκι πιο οικονομικός στις προσπάθειες του και αποφασίζει να εντάξει τους συμπαίκτες του στην ροή της επίθεσης, τότε η αγωνιστική εικόνα της Khimki διαφοροποιείται ριζικά. Εννοείται προς το καλύτερο. Έχει μπροστά του όλο το χρόνο να το σκεφτεί, μετά τον πρόσφατο σοβαρό τραυματισμό του στο δάχτυλο (θα κάτσει έξω τουλάχιστον ένα μήνα).

Το short roll είναι μια δράση που απαντάται ευρέως σε κάθε επίπεδο του επαγγελματικού μπάσκετ, καθώς αντιπροσωπεύει ένα εξαιρετικό αντίδοτο στην πίεση της αντίπαλης άμυνας. Οι Λιθουανοί το εκτελούν στην εντέλεια και παράγουν ένα ελεύθερο περιφερειακό σουτ.

Barcelona VS Armani. Μιας και μιλάμε για short roll, δείτε άλλο ένα παράδειγμα από το μετρ του είδους Ante Tomic.

Ο Κροάτης Center αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια έναν αληθινό playmaker ρακέτας – ο Pascual τον χρησιμοποιούσε συχνά πυκνά στο ρόλο του βασικού δημιουργού, για την επίθεση μισού γηπέδου της ομάδας του. Από εκεί και πέρα οι Καταλανοί επιβλήθηκαν σχετικά εύκολα επί της Armani, κυρίαρχα εξαιτίας του οίστρου που επέδειξαν από την γραμμή των τριών πόντων και των φοβερών τους επιδόσεων στο ανοιχτό γήπεδο. Είναι αναμφίβολα αναζωογονητικό, να παρακολουθούμε επιτέλους την Barcelona να τρέχει

Buducnost VS Cska. Για το τέλος αφήσαμε το καλύτερο παιχνίδι της αγωνιστικής. Οι Μαυροβούνιοι κατόρθωσαν να φτάσουν σε μια τεράστια σημασίας νίκη, η οποία ισοδυναμεί με ένα μικρό χριστουγεννιάτικο θαύμα. Το επίτευγμα τους κατέστη δυνατό, λόγω των εξωπραγματικών ποσοστών τους στην επίθεση. Οι τύποι έβλεπαν κυριολεκτικά το καλάθι σαν βαρέλι – σούταραν με 54,3% στα δίποντα και 60,9% στα τρίποντα (14/23). Η τελευταία φάση του αγώνα θα μπορούσε να γυριστεί σε ταινία. Περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα: άστοχα μακρινά σουτ, double teams, τάπες, deflections και ένα απίστευτο επιθετικό rebound του Nikolic, που έμελλε να διαμορφώσει το τελικό σκορ. Πολλά μπράβο στην Buducnost.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ