Σαν σήμερα το πέναλτι – πάσα του Γιόχαν Κρόιφ (vid)

Σαν σήμερα το πέναλτι – πάσα του Γιόχαν Κρόιφ (vid)

Σαν σήμερα (05/12) πριν 36 χρόνια, ο Γιόχαν Κρόιφ εκτέλεσε πέναλτι με έναν τρόπο που μνημονεύεται και μιμείται ακόμη στα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Ήταν σαν σήμερα, πριν 36 χρόνια. Στις 5 Δεκεμβρίου του 1982, ο Γιόχαν Κρόιφ έκανε κάτι μοναδικό για εκείνη την περίοδο, που μνημονεύεται μέχρι σήμερα και κάμποσοι ποδοσφαιριστές έχουν μιμηθεί, μεταξύ των οποίων ο Λιονέλ Μέσι.

Ο λόγος για την πάσα σε εκτέλεση πέναλτι, προς τον συμπαίκτη του στον Άγιαξ, Γέσπερ Όλσεν, και φυσικά το γκολ που ακολούθησε από τον τελευταίο. Το στιγμιότυπο αυτό θυμήθηκε ο επίσημος λογαριασμός του Γιόχαν Κρόιφ στο Twitter, μέσω του οποίου αποδίδεται φόρος τιμής στον αποθανόντα μαέστρο του ολλανδικού ποδοσφαίρου.

«36 χρόνια πριν, σαν σήμερα, ο Γιόχαν ανέλαβε το μοναδικό πέναλτι με τη φανέλα του Άγιαξ. Είναι δίκαιο να πούμε ότι ήταν θρυλικό. «Με τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν, έμοιαζε μια ωραία ιδέα για να έχουν οι άνθρωποι κάτι να συζητούν», είχε πει ο Γιόχαν μετά το παιχνίδι». Αυτό το σχόλιο συνόδευσε το βίντεο στη σχετική ανάρτηση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ