ΑΕΚ : Τι κάνει όταν παίζει στην Αυστρία

ΑΕΚ : Τι κάνει όταν παίζει στην Αυστρία

Με αφορμή το αποψινό ματς της ΑΕΚ στη Βιέννη κόντρα στην Αούστρια, to10.gr σας θυμίζει τα παιχνίδια που έδωσε η Ένωση επί αυστριακού εδάφους.

Η ΑΕΚ φιλοξενείται απόψε στο «Ερνστ Χάπελ» της Βιέννης από την Αούστρια για την 6η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Αυτή θα είναι η πέμπτη επίσκεψη της Ένωσης στην Αυστρία για ευρωπαϊκό ματς και to10.gr σας θυμίζει τι συνέβη στις προηγούμενες τέσσερις αναμετρήσεις.

Δύο αντιπάλους από την Αυστρία έχει βρει στο διάβα της η ΑΕΚ, τη Σάλτσμπουργκ και τη Στουρμ Γκρατς. Οι κιτρινόμαυροι έχουν φύγει με νίκη μόνο μια φορά, έχουν έρθει ισόπαλοι χωρίς τέρματα, αλλά μετρούν δύο ήττες με 1-0. Ωστόσο, η ελληνική ομάδα έχει καταφέρει να φύγει με τη χαρά της πρόκρισης σε δύο περιπτώσεις.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τι έκανε η ΑΕΚ όταν κλήθηκε να αναμετρηθεί σε αυστριακό έδαφος…

14/9/1994: Σάλτσμπουργκ – ΑΕΚ 0-0 (Champions League)

Η ΑΕΚ έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που αναμετρήθηκε στο περίφημο «Ερνστ Χάπελ» της Βιέννης κόντρα στην Κασίνο Σάλτσμπουργκ. Η αυστριακή ομάδα είχε φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου UEFA της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου, γεγονός που την καθιστούσε φαβορί της αναμέτρησης. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς θα μπορούσε να σκοράρει στο ματς κυρίως με τον Βασίλη Τσιάρτα, ωστόσο δεν τα κατάφερε. Λίγο έλειψε μάλιστα να ηττηθεί, αλλά το σουτ του Γιούρσεβιτς τράνταξε το δοκάρι του Ατματζίδη κι έτσι το ματς έληξε χωρίς τέρματα με τις δύο ομάδες να παίρνουν από έναν βαθμό στον 4o όμιλο.

6/11/1997: Στουρμ Γκρατς – ΑΕΚ 1-0 (Κύπελλο Κυπελλούχων)

H ΑΕΚ πάει στην έδρα της Στουρμ Γκρατς που φέρει το όνομα του πασίγνωστου Αυστριακού ηθοποιού, Άρνολντ Σβατζενέγκερ, με τον αέρα του 2-0 του ΟΑΚΑ. Το ματς διεξάγεται στο πλαίσιο της φάσης των 16 της διοργάνωσης και παρά το γκολ του Σπιτέρι στο 82′ η ομάδα του Ντουμίτρου Ντουμιτρίου παίρνει την πρόκριση στα προημιτελικά.

4/10/2007: Red Bull Σάλτσμπουργκ – ΑΕΚ 1-0 (Κύπελλο UEFA)

Δεύτερη συνεχόμενη ήττα για την ΑΕΚ στην Αυστρία με το ίδιο σκορ. Το σύνολο του Λορένσο Σέρα Φερέρ αναμετρήθηκε με τη Σάλτσμπουργκ στο πλαίσιο των προκριματικών του Κυπέλλου UEFA. Στο πρώτο ματς στο Ολυμπιακό Στάδιο, οι κιτρινόμαυροι είχαν νικήσει με 3-0, συνεπώς μόνο με θαύμα θα έχαναν την πρόκριση στους ομίλους. Στο 20′ ήρθε ο Λόκβεντς να σκοράρει το 1-0 με κεφαλιά, ωστόσο το γκολ αυτό δεν στάθηκε αρκετό για να δώσει την πρόκριση στους Αυστριακούς.

14/12/2011: Στουρμ Γκρατς – ΑΕΚ 1-3 (Europa League)

Η ΑΕΚ του Νίκου Κωστένογλου ταξίδεψε στην Αυστρία ούσα αποκλεισμένη από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης παρόλο που οι περισσότεροι εξ αυτών ήταν αναπληρωματικοί έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο και έφυγαν με τη νίκη, τη μοναδική ως τώρα της ΑΕΚ επί αυστριακού εδάφους. Τα γκολ σημείωσαν οι Μανωλάς στο 10′, δύο λεπτά πριν λήξει το ημίχρονο διπλασίασε τα τέρματα του αγώνα, με τον Κλωναρίδη να τελειώνει το ματς στο 76′ με ένα εξαιρετικό τέρμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ