Πέναλτι με πάσα : Από τον Κρόιφ και τον Μέσι, στον… Ράμος (vids)

Πέναλτι με πάσα : Από τον Κρόιφ και τον Μέσι, στον… Ράμος (vids)

Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του Σέρχιο Ράμος να πασάρει στον Μπενζεμά από πέναλτι, μπορείτε να δείτε περιπτώσεις που η συγκεκριμένη φάση έχει επαναληφθεί με επιτυχία ή όχι.

Στο παιχνίδι της περασμένης Πέμπτης (16/7) της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στη Βιγιαρεάλ στο «Αλφρέντο Ντι Στέφανο», υπήρξε μια πρωτοφανής περίπτωση πέναλτι. Ο Σέρχιο Ράμος αντί για εκτέλεση προτίμησε την πάσα στον Καρίμ Μπενζεμά σε μία φάση που συνοδεύτηκε με απόλυτη επιτυχία.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, είναι ευκαιρία να θυμηθούμε αντίστοιχες επιλογές σε πέναλτι που έχουν γίνει στο παρελθόν.

Ρομπέρ Πιρές-Τιερί Ανρί

Άλλη μια αντίστοιχη αποτυχία έγινε το 2005 στο παιχνίδι της Άρσεναλ με την Μάντσεστερ Σίτι. Ο Ρομπέρ Πιρές επιχείρησε να δώσει πάσα στον Τιερί Ανρί, αλλά η κατάληξη της φάσης ήταν τόσο κακή σε σημείο να μνημονεύεται ως ένα από τα χειρότερα πέναλτι στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ. Αμέσως μετά, ο Πιρές παραδέχθηκε το λάθος του στη φάση.

Λιονέλ Μέσι-Λουίς Σουάρεζ

Το 2016, υπήρξε μια παρόμοια σκέψη, αλλά με εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα. Στο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με τη Θέλτα, ο Λιονέλ Μέσι βρέθηκε στην άσπρη βούλα, έχοντας την ευκαιρία να φτάσει τα 300 γκολ στη La Liga. Αντ’ αυτού προτίμησε να δώσει πάσα στον Ουρουγουανό, ο οποίος είχε πετύχει χατ-τρικ σε εκείνο το ματς. Μάλιστα, μετά τη λήξη του αγώνα ο Νεϊμάρ δήλωσε ότι η πάσα προοριζόταν για αυτόν.

Γιόχαν Κρόιφ-Γιέσπερ Όλσεν

Το 1982, μία από τις εξαιρετικότερες ομάδες του Άγιαξ προχώρησε σε μια αντίστοιχα ευφάνταστη εκτέλεση πέναλτι. Στο παιχνίδι του «Αίαντα» με τη Χέλμοντ Σπορτ, ο Γιόχαν Κρόιφ ετοιμαζόταν να εκτελέσει την «εσχάτη των ποινών» και έδωσε πάσα στον Όλσεν. Οι δυό τους έπαιξαν το 1-2, με τον Όλσεν να ξαναδίνει στον Κρόιφ και τον Ολλανδό να στέλνει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Μάικ Τρέμπιλοκ-Τζον Νιούμαν

Πρόκειται για την πρώτη περίπτωση πασαριστού πέναλτι στην Αγγλία στο παιχνίδι της Πλίμουθ με τη Μάντσεστερ Σίτι το 1964. Ο Μάικ Τρέμπιλοκ επέλεξε να αφήσει έξυπνα την μπάλα στον Τζον Νιούμαν και ο Βρετανός σκόραρε στην αντίπαλη εστία.

Ρικ Κόπενς-Αντρέ Πίτερς

Μία από τις πρώτες περιπτώσεις που συνέβη η πάσα μετά από πέναλτι ήταν το 1957 στο παιχνίδι του Βελγίου με την Ισλανδία. Ο Κόπενς εκτέλεσε το πέναλτι, έδωσε πάσα στον Πίτερς και αυτός έδωσε νέα πάσα στον συμπαίκτη του που νίκησε τον Ισλανδό, Μπιόργκβιν Χέρμανσον. Λέγεται μάλιστα ότι αυτή η φάση ήταν η πηγή έμπνευσης των Κρόιφ και Όλσεν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ