Έρλινγκ Χάαλαντ : Το «θαύμα» της Νορβηγίας γίνεται 20 (pic & vids)

Έρλινγκ Χάαλαντ : Το «θαύμα» της Νορβηγίας γίνεται 20 (pic & vids)

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ κλείνει, σήμερα, τα 20 χρόνια ζωής. Ο επιθετικός που κατάφερε να κάνει την επιστήμη να σηκώνει τα χέρια ψηλά και να γίνει ένας από τους κορυφαίους φορ του παρόντος αλλά και του μέλλοντος. Ένας ξανθός «άγγελος» που όταν βλέπει δίχτυα, μετατρέπεται σε… διάβολος.

«Κοιμάμαι μαζί με τις μπάλες που παίρνω από τα χατ-τρικ. Τις κοιτάω κάθε μέρα, είναι οι κοπέλες μου», ήταν η δήλωση του ποδοσφαιριστή που κατάφερε να γίνει το πρόσωπο της φετινής χρονιάς. Ο λόγος για τον Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος γεννήθηκε, σαν σήμερα, στις 21 Ιουλίου του 2000. Ο Νορβηγός που εκθέτει άμυνες, σκοράρει ασταμάτητα και «κλέβει» την διαθήκη των Μέσι- Ρονάλντο. Ρεκόρ, πρωτιές, διακρίσεις και μία Ευρώπη στα… πόδια του, για την υπογραφή του.

Συστήθηκε με την φανέλα της Μόλντε και μεγαλούργησε με το σήμα της Σάλτσμπουργκ. Ο διεθνής επιθετικός χρειάστηκε ένα… χατ-τρικ κόντρα στην Γκενκ στους ομίλους του Champions League, για να καταλάβει η Ευρώπη ποιος είναι. Ήταν μόλις 19 ετών. Τα «μάτια» της Ευρώπης στρέφονται πάνω του και τα 28 γκολ σε 22 συμμετοχές (!) με τους «ταύρους», τον μεταμορφώνουν σε έναν επιθετικό παγκόσμιας κλάσης. Δεν ήταν απλά ο αριθμός τερμάτων αλλά το γεγονός, ότι χρειάστηκε μόλις έξι μήνες για να τον πετύχει. Η ομάδα της «Redbull» μέτραγε τις μέρες αφού τον Γενάρη, τίποτα δεν τον κράταγε στην Αυστρία.

Η επιλογή- «έκπληξη» της Ντόρτμουντ που τον δικαίωσε

Παρότι είχε αρκετές προτάσεις από μεγάλες ομάδες, εκείνος επέλεξε να κάνει την… διαφορά. Συγκεκριμένα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε τα πάντα για τον αποκτήσει αλλά η υπογραφή του μπήκε στα συμβόλαια της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Ο, πλέον 20χρονος, φορ ήξερε ότι δεν χρειαζόταν ακόμα, να κάνει το μεγάλο βήμα.

Μία απόφαση, που μετά από ένα εξάμηνο, τον έχει δικαιώσει. Στην Μπουντεσλίγκα, όλα τα φώτα ήταν στραμμένα επάνω του, καθώς αρκετοί ήθελαν να δουν αν αυτό το «διαμαντάκι», λάμπει στην πραγματικότητα. Πρώτο του «θύμα» η Άουγκσμπουργκ. Μέσα σε 34 λεπτά, σημειώνει το πρώτο του χατ-τρικ, στο ντεμπούτο του με τον σύλλογο της Βεστφαλίας.

Στο τέλος της χρονιάς, είχε προλάβει να μετρήσει 16 γκολ σε 18 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, «διαλύοντας» το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που έφτασε τα εφτά γκολ σε μόλις, τρία παιχνίδια πρωταθλήματος ενώ δεν γινόταν να μην κάνει την διαφορά και στο Champions League. Με οκτώ γκολ στο ενεργητικό του από τους ομίλους, σκοράρει άλλα δύο κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν για την φάση των «16». Το αποτέλεσμα ήταν να φτάσει τα 10 (σε επτά αγώνες) και να γίνει ο πιο γρήγορος αθλητής που σκοράρει διψήφιο αριθμό τερμάτων στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Το αδιανόητο ρεκόρ με το εθνόσημο!

Στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάτω των 20 ετών του 2019, η εθνική Νορβηγίας κληρώνεται σε όμιλο με Ουρουγουάη, Νέα Ζηλανδία και Ονδούρα. Οι δύο ήττες κόντρα στις δύο πρώτες, φέρνει τον αποκλεισμό στην ομάδα του Χάαλαντ, ωστόσο έχει μείνει μία τελευταία αγωνιστική. Κόντρα στην Ονδούρα, λοιπόν, το μέλλον του ποδοσφαίρου άρχισε να γράφει το όνομα του νεαρού επιθετικού.

Το τελικό 12-0 (!) δεν ήταν τόσο εντυπωσιακό, όσο το γεγονός ότι τα 9 από αυτά, τα είχε σκοράρει ο νεαρός φορ. Αν και η Νορβηγία αποκλείστηκε, ο ίδιος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του τουρνουά χωρίς να χρειαστεί να σκοράρει σε άλλο ματς (!). Η 30η Μαΐου έγινε η ημερομηνία που αυτό το ξανθό αγόρι έγινε, για πολλούς, ο επόμενος μεγάλος επιθετικός της χώρας.

Η σεζόν έκλεισε με την λήξη του γερμανικού πρωταθλήματος, ωστόσο, ο εορτάζων ετοιμάζεται να τραντάξει τα αντίπαλα δίχτυα και την επόμενη σεζόν. Ο φετινός απολογισμός με 44 γκολ σε 40 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, τρομάζει. Ο τίτλος του «Golden Boy», του ανήκει δικαιωματικά και η Μπορούσια Ντόρτμουντ γνωρίζει ότι έχει στην «μηχανή» της, έναν ασταμάτητο σκόρερ. Και είναι μόλις 20 ετών. Χρόνια πολλά, Έρλινγκ Χάαλαντ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ