Όταν ο Μαραντόνα έγινε Ολυμπιακός (pics)

Όταν ο Μαραντόνα έγινε Ολυμπιακός (pics)

Σαν σήμερα το 2005 ο Ντιέγκο Μαραντόνα έγινε μέλος του Ολυμπιακού όταν εμφανίστηκε στο γήπεδο Καραϊσκάκη πριν από την έναρξη του αγώνα με τον Ηρακλή για τη 15η αγωνιστική της Α' Εθνικής.

Μία τεράστια στιγμή για τον Ολυμπιακό, αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο συνέβη σαν σήμερα στις 16 Ιανουαρίου του 2005. Τότε ένας μάγος του ποδοσφαίρου έγινε μέλος της ομάδας των Πειραιωτών. Ο λόγος για τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Ο Ολυμπιακός εκείνη την μέρα αντιμετώπιζε τον Ηρακλή για τη 15η αγωνιστική της Α’ Εθνικής και λίγο πριν την έναρξη του ματς, ο Ντιεγκίτο εμφανίστηκε στο χορτάρι το γηπέδου Καραϊσκάκη γνωρίζοντας την αποθέωση από τους φίλους του Ολυμπιακού. Μάλιστα, ο Μαραντόνα πήρε το μικρόφωνο και ξεσηκώνοντας το κοινό φώναξε: «Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω ο Ολυμπιακός» με τους φιλάθλους να ανταποδίδουν τραγουδώντας το σύνθημα: «Μαραντόνα είσαι τρέλα με την κόκκινη φανέλα».

Τότε ο Αργεντινός Θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου σήκωσε στον αέρα την ερυθρόλευκη φανέλα που του χάρισε ο σύλλογος με τον όνομα του και το νούμερο 10 στην πλάτη. Ο πρόεδρος τότε του Ολυμπιακού, Σωκράτης Κόκκαλης τού έδωσε τη φανέλα και φωτογραφήθηκαν μαζί.

Παράλληλα, ο Μαραντόνα συνάντησε έναν Βραζιλιάνο σούπερ σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου που αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό, τον Ριβάλντο. Οι δυο τους είχαν θερμό εναγκαλισμό στη φυσούνα, καθώς τους διακατέχει μια ιδιαίτερη συμπάθεια ο ένας για τον άλλο.

Σε εκείνο πάντως το παιχνίδι οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με σκορ 1-0 του Ηρακλή και το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Τζόρτζεβιτς, ενώ στο τέλος εκείνης της σεζόν κατέκτησαν και το πρωτάθλημα Ελλάδος.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ