Σαν σήμερα : Όταν ο Ρονάλντο φόρεσε για πρώτη φορά την φανέλα της Ίντερ (pic & vids)

Σαν σήμερα : Όταν ο Ρονάλντο φόρεσε για πρώτη φορά την φανέλα της Ίντερ (pic & vids)

Η αρχή της μεγαλύτερης «ατυχίας» και η στιγμή που ο κόσμος απολαμβάνει την ακριβότερη μεταγραφή της ιστορία. Σαν σήμερα, πριν από 23 χρόνια, ο Ρονάλντο φοράει για πρώτη φορά την φανέλα της Ίντερ και είναι έτοιμος να δικαιολογήσει τα 27 εκ. ευρώ που δαπανήθηκαν για εκείνον.

Ήταν 27 Ιουλίου του 1997, το «Τζουζέπε Μεάτσα» γέμισε με 49,718 θεατές για να παρακολουθήσει την ακριβότερη μεταγραφή στα χρονικά του ποδοσφαίρου. Η Ίντερ είχε δαπανήσει δύο εβδομάδες πριν, το ποσό των 27 εκ. ευρώ για την απόκτηση του Ρονάλντο. Ενός 19χρονους Βραζιλιάνου επιθετικού, που είχε προλάβει να γράψει ιστορία, με τα χρώματα των Μπαρτσελόνα και Αϊτχόβεν. Με αντίπαλο την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο διεθνής φορ θα ολοκληρώσει τα πρώτα του 17 λεπτά με την φανέλα των «νερατζούρι», στο πλαίσιο του «Pirelli Cup».

Η στιγμή που συστήθηκε στην Ίντερ!

Ήταν η αρχή, της πιο άτυχης πορείας για έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές, που πέρασε από τα γήπεδα. Η Ίντερ προλαβαίνει τον Ρονάλντο, πριν αυτός υπογράψει πολυετές συμβόλαιο με τους «μπλαουγκράνα». Βγάζει από τα ταμεία της ένα αστρονομικό ποσό για τα δεδομένα της εποχής και προσφέρει, την ευκαιρία στα παιδάκια του συλλόγου, να… αγγίξουν τον διεθνή αστέρα, πριν από το πρώτο του παιχνίδι.

Οι «νερατζούρι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 και κέρδισαν στα πέναλτι με 4-1 τον αγγλικό σύλλογο, ωστόσο, ο Ρονάλντο, είχε κλέψει την παράσταση. Πρώτο επίσημο παιχνίδι, στις 31 Αυγούστου του ίδιου έτους, κόντρα στην Μπρέσια για την 1η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος. Ήταν η αφετηρία, των 47 συμμετοχών εκείνης της σεζόν, μέσα στις οποίες μέτρησε συνολικά 34 τέρματα (!). Δεν ήταν η ίδια επίδοση που είχε με ένα χρόνο πριν (47 γκολ σε 49 εμφανίσεις), ωστόσο άπαντες ήταν ενθουσιασμένοι με τον 21χρονο Ρονάλντο.

Τέσσερα χρόνια ανάμεσα στον παράδεισο και την… κόλαση!

Όλα πήγαιναν αρκετά καλά για τον Ρονάλντο. Η σεζόν 1998/99 έκλεισε με επίσης ικανοποιητικά νούμερα, καθώς μέτρησε 28 συμμετοχές με απολογισμό, 15 τέρματα. Ωστόσο, κανείς δεν περίμενε όσα θα ακολουθούσαν, λίγο μετά την αρχή της επόμενης σεζόν. Μπορεί στις 23 Οκτωβρίου του 1999 να έλαβε για πρώτη φορά, το περιβραχιόνιο του αρχηγού, στον αγώνα με την Μίλαν, όμως ένα μήνα αργότερα, θα έρθει η πιο άσχημη στιγμή για ένα ποδοσφαιριστή.

Στον αγώνα με την Λέτσε (όπου θα σκοράρει κιόλας), θα χτυπήσει άσχημα το γόνατό του και θα μείνει εκτός για αρκετούς μήνες. Στην επιστροφή του στην δράση, πρόλαβε να παίξει μόλις για επτά λεπτά, προτού χτυπήσει σοβαρά και πάλι στο ίδιο γόνατό, κόντρα στην Λάτσιο. Η περίοδος 2001/02, είναι και η τελευταία του με τον ιταλικό σύλλογο πριν αποχωρήσει για την Ρεαλ Μαδρίτης.

Με την φανέλα των «νερατζούρι», αγωνίστηκε σε συνολικά 98 αγώνες ενώ μέτρησε 59 τέρματα και 11 ασίστ στο παλμάρε του. Κατάφερε να κατακτήσει ένα UEFA Cup και πανηγύρισε την «Χρυσή Μπάλα» του 1997, μέσα στο «Σαν Σίρο». Το καλοκαίρι που αποχώρησε από Ίντερ, μάλιστα, οδήγησε την εθνική Βραζιλίας στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου (2002) στα γήπεδα της Κορέας και της Ιαπωνίας. Μπορεί η «ατυχία» να του χτύπησε την πόρτα, ωστόσο, η συνέχεια, ήταν ανάλογη της ποιότητας αυτού του ποδοσφαιριστή…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ