Ιβαν Σαββίδης : Ο άνθρωπος που άλλαξε τον ρου στην ιστορία του ΠΑΟΚ!

Ιβαν Σαββίδης : Ο άνθρωπος που άλλαξε τον ρου στην ιστορία του ΠΑΟΚ!

Ημέρα μνήμης, ημέρα χαράς η σημερινή για την οικογένεια του ΠΑΟΚ καθώς πριν από οχτώ χρόνια (10/8/12) ο Ιβάν Σαββίδης αναλαμβάνει τις τύχες του ποδοσφαιρικού τμήματος της ομάδας.

Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, είχαν ένα όνειρο, το οποίο εκπληρώθηκε στις 10 Αυγούστου του 2012, να δουν να έρχεται στην ομάδα τους ένας επενδυτής που θα απογείωνε το σύλλογο. Αυτό έγινε πραγματικότητα, μετά από πολλές διοικήσεις πρωτοδικείου, από ανθρώπους που εμφανίστηκαν ως σωτήρες με μοναδικό σκοπό να κερδίσουν από τον Δικέφαλο, στο πιο θερμό καλοκαίρι των τελευταίων ετών. Ο Ιβάν Σαββίδης πήρε το ιδιωτικό του αεροπλάνο από τη Ρωσία με προορισμό την Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη για να αγοράσει τις μετοχές του συλλόγου, κατέβαλε το ποσό των δέκα εκατομμυρίων ευρώ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ, αποκτώντας το 51% των μετοχών. Στο πλευρό του αυτή την φορά ήταν όλοι. Από τον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ μέχρι και τους φιλάθλους που έβλεπαν στο πρόσωπο του τον άνθρωπο που θα έφερνε τίτλους και διακρίσεις στην Τούμπα.

Από το ξεκίνημα της ενασχόλησης του με τον ΠΑΟΚ, είχε βάλει στην κορυφή της ατζέντα του το ζήτημα των χρεών προς το Δημόσιο. Μετά από πολλές συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη, τις 12 Μαΐου 2015 να καταβάλει στην εφορία το ποσό των 10,89 εκατομμυρίων ευρώ, εξοφλώντας το σύνολο των χρεών της ΠΑΕ προς την πολιτεία. Πλέον ο ΠΑΟΚ πατούσε πιο γερά στα πόδια του με τον Ιβάν Σαββίδη να στρέφεται αποκλειστικά στο ποδοσφαιρικό τμήμα και στον τρόπο με τον οποίο θα κάνει πρωταγωνιστή και όχι κομπάρσο.

Τον Μάιο του 2017 πανηγυρίζει τον πρώτο του τίτλο στον τελικό κυπέλλου του Βόλου, με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει την ΑΕΚ με 2-1. Ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου τρελάθηκε από χαρά. Πείσμωσε περισσότερο ζητώντας πλέον το πρωτάθλημα. Το άγγιξε το 2018 όμως το γκολ του Βαρέλα στο 89΄ δεν γράφτηκε ποτέ στο φύλλο αγώνα από τον Κομίνη. Ο Σαββίδης δεν μπόρεσε συγκρατηθεί, εισέβαλλε στον αγωνιστικό χώρο, φέροντας και το όπλο του. Ο πρόεδρος του Δικεφάλου τιμωρήθηκε με τρία χρόνια αποκλεισμό από τους αγωνιστικούς χώρους με την ομάδα να χάνει το πρωτάθλημα. Δύο μήνες μετά (12 Μαΐου 2018) ο ΠΑΟΚ νίκησε στον τελικό κυπέλλου την ΑΕΚ με 2-0, με τους ποδοσφαιριστές να του αφιερώνουν το δεύτερο συνεχόμενο τρόπαιο φοράνε μάσκες με τον πρόσωπο του ιδιοκτήτη της ομάδας.

Ο ΠΑΟΚ, δεν κατέρρευσε την επόμενη χρονιά. Φίλαθλοι, τεχνικό τιμ, παίκτες και φυσικά η διοίκηση σκύλιασαν για να φέρουν μετά από 34 χρόνια το πρωτάθλημα στην Τούμπα. Το κατάφεραν και μάλιστα αήττητη με τον Ιβάν Σαββίδη να στήνει μια μεγαλειώδης γιορτή στην Τούμπα. Λίγες ημέρες αργότερα στον τρίτο συνεχόμενο τελικό κυπέλλου με την ΑΕΚ οι Ασπρόμαυροι πετυχαίνουν το νταμπλ.

Επόμενοι μεγάλοι στόχοι για τον Ιβάν Σαββίδη είναι η κατασκευή ενός νέου γηπέδου στην περιοχή της Τούμπας που θα στεγάσει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες εκατομμυρίων φιλάθλων, αλλά και η συμμετοχή του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Champions League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ