Ολυμπιακός : Το λιμάνι της επιστροφής…

Ολυμπιακός : Το λιμάνι της επιστροφής…

Ο Χοσέ Χολέμπας επιστρέφει στον τόπο που απογείωσε την καριέρα του και το «10» σας θυμίζει τις 10 σημαντικότερες επιστροφές ποδοσφαιριστών στον Ολυμπιακό. Γιατί σαν το λιμάνι σου δεν έχει...

Ο Χοσέ Χολέμπας είναι έτοιμος για το νόστο του, έξι χρόνια μετά την αποχώρησή του από τον Πειραιά και τον Ολυμπιακό. Επιστροφή στον τόπο που έφτιαξε το όνομά του και του άνοιξε το δρόμο για τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Έτσι ο πολύπειρος μπακ θα προστεθεί σε μια διόλου μικρή λίστα ποδοσφαιριστών που πέτυχαν σπουδαία πράγματα (άλλοι περισσότερο κι άλλοι λιγότερο) με τον Ολυμπιακό, ταξίδεψαν για άλλες πολιτείες κάποια στιγμή και στη συνέχεια επέστρεψαν στο λιμάνι τους. Το «10» συγκέντρωσε τις 10 πιο σημαντικές «ερυθρόλευκες» επιστροφές και σας τις παρουσιάζει…

Νίκος Αναστόπουλος

Ο Θρυλικός μουστάκιας του ελληνικού ποδοσφαίρου και εκ των κορυφαίων επιθετικών του Ολυμπιακού επέστρεψε δύο φορές στην ομάδα της καρδιάς του. Αφού από το 1980 μέχρι το 1987 κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα (1981, 1982, 1983, 1987) κι ένα κύπελλο (1981) με τους Πειραιώτες, ενώ αναδείχθηκε τέσσερις φορές πρώτος σκόρερ στο ελληνικό πρωτάθλημα και μια φορά τρίτος σκόρερ στην Ευρώπη έφυγε για την Αβελίνο προκαλώντας αίσθηση με τη μεταγραφή του.

Ο Αναστόπουλος επέστρεψε έκτοτε δύο φορές στον Ολυμπιακό. Αρχικά το 1989 παραμένοντας για τρία χρόνια και το 1993, μετά από μια χρονιά στον Ιωνικό, γύρισε για να κλείσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό με τον οποίο πέτυχε συνολικά 142 γκολ σε 262 αγώνες.

Τάσος Μητρόπουλος

Τη δική του ιστορία με τον Ολυμπιακό έγραψε ο Τάσος Μητρόπουλος. Ο «Ράμπο» μετά από 11 σερί χρόνια (1981-1992) με τα ερυθρόλευκα και τρία πρωταθλήματα, επέστρεψε για το φινάλε. Το 1997 και μετά από πέρασμα από ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Απόλλωνα, Ηρακλή και Βέροια ο Μητρόπουλος φόρεσε ξανά τη φανέλα του Ολυμπιακού για 4 μόλις λεπτά στο 2-2 με τη Ρόζενμποργκ για το Champions League. Κρέμασε τα παπούτσια του έχοντας καταγράψει 243 εμφανίσεις και 51 γκολ με την ομάδα του Πειραιά.

Γρηγόρης Γεωργάτος

Δύο φορές επέστρεψε στον Ολυμπιακό και ο Γρηγόρης Γεωργάτος. Μετά την τετραετία 1995-99 (3,5 χρόνια για την ακρίβεια, από τον Δεκέμβρη του 1995) και την κατάκτηση τριών πρωταθλημάτων, ο «Γκεό» έφυγε για την Ίντερ από την οποία επέστρεψε το 2000 ως δανεικός στον Πειραιά.

Το χειμώνα του 2004 κι ενώ είχε ξεκινήσει τη σεζόν με την ΑΕΚ, πλήρωσε από την τσέπη του για να μείνει ελεύθερος από την Ενωση και να επιστρέψει ξανά στον Ολυμπιακό όπου και έκλεισε την καριέρα του το 2007 παραμένοντας μέχρι και σήμερα ένας από τους αγαπημένους παίκτες των οπαδών.

Γιάγια Τουρέ

Τη σεζόν 2005-06 ο Ολυμπιακός έφερε στην Ελλάδα τον άσημο τότε Γιάγια Τουρέ που αγωνιζόταν στην ουκρανική Μέταλιστ. Ο Ιβοριανός χαφ, εξελίχθηκε άμεσα σε παίκτη κορυφαίου επιπέδου, έκανε τη διαφορά στον Ολυμπιακό με τον οποίο κατέκτησε το νταμπλ και αγωνίστηκε στο Champions League προκαλώντας αίσθηση με τις εμφανίσεις του. Έτσι, ύστερα από μόλις έναν χρόνο παρουσίας στον Πειραιά, έφυγε για τη Μονακό για να ακολουθήσει λαμπρή καριέρα σε Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Σίτι.

Στις 2 Σεπτεμβρίου του 2018 επέστρεψε στον Ολυμπιακό σκορπώντας ενθουσιασμό στον κόσμο της ομάδας αλλά δυστυχώς για εκείνον δεν ήταν σε καλή κατάσταση και αγωνίστηκε σε ελάχιστα παιχνίδια μέχρι να αποχωρήσει τελικά τρεις μήνες αργότερα.

Κέβιν Μιραλάς

Ο Μιραλάς ήρθε στον Ολυμπιακό μετά από γεμάτες σεζόν με τη Σεντ Ετιεν στο γαλλικό πρωτάθλημα αλλά μόνο «βόμβα» δεν ήταν η μεταγραφή του το καλοκαίρι του 2010. Τα κατορθώματά του όμως εντός γηπέδου, σύντομα τον έκαναν σύνθημα στα χείλη των οπαδών του Ολυμπιακού που δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι παραμιλούσαν πολλές φορές με αυτά που έβλεπαν από τον Βέλγο. Μετά από δύο πρωταθλήματα κι ένα Κύπελλο, ο Μιραλάς πωλήθηκε στην Έβερτον το καλοκαίρι του 2012 αφήνοντας το στίγμα του και στα «ζαχαρωτά».

Τον Ιανουάριο του 2018, ο Μιραλάς επέστρεψε στον Ολυμπιακό ως δανεικός από την αγγλική ομάδα αλλά οι εμφανίσεις του αυτή τη φορά δεν ήταν ανάλογες αυτών του παρελθόντος κι έτσι οι «ερυθρόλευκοι» δεν προσπάθησαν να τον κρατήσουν περισσότερο.

Κώστας Μήτρογλου

Αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2007 από τη δεύτερη ομάδα της Γκλάνταμπαχ κι αφού δόθηκε δανεικός σε Πανιώνιο και Ατρόμητο, έριξε για τα καλά άγκυρα στην κορυφή της επίθεσης του Ολυμπιακού. Σημείωσε 41 τέρματα σε 86 εμφανίσεις και ύστερα ξεκίνησε το ευρωπαϊκό όνειρο στη Φούλαμ, το οποίο δεν άργησε να μετατραπεί σε εφιάλτη.

Ο Μητρογκόλ επιστρέφει έτσι ως δανεικός το καλοκαίρι του 2014, για μία σεζόν πριν παραχωρηθεί από τους Άγγλους με τη μορφή δανεισμού στην Μπενφίκα.

Αβραάμ Παπαδόπουλος

Το καλοκαίρι του 2008 ο Αβραάμ Παπαδόπουλος κατηφόρισε από τη Θεσσαλονίκη και τον Άρη, στον Πειραιά για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Πολύ σύντομα κατάφερε με τις εμφανίσεις του να καθιερωθεί και να κερδίσει την αγάπη του κόσμου τη ομάδας ενώ το δίδυμο που συνέθεσε με τον Όλαφ Μέλμπεργκ την περίοδο (2010-12) στην άμυνα, αποτέλεσε ένα από τα κορυφαία στην ιστορία της ομάδας.

Ύστερα από πέντε πρωταθλήματα και τρία Κύπελλα ο Αβραάμ έφυγε για άλλες πολιτείες και επέστρεψε το περασμένο καλοκαίρι δηλώνοντας παρών όποτε τον χρειάστηκε η ομάδα, συμβάλλοντας κι εκείνος από τη μεριά του για την επιστροφή του Ολυμπιακού στην κορυφή της Super League.

Στην ίδια φουρνιά με τον Αβραάμ και ο Βασίλης Τοροσίδης που άφησε την Ξάνθη για τον Ολυμπιακό το 2007 και για μια εξαετία αποτέλεσε μια από τις κολώνες της ομάδας ενώ έγινε και αρχηγός στην Εθνική. Πέντε πρωταθλήματα και τρία Κύπελλα πήρε ο «Τόρο» πριν κάνει το βήμα για την Ευρώπη και τη Ρόμα εξαργυρώνοντας τις εκπληκτικές του εμφανίσεις σε συλλογικό και διασυλλογικό επίπεδο.
Τον Ιούλιο του 2018 επέστρεψε «σπίτι» του και φέτος ήταν και αυτός μέλος της εξαιρετικής ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς που πήρε το πρωτάθλημα, μετά από δύο χρόνια χωρίς τίτλο.
Γιάννης Φετφατζίδης
Ο «Φέτφα» αποτελεί γέννημα θρέμμα του Ολυμπιακού και το 2009 προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα όντας ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είχε κάποιες αξιομνημόνευτες στιγμές όπως το γκολ κόντρα στην Μαρσέιγ, στο Βελοντρόμ το 2011 αλλά γενικά δεν κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίες και να καθιερωθεί στην ομάδα και τη συνείδηση του κόσμου του Ολυμπιακού.
Ούτε εκείνη την περίοδο αλλά ούτε και όταν το καλοκαίρι του 2018 επέστρεψε, ύστερα από πέντε χρόνια στο εξωτερικό, για να αποχωρήσει και πάλι τον Ιανουάριο του 2019 κάτω από έντονη αμφισβήτηση από τον πάντα απαιτητικό οπαδό του Ολυμπιακού.
Χοσέ Χολέμπας 
Και φτάνουμε στο σήμερα και στον Χολέμπας που προβάρει τα ερυθρόλευκα ξανά. Μετά από μια τετραετία (2010-14) όπου πήρε ισάριθμα πρωταθλήματα και ξεδίπλωσε το μεγάλο του ταλέντο φεύγοντας τελικά για το εξωτερικό και τη Ρόμα, ο 36χρονος πλέον μπακ, επιστρέφει για να δώσει και πάλι τη λύση στο αριστερό άκρο της άμυνας αλλά και να εμπνεύσει τους νεαρότερους συμπαίκτες του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ