Ντιέγκο Κάρλος : Στα τρία πέναλτι, μία γκολάρα δώρο! (pics & vids)

Ντιέγκο Κάρλος : Στα τρία πέναλτι, μία γκολάρα δώρο! (pics & vids)

Από το κορυφαίο όνομα των μεταγραφών στην «κατάρα» των πέναλτι και από εκεί, στην απόλυτη δικαίωση. Ο Ντιέγκο Κάρλος κατάφερε να γίνει ο πρωταγωνιστής στο Final-8 του Europa League στα γήπεδα της Γερμανίας με τον δικό του, ξεχωριστό τρόπο.

Ήταν Ιούνιος του 2019, όταν ο Μόντσι είδε με απόλυτη βεβαιότητα, τον επόμενο ηγέτη στην άμυνα της Σεβίλλης. Τότε, ο ισπανικός σύλλογος, δαπάνησε το ποσό των 15 εκ. ευρώ για να αποκτήσει τον Ντιέγκο Κάρλος από την γαλλική Ναντ. Μία κίνηση που έμεινε στην αφάνεια, μέχρι ο δεξιοπόδαρος στόπερ να πατήσει στον αγωνιστικό χώρο και να αποδείξει ότι ένα καλοκαίρι αργότερα, θα απασχολήσει πολύ κόσμο.

Είδε το lockdown, ελέω του κορωνοϊού, να του «κόβει» την φόρα. Το Europa League να αλλάζει τον τρόπο που θα έφταναν στον τελικό οι οκτώ καλύτερες ομάδες και τα δάκρυα του, να βάζουν τον επίλογο σε μία πανέμορφη ιστορία. Ο 27χρονος αμυντικός κατάφερε να ολοκληρώσει μία σεζόν που ισούται όσο μία καριέρα.

Η στιγμή που… «συστήθηκε» στον ποδοσφαιρικό κόσμο!

Η Σεβίλλη γνώριζε για την κακή αμυντική της λειτουργία και η μεταγραφή του Ντιέγκο Κάρλος δεν ήταν μία απόφαση της στιγμής αλλά μία καλομελετημένη εισήγηση. Ο Βραζιλιάνος, από την πλευρά του, δεν πήγε στην Ανδαλουσία για «διακοπές» αλλά ούτε να κρυφτεί πίσω από την απειρία του (μεγαλύτερη ομάδα που είχε παίξει ήταν η Ναντ). Η απόδειξη ότι η πρώτη κίνηση  του Μόντσι θα άλλαζε όλη την άμυνα της Σεβίλλης, δεν άργησε να έρθει.

Στο φινάλε του ισπανικού πρωταθλήματος, ο 27χρονος στόπερ είναι ο βασικός λόγος, πίσω από την τρίτη καλύτερη άμυνα της λίγκας. Με μόλις 34 γκολ παθητικό σε 38 αγώνες, η ομάδα του Λοπετέγκι μπορεί να αισθάνεται ευλογημένη, που έβγαλε από τα ταμεία της (μόλις, όπως φαίνεται) 15 εκ. ευρώ. Φυσικά, δεν πρωταγωνίστησε μόνο εντός συνόρων αλλά και εκτός. Στην φάση των ομίλων, οι Ανδαλουσιανοί δέχτηκαν μόλις τρία γκολ σε έξι ματς με μία σημαντική λεπτομέρεια. Και στα δύο παιχνίδια που μπήκαν αυτά τα τέρματα, ο έμπειρος στόπερ δεν έπαιξε ούτε λεπτό.

Τα λεπτά πριν την «καταιγίδα»

Με την Σεβίλλη να έχει επιστρέψει για τα καλά στις αγωνιστικές υποχρεώσεις, μετά την διακοπή λόγω της πανδημίας, έρχεται η ώρα του Europa League. Το νέο σύστημα με το Final-8 στα γήπεδα της Γερμανίας και με μονά παιχνίδια, είναι γεγονός. Η (εύκολη) προσπέραση του εμποδίου της Ρόμα στους «16», στέλνει την ομάδα του Κάρλος στα προημιτελικά. Μέχρι την πρώτη σέντρα του αγώνα κόντρα στη Γουλβς, το όνομα του Βραζιλιάνου αμυντικού ήταν πρώτο στις λίστες των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης, όπως της Λίβερπουλ, της Μπάγερν, της Σίτι κλπ.

Η διαδρομή από τον παράδεισο στην κόλαση διήρκεσε μόλις έντεκα λεπτά (!). Ο Αντάμα Τραορέ κάνει ένα εκπληκτικό σπριντ, ο Ντιέγκο Κάρλος δείχνει να τον φτάνει αλλά το τάκλιν του, θα βρει μόνο τα πόδια του νεαρού εξτρέμ. Ο διαιτητής δείχνει ορθώς την άσπρη βούλα και ένα κακό σερί ξεκινάει. Από εκείνη την στιγμή, ότι έκτισε σε ένα χρόνο ο ταλαντούχος άσος θα γκρεμιστεί μέσα από τρεις κινήσεις. Μπορεί στην συγκεκριμένη περίπτωση, να είχε την «ευτυχία» να δει τον Χιμένεθ να αστοχεί αλλά δεν θα είναι το ίδιο τυχερός στην συνέχεια.

Μία ολόκληρη σεζόν περιορίστηκε σε λίγα… λεπτά

Η ώρα των ημιτελικών είχε φτάσει και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κλήθηκε να σταματήσει την πορεία των Ισπανών. Για ακόμη μία φορά, το πρόσωπο του αγώνα γίνεται ο Κάρλος. Για κακό λόγο όμως. Με μόλις εννιά λεπτά να έχουν συμπληρωθεί, ένα καθυστερημένο τάκλιν στον Ράσφορντ προσφέρει στον Μπρούνο Φερνάντες την ευκαιρία να βάλει τους «κόκκινους διαβόλους» μπροστά στο σκορ. Τα «σύννεφα» έχουν αρχίσει να επισκιάζουν όλη την σεζόν που έκανε ο ποδοσφαιριστής της Σεβίλλης αλλά η ανατροπή του σκορ και η πρόκριση, θα καλύψει την γκρίνια προς το πρόσωπό του.

Όχι για πολύ όμως. Είχαν περάσει μόλις πέντε λεπτά στον μεγάλο τελικό και ο Λουκάκου θα προσθέσει ακόμη μία κακή στιγμή στον άτυχο στόπερ. Κερδίζει το πέναλτι και βάζει μπροστά στο σκορ την Ίντερ. Ήταν η τρίτη στην σειρά, παράβαση. Μέσα σε δευτερόλεπτα, ο Ντιέγκο Κάρλος βλέπει ότι η πιο όμορφη χρονιά της καριέρας του, έχει μετατραπεί σε έναν πραγματικό εφιάλτη. Η ποδοσφαιρική μοίρα, όμως, θα τον δικαιώσει όπως του αξίζει.

Όταν απέδειξε ότι ποδόσφαιρο πάντα δικαιώνει!

Με το σκορ να είναι στο 2-2 και τις δύο ομάδες, να έχουν ξεμείνει από δυνάμεις, έρχεται η δική του στιγμή. Στο 74ο λεπτό, ο Έβερ Μπανέγα εκτελεί το φάουλ, η κεφαλιά του Γοδίν μετατρέπεται σε ασίστ και η Βραζιλιάνικη μαγεία βγαίνει από τον Ντιέγκο Κάρλος. Ένα ανάποδο ψαλίδι και μία… βοήθεια από τον Λουκάκου βάζει τη Σεβίλλη, μπροστά σκορ. Η ώρα για την επιστροφή στον παράδεισο είχε ξεκινήσει.

Οι παίκτες του Λοπετέγκι, μέτραγαν αντίστροφα για την κατάκτηση του Europa League και ο αδικημένος αμυντικός για την απόλυτη λύτρωση. Στο σφύριγμα της λήξης, τα δάκρυα του σήμαιναν δικαίωση. Ο ίδιος έσφιγγε στην αγκαλιά του, τον πρώτο τίτλο της καριέρας του και είχε αντιληφθεί, ότι το κράταγε, χάρη σε αυτόν.

Στο τέλος, τα φώτα έπεσαν αλλού. Πάνω στο Μπανέγα που αποχωρούσε ή στον Ντε Γιονγκ που έβαλε δύο γκολ ή, ακόμα καλύτερα, στον αρχηγό Νάβας που έχει εξελιχθεί σε «σημαία». Το χαμόγελο του Ντιέγκο Κάρλος όμως, δεν χρειαζόταν αυτά τα «φώτα» για να φανεί. Τα δάκρυα χαράς, ο πανηγυρισμός στο γκολ αλλά και η δικαίωση που ένιωσε το άθλημα, είναι αυτά που κατάφεραν να επισκιάσουν τα υπόλοιπα. Ένας χαρισματικός αμυντικός, που κατάφερε με τον δικό του τρόπο, να γίνει το πρόσωπο του Final-8 στο Europa League.

View this post on Instagram

Campeão ❤️😍😘 @sevillafc

A post shared by Diego Carlos (@d.carlos03) on

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ