Εντουάρντο Καμαβινγκά : To παράλογα… τέλειο wonderkid (pics & vids)

Εντουάρντο Καμαβινγκά : To παράλογα… τέλειο wonderkid (pics & vids)

Μπορεί ένα παιχνίδι να σε κάνει γνωστό σε όλο τον κόσμο; Την απάντηση έδωσε, με τον πιο εμφατικό τρόπο, ο Εντουάρντο Καμαβινγκά. Το «αστεράκι» της Ρεν που βλέπει την πρώτη του κλήση στην εθνική Γαλλίας, ως ένα ακόμα σκαλοπάτι προς τον κορυφή.

«Έχει όλο το ταλέντο ώστε να πρωταγωνιστήσει. Θα γίνεις ο κορυφαίος των κορυφαίων και μπορεί να σταθεί σε μία ομάδα σαν την Ρεάλ Μαδρίτης». Εύκολα κάποιος μπορεί να πιστέψει, ότι αυτά τα λόγια, είναι από το στόμα κάποιου κοντινού συγγενή ενός ποδοσφαιριστή.

Και όμως, βγαίνουν από το στόμα του προπονητή της Ρεν, Ζουλιέν Στεφάν. Τον άνθρωπο που πρόσφερε απλόχερα στον Εντουάρντο Καμαβινγκά, την ευκαιρία να ξεδιπλώσει το ταλέντο του στους αγωνιστικούς χώρους. Το αποτέλεσμα, ένα χρόνο αργότερα, είναι η πρώτη του κλήση στην εθνική Γαλλίας, σε ηλικία 17 ετών. Ο κορωνοϊός δεν δείχνει να βρίσκεται απέναντί του.

Τα εμπόδια που τον έκαναν… μαχητή!

Γεννημένος το 2002 στην Ανγκόλα, χρειάστηκε να νιώσει στο συναίσθημα της μετανάστευσης από πολύ νωρίς. Ήταν μόλις δύο ετών, όταν οι γονείς του αποφάσισαν να μετακομίσουν μόνιμα στην Γαλλία για ένα καλύτερο μέλλον και μακριά από πολέμους. Έμεινε στους δρόμους της Λιλ για αρκετά βράδια μέχρι η οικογένεια του, να λάβει την βοήθεια των κοινωνικών υπηρεσιών.

Η κατάληξη ήταν να μείνουν στην Φουρζέ, η οποία είναι 50 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Ρεν. Εκεί, όπου ο μικρός Εντουάρντο, θα γινόταν κάτι που ούτε οι δικοί του δεν θα πίστευαν. Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο φάνηκε από μικρή ηλικία, καθώς η μητέρα του δεν σταμάτησε να μαζεύει σπασμένα πράγματα από το σπίτι, επειδή έπαιζε μπάλα. Για αυτό τον λόγο, θα γραφτεί στην τοπική ομάδα Ντραπό. Εκεί θα γίνει η αφετηρία προς την κορυφή.

Το, παραλίγο, «ναυάγιο» στην Ρεν

Η Ρεν είχε τσεκάρει το ταλέντο του, όμως ένα συμβάν θα βάλει «φρένο» στην μετακίνησή του. Μία φωτιά που θα ξεσπάσει στο σπίτι του 13χρονου, τότε, Καμαβινγκά, θα κάνει στάχτη τα χαρτιά για τη γαλλική υπηκοότητα. Διαβατήρια αλλά και προσωπικά έγγραφα έγιναν αγνώριστα από την πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Τελικά, όλα εξελίχθηκαν ομαλά και ο νεαρός ποδοσφαιριστής εντάχθηκε στις ακαδημίες της Ρεν. Ο επαγγελματισμός και η ποιότητα του, ξετρέλαναν του ανθρώπους της Ρεν. Ο σύλλογος δεν είχε δει ποτέ άλλο τέτοιο αστέρι στα σπλάχνα του και η αξιοποίηση του, είχε γίνει στόχος της ομάδας. Σε ηλικία 15 ετών, έδειχνε ότι το ντεμπούτο δεν θα αργήσει να έρθει και οι εμφανίσεις με την δεύτερη ομάδα, το αποδείκνυαν.

Το ντεμπούτο προς την… κορυφή

Μόλις μπήκε ο Γενάρης του 2019, ο Καμαβινγκά υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και 19 μέρες αργότερα, θα δώσει το παρών για πρώτη φορά σε αποστολή. Ωστόσο, η ιστορία ξεκινάει να γράφεται όταν θα γίνει αλλαγή στο παιχνίδι με την Ανζέ. Ήταν 6 Απριλίου του 2019, όταν οι οπαδοί της Ρεν θα δουν ένα 16χρονο αγόρι να περνάει στον αγωνιστικό χώρο.

Δεν γνώριζαν ότι έβλεπαν μπροστά τους, το μεγαλύτερο ταλέντο της Ευρώπης και το επόμενο αστέρι της Γαλλίας. Η χρονιά θα κλείσει, με συνολικά επτά συμμετοχές και δύο γεμάτα 90λεπτα. Η ετοιμότητα και η ποιότητα που έβγαζε προς τα έξω ο Γάλλος, έδειχναν ότι το μέλλον του ποδοσφαίρου, έχει την υπογραφή του. Αν και δεν ήταν στην αποστολή του τελικού κυπέλλου κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν, ο μικρός έγινε μέρος εκείνου του θριάμβου.

Η ευλογία να συστηθεί στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο!

Η νέα χρονιά, τον βρίσκει με μία θέση στο βασικό σχήμα. Ο ταλαντούχος μέσος θα πάρει τον άξονα της Ρεν στις πλάτες του και δεν θα τον ξαναφήσει. Το ένα παιχνίδι, θα είναι πιο δημιουργικό από το άλλο και ο άπειρος χαφ, δεν θα σταματήσει να εξελίσσεται σε έναν ολοκληρωμένο κεντρικό. Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο δεν είχε αντιληφθεί τι «διαμάντι» ποδοπατάει τα γήπεδα της Γαλλίας. Μέχρι την 18η Αυγούστου του 2019.

Η Ρεν φιλοξενεί την μόνιμη πρωταθλήτρια της χώρας, Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Καμαβινγκά ξεκινάει βασικός και όλοι παρακολουθούν, τα μεγαλύτερα αστέρια του αθλήματος, κόντρα σε έναν 16χρονο. Στο σφύριγμα της λήξης τα πάντα έχουν αλλάξει. Η ανατροπή των λέξεων και των απόψεων δεν σταματούν. Εκτός από το γεγονός ότι η ομάδα του, έχει κερδίσει την Παρί, εκείνος είναι ο πρωταγωνιστής. Με τον άξονα να του ανήκει, ο Γάλλος πιτσιρικάς κάνει ότι θέλει στην μεσαία γραμμή και για κερασάκι στην τούρτα, δίνει μία ανεπανάληπτη ασίστ για το τελικό 2-1.

Μέσα σε λίγες ώρες, όλη η Ευρώπη μιλάει για το «διαμαντάκι» της Ρεν. Το πρόσωπό του, μπαίνει παντού και μία ανεπανάληπτη πορεία έχει ξεκινήσει. Δεν είχε κλείσει καν τα 17 και όλος ο πλανήτης, ήταν ήδη στα πόδια του. Συνέχισε με συμμετοχή στους ομίλους του Europa League και ολοκλήρωσε την πρώτη του γεμάτη χρονιά, με 36 συμμετοχές στο παλμάρε του. Ο απολογισμός ήταν ένα γκολ και δύο ασίστ, όμως αυτά που είχε προσφέρει, ήταν πολλά περισσότερα.

Η πρώτη του κλήση στην εθνική Ανδρών της Γαλλίας, μπορεί να ήρθε με καραμπόλα αλλά για τον ίδιο, αποτελεί μία ακόμη διάκριση. Ο Εντουάρντο Καμαβινγκά διαβάζει για να πάρει το πτυχίο του στις κοινωνικές επιστήμες και παράλληλα, μαγεύει τα γήπεδα της Γαλλίας. Όλα αυτά αρκούν για να συνθέσουν ένα παράλογα… τέλειο wonderkid.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ