Ο «νέος Μέσι», ο Καρεμπέ, ο Βενγκέρ και η… Εταρ!

Ο «νέος Μέσι», ο Καρεμπέ, ο Βενγκέρ και η… Εταρ!

Η σχέση του (παγκοσμίως άγνωστου) 10αριού Βέλικο Μπάτροβιτς με τον Ολυμπιακό, την Αρσεναλ, τον Καρεμπέ και τον Αργεντινό σταρ της Μπαρτσελόνα.

Στα 15 του χρόνια χαρακτηρίστηκε ως «νέος Μέσι», «Μαυροβούνιος Μέσι» και «Μέσι των Βαλκανίων». Στα 23 του, πήρε μεταγραφή για την Ετάρ της Βουλγαρίας. Αφού προηγουμένως διέγραψε μία τελείως αδιάφορη και μακριά από τις λαμπρές προβλέψεις καριέρα, σε Βίτσεβ Λοτζ (Πολωνία), Ζαβρτς (Σλοβενία), Ντομζάλε (Σλοβενία), Κρσκο (Σλοβενία).

Ο λόγος για τον Βέλικο Μπάτροβιτς. Ενα από τα πολλά παιδιά που χρήστικαν κάτι που δεν ήταν και δεν μπορούσαν να γίνουν, με αποτέλεσμα το βάρος της φήμης να μη τον αφήσει να εξωτερικεύσει ακόμη και το όποιο ταλέντο είχε. Διότι, πράγματι, στα μικράτα του ο 15χρονος επιτελικός χαφ από το Ραντανοβίτσι του Μαυροβουνίου θεωρούνταν ένα από τα κορυφαία ταλέντα των Βαλκανίων. Με την Παρτιζάν να τον εντάσσει από νωρίς στις ακαδημίες της, προσβλέποντας σε «τρελή» πώληση.

Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι η Αρσεναλ είχε καταθέσει επίσημη πρόταση για τον νεαρό το καλοκαίρι του 2009, ενώ για την απόκτησή του είχαν κινηθεί η Μίλαν, η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Μαρσέιγ και… ο Ολυμπιακός. Με μεσάζοντα τον Κριστιάν Καρεμπέ.

Από πού κι ως που ο Καρεμπέ; Ο Μπάτροβιτς είχε εκπρόσωπο τον Μίλαν Τσάλασαν. Παλιά καραβάνα του μάνατζμεντ στην Ευρώπη και πρώην ατζέντη του Γάλλου. Μέσω του Κριστιάν, λοιπόν, προώθησε τον Μπάτροβιτς στους συλλόγους που ο νυν σύμβουλος στρατηγικής του Ολυμπιακού είχε καλές σχέσεις. Με τον Βενγκέρ να δείχνει πιο ζεστός από κάθε άλλον. Αλλά με τους Λονδρέζους να μην καταφέρνουν να του βγάλουν άδεια εργασίας, καθώς ήταν μόλις 15 ετών και το Μαυροβούνιο εκτός Ε.Ε.

Εκείνη την περίοδο, πάντως, η «News of the World» είχε φιλοξενήσει και δήλωση του Τσάλασαν, στην οποία έκανε την (εξαιρετικά άστοχη, εν τέλει) πρόβλεψη για το μέλλον του πελάτη του: «Ενα πράγμα είναι σίγουρο. Είτε ο παίκτης πάει στον Βενγκέρ είτε όχι, θα γίνει ένα σπουδαίος ποδοσφαιριστής».

Πλέον, το στοίχημα του Μπάτροβιτς είναι να δικαιώσει τους ιθύνοντες της Εταρ για το συμβόλαιο 1,5 χρόνου που του προσέφεραν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ