Οι πέντε… λόγοι που το μέλλον του ποδοσφαίρου ανήκει στην Αμερική (pics & vids)

Οι πέντε… λόγοι που το μέλλον του ποδοσφαίρου ανήκει στην Αμερική (pics & vids)

Μπορεί το ποδόσφαιρο της Αμερικής, να μην βρίσκεται στα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου, όμως έχει κάθε λόγο να ελπίζει, ότι θα έχει μία τέτοια θέση στο μέλλον. Το «10» σας εξηγεί, πως πέντε ποδοσφαιριστές, μπορούν να βάψουν το άθλημα, στα χρώματα των ΗΠΑ μέσα στην δεκαετία.

Αν και στην Ευρώπη, το ποδόσφαιρο μεταφράζεται ως «football», στην Αμερική τα πράγματα είναι διαφορετικά. Εκεί, το δημοφιλέστερο άθλημα του κόσμου, λέγεται «soccer». Μπορεί το 1975, ο Φρανς Μπεκενμπάουερ να πήρε μεταγραφή στην Νιου Γιόρκ Κόσμος ώστε να αλλάξει αυτή την έννοια, όμως δεν τα κατάφερε.

Μέχρι και σήμερα, αρκετά «αστέρια» της ηπείρου μας, έχουν κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι, για τον ίδιο λόγο. Ωστόσο, ήρθε η ώρα των ΗΠΑ να περάσουν το «soccer» στην Ευρώπη. Η μεταγραφή του Γουέστ ΜακΚένι στην Γιουβέντους, ολοκληρώνει μία πεντάδα ποδοσφαιριστών, οι οποίοι βρίσκονται στις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη και αποτελούν το παρών αλλά και το μέλλον του αθλήματος. Τα ονόματά τους γνωστά αλλά το έργο που θα προσφέρουν, ξεπερνάει την φαντασία.

Κρίστιαν Πούλισικ

Ο βασικός λόγος της φετινής πορείας της Τσέλσι. Ο Κρίστιαν Πούλισικ γεννήθηκε στην Πενσυλβανία της Αμερικής και ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην τοπική ομάδα. Το ταλέντο και οι ποιότητα ήταν ευδιάκριτα και η Μπορούσια Ντόρτμουντ, τον ανακαλύπτει σε ηλικία 16 ετών και τον ενσωματώνει στις ακαδημίες της. Ο ιδιαίτερος τρόπος παιχνιδιού του, τον έκανε να ανεβαίνει ασταμάτητα τις «σκάλες» στα τμήματα υποδομής.

Μέσα σε ένα χρόνο, έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα και το παραμύθι του στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο είχε ξεκινήσει. Μέσα λίγους μήνες, πραγματοποιεί και την παρθενική του εμφάνιση με την Εθνική των ΗΠΑ. Ήταν μόλις 17 ετών, όταν ο Γιούργκεν Κλίνσμαν τον χρησιμοποίησε στο παιχνίδι με την Γουατεμάλα. Τον Γενάρη του 2019, η Τσέλσι έβγαλε από τα ταμεία της, το ποσό των 64 εκατ. ευρώ και το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, μετακόμισε μόνιμα στο Λονδίνο. Ο απολογισμός του στην Βεστφαλία ήταν 127 συμμετοχές με 19 γκολ και 26 ασίστ. Στο φινάλε της φετινής σεζόν, ο 22χρονος εξτρέμ έπαιξε σε 34 αγώνες, βρίσκοντας 11 φορές δίχτυα και μοιράζοντας 10 ασίστ.

Γουέστον ΜακΚένι

Η «λάμψη» στο σκοτάδι της Σάλκε. Ο Γουέστον ΜακΚένι ήταν από τους λίγους παίκτες που «διασώθηκαν» στην φετινή κακή χρονιά των Γερμανών. Μπορεί να ήρθε από τη θυγατρική του Ντάλας ως δεξί μπακ αλλά στους νέους της Σάλκε εξελίχθηκε σε ένα αξιόπιστο «εργαλείο» του κέντρου. Η ευκολία που μπορούσε να αγωνιστεί ως αμυντικός αλλά και επιθετικό χαφ, τον έκαναν να ξεχωρίζει στις προπονήσεις. Το 2017 υπογράφει επαγγελματικό συμβόλαιο και τον Μάιο του ίδιου έτους, κάνει ντεμπούτο.

Όπως και με τον Πούλισικ, αντίπαλος ήταν η Ίνγκολσταντ. Ακολούθησαν τρία χρόνια συνεχούς εξέλιξης, με τον ίδιο να μετατρέπεται σε βασικό «γρανάζι» του συλλόγου. Σε ηλικία 19 ετών, θα πάρει και την πρώτη του συμμετοχή με το εθνόσημο των ΗΠΑ όπου θα σκοράρει και το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης. Από τότε, κατέγραψε συνολικά 19 συμμετοχές με έξι γκολ στο παλμάρε του. Στην Γερμανία, μπορεί οι «βασιλικοί μπλε» να πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο, όμως εκείνος έγραφε ιστορία. Η ανάπτυξή του, έκανε την Γιουβέντους να κινηθεί άμεσα και να τον κάνει δικό της με 4,5 εκατ. ευρώ ως ενοίκιο και άλλα 18,5 εκατ. ως υποχρεωτική όψιον αγοράς. Στην βαλίτσα του για το Τορίνο είχε 91 παραστάσεις με πέντε γκολ και επτά ασίστ.

Τζιοβάνι Ρέινα

Ένα ακόμη αμερικάνικο ταλέντο στα «ραντάρ» γερμανικής ομάδας. Γεννημένος το 2002, ο Τζιοβάνι Ρέινα αποφάσισε να αφήσει το 2019, την ακαδημία της Νιου Γιόρκ Σίτι και να μετακομίσει στην Βεστφαλία. Τα χαρακτηριστικά αλλά και η ωριμότητα στον αγωνιστικό χώρο, έκαναν τους «κιτρινόμαυρους» καταλάβουν γρήγορα ότι είχαν αποκτήσει ένα από μεγαλύτερα ταλέντα της Αμερικής. Μέσα σε ένα χρόνο και συγκεκριμένα, τον φετινό Γενάρη, ο γερμανικός σύλλογος του προσφέρει επαγγελματικό συμβόλαιο και λίγες μέρες αργότερα τον χρησιμοποιεί στο παιχνίδι με την Άουγκσμπουργκ.

Το ονειρικό ντεμπούτο του Έρλινγκ Χαάλαντ επισκιάζει τις κινήσεις του νεαρού στον αγωνιστικό χώρο, όμως όχι για πολύ. Το γεγονός ότι σε 18 συμμετοχές μετράει ένα γκολ και δύο ασίστ παρότι δεν έχει ενηλικιωθεί ακόμα, λέει πολλά και η κλήση του στην πρώτη ομάδα των ΗΠΑ, δεν αργεί να έρθει. Αξιοσημείωτο δε, ότι έχει γεννηθεί στην Αγγλία, έχει πορτογαλικές ρίζες αλλά αμερικάνικη υπηκοότητα.

Σερζίνιο Ντεστ

Ένα από τα καλύτερα δεξιά μπακ, την χρονιά που μας πέρασε. Ο Σερζίνιο Ντεστ είχε την «ατυχία» να συγκριθεί με τον Αλεξάντερ Άρνολντ, όμως η ποιότητα και αυτά που κάνει πάνω στο χορτάρι, τον καθιστούν ως ένα μπακ του μέλλοντος. Η τέλεια χρήση και των δύο ποδιών αλλά και οι επιθετικές αρετές που του προσφέρουν μία ολόκληρη πλευρά δική του, τον ξεχωρίζουν σαν ποδοσφαιριστή. Ο Άγιαξ είχε αντιληφθεί το ταλέντο του από το 2012, όταν ήταν μόλις 9 ετών (!). Το ταξίδι από τις ακαδημίες της Αλμέρε Σίτι στο «εργοστάσιο» ταλέντων του ολλανδικού συλλόγου, ήταν αυτό που έπρεπε για να καλλιεργηθεί ως ποδοσφαιριστής.

Μόλις υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο, έκανε και το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα, στο παιχνίδι πρωταθλήματος με την Εμέν. Η επαγγελματικότητα αλλά και η τεχνική του, ξεχώρισαν αμέσως, κάνοντας τους ανθρώπους του «Αίαντα» να καταλάβουν ότι δεν υπήρχε λόγος να δοθεί δανεικός. Η σεζόν 2019/20 έκλεισε με 35 συμμετοχές για τον 19χρονο αμυντικό, μέσα στις οποίες μέτρησε δύο γκολ και έξι ασίστ. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει από την εθνική ομάδα, στην οποία ήδη μετράει τρεις αγώνες.

Τάιλερ Άνταμς

Προϊόν της «RedBull» χωρίς υπερβολή. Ο Τάιλερ Άνταμς εντάχθηκε από μικρή ηλικία στις ακαδημίες της Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλ και πέρασε από όλα τα στάδια των ακαδημιών. Η σωματοδομή αλλά και η εξέλιξη που είχε στο πέρασμα του χρόνου, του έδωσαν άμεσα μία θέση στον κόσμο των επαγγελματιών. Ήταν μόλις 17, όταν έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας με την αμερικάνικη ομάδα. Ξεχώρισε σχεδόν αμέσως. Παιχνίδι με το παιχνίδι ήταν εντυπωσιακός και στο φινάλε με την συγκεκριμένη φανέλα, είχε τρία γκολ και 10 ασίστ σε διάστημα 73 αγώνων. Το αξιοζήλευτο, είναι όλα αυτά τα είχε κάνει στα 19 του χρόνια.

 

Η Λειψία της Γερμανίας τον ξεχώρισε και τον έκανε δικό της, όταν όλες οι μεγάλες ομάδες της Ευρώπης των κοιτούσαν. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι, που θεώρησαν λάθος αυτή την κίνηση για την ανάπτυξη του νεαρού, καθώς ήδη, στους «ταύρους», υπήρχαν αρκετά μεγάλα ονόματα στον άξονα. Ο Αμερικανός μέσος τους διέψευσε αμέσως. Φόρεσε την φανέλα της Λειψίας 29 φορές και το μοναδικό τέρμα που σημείωσε, χάρισε στην ομάδα του, την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League. Παράλληλα, μετράει, ήδη, 10 συμμετοχές με αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των ΗΠΑ και έχει αποδείξει ότι το μέλλον του ανήκει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ