Χάμες Ροντρίγκες : Η καριέρα των εκατομμυρίων (pic & vids)

Χάμες Ροντρίγκες : Η καριέρα των εκατομμυρίων (pic & vids)

Από το «εργοστάσιο» της Πόρτο στους κορυφαίους του Μουντιάλ της Βραζιλίας και από εκεί, στις ακριβότερες μεταγραφές της Ρεάλ Μαδρίτης. Η καριέρα του Χάμες Ροντρίγκες δεν είναι πλούσια μόνο σε εμπειρίες αλλά και σε χρήματα, με την Έβερτον να συμπληρώνει τα 170 εκατ. ευρώ που έχουν δαπανηθεί για εκείνον.

Τον Ιούλιο του 2010, η Πόρτο «ανακαλύπτει» έναν 19χρονο μεσοεπιθετικό, στο πρωτάθλημα της Αργεντινής. Το ποσό των 7,5 εκατ. ευρώ θα κάνει «φτερά» από τα ταμεία της και ο Χάμες Ροντρίγκες συστήνεται στην Ευρώπη. Ήταν η αρχή μίας καριέρας, η οποία δέκα χρόνια μετά, θα γινόταν αξιοζήλευτη.

Όχι μόνο για τις κατακτήσεις και τις εμπειρίες αλλά για τα εκατομμύρια που δαπάνησαν όσες ομάδες ήθελαν να τον αποκτήσουν. Η Έβερτον είναι πολύ κοντά στο να δώσει 25 εκατ. ευρώ στην Ρεάλ Μαδρίτης και να συμπληρώσει τον αριθμό 170 στο σύνολο των εκατομμυρίων που έχουν δοθεί για αυτό το παίκτη.

Μία από τις μεγαλύτερες πωλήσεις της Πόρτο!

Το ταλέντο του ήταν αδιαμφισβήτητο και στην Πόρτο το κατάλαβαν από την πρώτη στιγμή. Η αξιοποίησή του έγινε σε μεγάλο βαθμό και σεζόν με την σεζόν, γινόταν όλο και καλύτερος. Η ωριμότητα που έβγαζε στον αγωνιστικό χώρο, έκανε τον πορτογαλικό σύλλογο να τρίβει τα χέρια του, αφού μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον είχαν τσεκάρει. Μία τέτοια πρόταση, ήρθε το καλοκαίρι του 2013.

Με απολογισμό 32 γκολ και 41 ασίστ σε διάστημα 108 αγώνων, η Μονακό είναι έτοιμη να δαπανήσει πολλά περισσότερα από τα 7,5 εκατ. που έδωσαν οι «δράκοι» για να τον αποκτήσουν. Εκτός από τις συμμετοχές, ο ταλαντούχος άσος μέτρησε τρία πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και τέσσερα Σούπερ Καπ Πορτογαλίας ενώ ήταν από τους κορυφαίους στην κατάκτηση του Europa League.

Η εκτόξευση στο Πριγκιπάτο…

Η Μονακό επιστρέφει στις επιτυχίες και δίνει 45 εκατ. ευρώ για να κάνει δικό της τον διεθνή Κολομβιανό. Σε ηλικία μόλις 24 ετών, ο Ροντρίγκες θέλει να αποδείξει ότι αξίζει μία θέση στην αποστολή της Κολομβίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 στην Βραζιλία.

Οι εμφανίσεις του ξεχώριζαν και η γαλλική ομάδα είχε αποκτήσει τον ηγέτη της. Μέσα σε λίγους μήνες, το όνομά του, είχε γίνει το πιο «καυτό» για το καλοκαίρι του 2014. Το «κερασάκι» στην τούρτα ήρθε με την συγκλονιστική εμφάνιση του στα γήπεδα της Βραζιλίας. Με έξι γκολ αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ και οι 30 συμμετοχές με τα 10 τέρματα και 14 ασίστ στην Γαλλία, του ανοίγουν την πόρτα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η ακριβότερη μετακίνηση της καριέρας του!

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι γνωστή για τις πανάκριβες μεταγραφές της. Δεν θα μπορούσε να αφήσει την περίπτωση του Χάμες ανεκμετάλλευτη. Στο πρόσωπό του, έβλεπε τον επόμενο ηγέτη της μεσαίας γραμμής. Με 80 εκατ. ευρώ, τον κάνει δικό της και του προσφέρει «γη και ύδωρ». Ο διεθνής μεσοεπιθετικός φόρεσε τα λευκά της «Βασίλισσας» και ξεκίνησε να πρωταγωνιστεί.

Η προσπάθεια να μπει στα «παπούτσια» του Ντι Μαρία, ήταν κάτι που διαφοροποιούσε το παιχνίδι του νεαρού. Ταυτόχρονα, τα αρκετά αστέρια στο ρόστερ των Ισπανών, έκαναν δύσκολη την ζωή του Κολομβιανού χαφ. Μετά από τρία χρόνια, ο Χάμες τέθηκε εκτός πλάνων και ο Κάρλος Αντσελότι, ο οποίος τον είχε σε μεγάλη εκτίμηση, τον ζητάει από την διοίκηση της Μπάγερν Μονάχου.

Η προσπάθεια της «αναγέννησης» που δεν έγινε ποτέ

Ο διεθνής μέσος είδε τον γερμανικό σύλλογο ως ένα προορισμό όπου θα αναγεννηθεί η καριέρα του. Ο δανεισμός ήταν διετής και οι «βαυαροί» χρειάστηκαν να πληρώσουν 13 εκατ. ευρώ μόνο για το ενοίκιο, με όψιον αγοράς στα 40 εκατ.

Παρότι ξεκίνησε δυναμικά, η απόλυση του Ιταλού προπονητή, έφερε τριγμούς στην πορεία του παίκτη και οι μόνιμοι πρωταθλητές Γερμανίας τον άφησαν στο περιθώριο. Η ποιότητά του δεν αμφισβητήθηκε ποτέ αλλά δεν κατάφερε να καθιερωθεί στα νέα δεδομένα. Στην βαλίτσα του για την επιστροφή στην Μαδρίτη είχε 67 συμμετοχές με 15 γκολ και 20 ασίστ ενώ πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και δύο Σούπερ Καπ Γερμανίας.

Ψάχνει τον εαυτό του στην Premier League

Η τελευταία του, όπως όλα δείχνουν, χρονιά στην Μαδρίτη έχει φτάσει. Μετά από έξι χρόνια, παρουσίας, ο Χάμες ετοιμάζεται για την Έβερτον, όπου τον καλεί (και πάλι) ο Κάρλος Αντσελότι. Τα «ζαχαρωτά» είναι έτοιμα να δαπανήσουν 25 εκατ. ευρώ και να προσφέρουν ένα ηγετικό συμβόλαιο στον πολύπειρο άσο.

Μέσα σε αυτά τα χρόνια στην Ισπανία, ο Κολομβιανός ποδοσφαιριστής φόρεσε 125 φορές την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης και σκόραρε 37 γκολ με 42 ασίστ. Ταυτόχρονα, κατέκτησε κάθε διαθέσιμο στόχο, καθώς σήκωσε δύο πρωταθλήματα και ένα Σούπερ Καπ Ισπανίας, δύο Champions League, δύο UEFA Super Cup και δύο Παγκόσμια Συλλόγων.

Τα εκατομμύρια που θα βάλουν οι «μερένχες» στα ταμεία τους, ολοκληρώνουν ένα εντυπωσιακό ποσό, το οποίο περιβάλλεται γύρω από την ποιότητα του Χάμες Ροντρίγκες. Συγκεκριμένα, για να αποκτηθεί ο 29χρονος μεσοεπιθετικός χρειάστηκαν να δαπανηθούν 170 εκατ. ευρώ και όλα αυτά, μέσα σε μία δεκαετία. Εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς, σε τι επίπεδο μπορεί να φτάσει αυτό το κόστος, όταν ο Χάμες έχει μπροστά του, τουλάχιστον μία πενταετία καριέρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ