Σάντρο Τονάλι : Ο Πίρλο της νέας εποχής που λατρεύει τον Γκατούζο (pics & vids)

Σάντρο Τονάλι : Ο Πίρλο της νέας εποχής που λατρεύει τον Γκατούζο (pics & vids)

Από την ευχή στη Santa Lucia, στο καμάρι της Μπρέσια και από εκεί, στο δρόμο για τους κορυφαίους Ιταλούς της ιστορίας. Ο Σάντρο Τονάλι έκανε τις Μίλαν και Ίντερ να «παλέψουν» για χάρη του και τον Πάολο Μαλντίνι να τον φέρνει στην πρώτη. Το «10» σας παρουσιάζει τον νέο Πίρλο.

«Αν δεν τον ήξερα, θα έλεγα ότι ήταν σαν να βλέπω τον Πίρλο σε νεαρή ηλικία». Αυτό ήταν σχόλιο ενός δημοσιογράφου, όταν πρωτοείδε ένα αγόρι, που μόλις είχε βγει από την «ζεστασιά» της Πριμαβέρα και είχε ανέβει στην πρώτη ομάδα της Μπρέσια.

Ο Σάντρο Τονάλι κατάφερε να κάνει όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο, να τον συγκρίνει με τον «μαέστρο», όχι μόνο στην εμφάνιση αλλά και στο αγωνιστικό κομμάτι. Ένα παιδί 20 ετών, που έκανε τις συμπολίτισσες Μίλαν και Ίντερ, να δώσουν τα πάντα για να τον αποκτήσουν και τον Πάολο Μαλντίνι να μπαίνει μπροστά ώστε να φορέσει τα «ροσονέρι». Η ερώτηση, που έκανε στην γιαγιά του, πριν δέκα χρόνια, την απάντησε μόνος του τώρα.

Η αφορμή και η ανατριχιαστική ομοιότητα με τον Πίρλο…

Ο Τονάλι έδειχνε από μικρή ηλικία ότι θέλει να γίνει ποδοσφαιριστής. Η γιαγιά του, Ginna, ήταν αυτή που τον ώθησε να ακολουθήσει το όνειρό του. Η ένταξή του στις ακαδημίες της Μπρέσια, ήταν απλά η αρχή. Παρότι ο ίδιος δήλωνε υποστηρικτής της Μίλαν και μεγάλος οπαδός του Τζενάρο Γκατούζο, η μορφή του, έμοιαζε πολύ στον Αντρέα Πίρλο.

Η κόμμωση αλλά και το κορμί του, έφερναν πολύ στον Ιταλό «μαέστρο» όταν ήταν σε νεαρή ηλικία. Γρήγορα, όμως, έκανε τους πάντες να καταλάβουν ότι δεν μοιάζει μόνο εκεί. Σε ηλικία μόλις 16 ετών, εντάσσεται στην Πριμαβέρα του συλλόγου, αφού το επίπεδο της Κ17, ήταν πολύ χαμηλό για την ποιότητά του. Έπαιξε μόνο 13 ματς. Όχι γιατί δεν ήταν καλός, αλλά επειδή η Μπρέσια χρειαζόταν την ποιότητά του, στην Serie B. Το ημερολόγιο έγραφε 26 Αυγούστου του 2017.

Η ώρα του ντεμπούτου!

Η Μπρέσια παίζει με το Αβελίνο και ο 17χρονος, τότε, Τονάλι, κάνει το επίσημο ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα. Η ήττα με 2-1 πέρασε σε δεύτερη μοίρα, καθώς η Ιταλία γνώρισε τον επόμενο ηγέτη της στην μεσαία γραμμή. Η καθιέρωσή του στους άντρες, ήταν δεδομένη. Η σεζόν 2017/18 τελείωσε με τον ίδιο να έχει 19 συμμετοχές με δύο γκολ και ισάριθμες ασίστ. Η επιλογή του Ρομπέρτο Μποσκάγλια να τον χρησιμοποιήσει, θα φανεί μία χρονιά αργότερα αν ήταν σωστή.

Ο μέσος από την Λομβαρδία σηκώνει μία ολόκληρη ομάδα στους ώμους του. Με 34 συμμετοχές, τρία γκολ και επτά ασίστ, έστειλε τη Μπρέσια στην άνοδο στην πρώτη κατηγορία. Το όνομα δίπλα από την επιτυχία, ήταν αυτό του Τονάλι. Ένα παραμύθι για εκείνον είχε ξεκινήσει και ευρωπαϊκές δυνάμεις δεν σταματούσαν να ρωτάνε την ομάδα του για το πόσο κοστίζει. Εκείνος κλείνει τα αυτιά του και ακολουθεί τον σύλλογο που τον ανέδειξε στην πρώτη κατηγορία.

Η συμφωνία με Ιντερ, η «κλοπή» του από την Μίλαν και ο Μαλντίνι…

Στο φινάλε της φετινής σεζόν, η Μπρέσια γνωρίζει τον υποβιβασμό και την επιστροφή στην Serie B. Η χρονιά που έκανε ο ιταλικός σύλλογος ήταν κάτι περισσότερο από κακός. Όχι όμως για το νέο απόκτημα της Μίλαν. Το «διαμάντι» της ομάδας λάμπει μέσα στο απόλυτο σκοτάδι.

Λάμπει τόσο που οι μεγάλες ομάδες της Ιταλίας και της Ευρώπης, όχι απλά δεν τον ξέχασαν, αλλά δεν σταμάτησαν να βαράνε τα τηλέφωνα της διοίκησης. Με απολογισμό επτά ασίστ και ενός γκολ σε 36 συμμετοχές, ο διεθνής αμυντικός χαφ βλέπει την μία προσφορά μετά την άλλη. Τα μάτια του, όμως, κοιτάνε μόνο σε μία πόλη. Στο Μιλάνο. Παρότι η Γιουβέντους πίεζε, η Λίβερπουλ περιτριγύριζε και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον έβλεπε ως τον επόμενο ηγέτη του κέντρου της, οι Μίλαν και Ίντερ δεν σταμάτησαν να αποτελούν την προτεραιότητα του.

Μπορεί η δεύτερη να ήταν έτοιμη να τον ανακοινώσει, όμως εκείνος περίμενε την κίνηση των «ροσονέρι». Η αγάπη του ήταν εμφανή και ο Πάολο Μαλντίνι έκανε πραγματικότητα το όνειρό του. Μόλις έγινε η πρόταση, όλα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Η Μίλαν κέρδισε την μάχη του Μιλάνου και είναι έτοιμη να τον κάνει δικό της.

Ο 20χρονος μέσος είναι για πολλούς μία αναβαθμισμένη έκδοση του Αντρέα Πίρλο. Ο τρόπος παιχνιδιού αλλά και η τεχνική του κατάρτιση, μπορούν να αγγίξουν τα όσα έκανε ο «μαέστρος». Ωστόσο, δεν είναι μόνο ο νυν προπονητής της Γιουβέντους, που υπάρχει στον τρόπο παιχνιδιού. Δεν λίγοι αυτοί, που θεωρούν ότι αρκετά στοιχεία του, είναι κοντά σε Ντε Ρόσι αλλά και Λούκα Μόντριτς. Το μόνο σίγουρο, είναι ο συνδυασμός των τριών σε ένα, μπορεί να δημιουργήσει τον τέλειο κεντρικό.

Το ρεκόρ και η αντίστροφή μέτρηση στην εθνική Ιταλίας

Το κομμάτι της εθνικής, είναι λίγο διαφορετικό. Όχι απλά είχε θέση βασικού στην Κ19, παρότι μόλις είχε κλείσει τα 17 του χρόνια, αλλά πήρε άμεσα προαγωγή στην Κ21. Από τα πρώτα λεπτά απέδειξε ότι η κλήση στην πρώτη ομάδα δεν θα αργήσει να έρθει. Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι τον είχε παρακολουθήσει στενά και ήξερε ότι αυτός ο ποδοσφαιριστής, είναι ο επόμενος ηγέτης του άξονα.

Στις 20 Νοεμβρίου του 2018, ο Σάντρο γίνεται ο πρώτος ποδοσφαιριστής που θα κληθεί στην ανδρική ομάδα, παρότι αγωνίζεται σε ομάδα της Serie B. Κάτι τέτοιο, είχε να συμβεί από το 2011 και τον Άντζελο Ογκμπόνα. Μπορεί να μην αγωνίστηκε στο πλαίσιο του φιλικού, κόντρα στις ΗΠΑ, ωστόσο είχε καταφέρει να γράψει ιστορία. Εν τέλει, στο παιχνίδι με το Λιχτενστάιν, σημείωσε την πρώτη του συμμετοχή και ακολούθησαν δύο ολόκληρα 90λεπτα, με Βοσνία και Αρμενία. Πλέον, το όνομά του, είναι μόνιμο στις επιλογές του Ομοσπονδιακού τεχνικού.

«Τον Ιανουάριο η Μπαρτσελόνα έκανε πρόταση 65 εκατομμυρίων ευρώ για τον Σάντρο. Δέκα μέρες μετά την πρόταση της Μίλαν, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε επίσης πρόταση και μάλιστα ήταν γύρω στα 10 εκατομμύρια υψηλότερη από αυτήν της Μίλαν. Ο Τονάλι μου είπε να απορρίψω όποια πρόταση κατέφθανε στα γραφεία, καθώς είχε επιλέξει τη Μίλαν. Είναι από μικρός οπαδός της Μίλαν».

Αυτή ήταν δήλωση του προέδρου της Μπρέσια, Μάσιμο Τσελίνο πριν λίγες μέρες. Ο Σάντρο Τονάλι απάντησε με τον καλύτερο τρόπο στην Ίντερ αλλά και σε όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο. Μπορεί ο Ντέγιαν Κουλουσέφσκι να πήρε τον τίτλο του καλύτερου νέου ποδοσφαιριστή στην Serie A, όμως το μέλλον του ποδοσφαίρου, καθρεφτίζει στο πρόσωπό του. Η νέα εποχή του αθλήματος, έχει τον δικό της Πίρλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ