Τα «παιχνίδια» του καλοκαιριού: Οι «καραμπόλες» του Ολυμπιακού με την Τουρκία

Τα «παιχνίδια» του καλοκαιριού: Οι «καραμπόλες» του Ολυμπιακού με την Τουρκία

Η Μπασακσεχίρ θα έχει δύο ακραίους μπακ οι οποίοι βρίσκονταν στη λίστα του Ολυμπιακού. Και η «σύνδεση» των πρωταθλητών με τουρκικούς συλλόγους συνεχίζεται.

Είναι σαν να έχουν τα ίδια «μάτια» στο σκάουτινγκ. Είναι σαν να κινούνται στις ίδιες αγορές. Σαν να έχουν τις ίδιες μεταγραφικές ανάγκες. Ή σαν να ακολουθεί ο ένας τον άλλον. Το καλοκαίρι του 2020 έφερε ορισμένες… καραμπόλες. Που συνδέουν τον Ολυμπιακό με τη γειτονική Τουρκία. Με τις ομάδες στο πρωτάθλημα της χώρας.

Μεγαλύτερο παράδειγμα; Η Μπασακσεχίρ. Η ομάδα που το καλοκαίρι του 2019 είχε αποκλειστεί από τον Ολυμπιακό στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Με δύο ήττες σε δύο ματς. Τα εκατομμύρια που είχαν ρίξει τότε οι Τούρκοι έπεσαν στην ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Και πήγαν στράφι.

Ισως εκείνος ο αποκλεισμός να την οδηγεί έναν χρόνο αργότερα να αναζητεί παίκτες από το… μπλοκάκι του Ολυμπιακού. Είχε βάλει στο στόχαστρό του ο Ολυμπιακός τον Βραζιλιάνο δεξιό μπακ, Ράφαελ Ντα Σίλβα, πριν προκύψει η υπόθεση Ραφίνια και ρίξει όλο του το βάρος εκεί. Ο Ολυμπιακός άφησε την περίπτωση του πρώην δεξιού μπακ της Λιόν για να πάρει τον σπουδαίο Βραζιλιάνο. Και πριν από δύο μέρες ο Ράφαελ ανακοινώθηκε επίσημα από την Μπασακσεχίρ.

Στο σήμερα; Ένας άλλος ακραίος αμυντικός που απασχόλησε τον Ολυμπιακό είναι μια ανάσα από το να συνεχίσει την καριέρα του στην ίδια ομάδα. Ο Μιγκέλ Τράουκο, ο Περουβιανός αριστερός μπακ της Σεντ Ετιέν, που έπαιξε για μέρες στα ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, είναι έτοιμος να βάλει κι αυτός τα πορτοκαλί της πρωταθλήτριας Τουρκίας. Έχει στα χέρια του πρόταση 1,2 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, πρόταση που τον φέρνει κοντά στην Μπασάκ. Και ίσως υπάρξει και συνέχεια, αφού τα ρεπορτάζ στην Τουρκία θέλουν τον σύλλογο να είναι μια ανάσα από τη συμφωνία για δύο χρόνια με τον Σαντλί, ποδοσφαιριστή που προτάθηκε στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Υπήρξε κι ένα ντόμινο δεξιών μπακ. Που αφορούσε Τουρκία και Ολυμπιακό. Και τρεις πολύπειρους δεξιούς μπακ, εκτός του Ράφαελ στον οποίο αναφερθήκαμε πιο πάνω. Ο Μαουρίσιο Ίσλα έφυγε από την Τουρκία και τη Φενέρμπαχτσε και αφού αρχικά προτάθηκε στον Ολυμπιακό, τελικά κατέληξε στην βραζιλιάνικη Φλαμένγκο. Ως αντικαταστάτης του Ραφίνια που πήγε στον Ολυμπιακό. Και φυσικά, ο Ομάρ Ελαμπντελαουί αποχώρησε από τον Ολυμπιακό για να πάει στην Τουρκία και τη Γαλατασαράι.

Παιχνίδια της μεταγραφικής περιόδου…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ