Tουλαλάν : Tαμείο ανεργίας, λόγω φιλίας!

Tουλαλάν : Tαμείο ανεργίας, λόγω φιλίας!

Ο 34χρονος Γάλλος αμυντικός χαφ εξάρτησε την παραμονή του στην Μπορντό από το μέλλον του απολυθέντα Ζοσλέν Γκουρβενέκ.

Συνηθίζεται η αποχώρηση κάθε προπονητή να συνοδεύεται από «διαρροές», ή ακόμη και κατηγορίες, δημοσίως, των πρώην παικτών του, που, λειτουργώντας στην λογική του δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται, βγάζουν τα απωθημένα τους εναντίον του, προς τέρψιν των ΜΜΕ.

Κόντρα σε τέτοιες λογικές ο Ζερεμί Τουλαλάν απέδειξε ότι υπάρχει χώρος για συναίσθημα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, ζητώντας να φύγει από την Μπορντό εφόσον, όπως κι έγινε, απολυθεί ο (πρώην πια προπονητής της Γαλλικής ομάδας) Ζοσλέν Γκουρβερνέκ. Η απομάκρυνση του 45χρονου τεχνικού δεν σόκαρε, τους φίλους των γιρονδίνων, αφού η ομάδα τους μετρούσε μόλις 2 νίκες στους τελευταίους 15 αγώνες.

Αλλά ο 34χρονος αμυντικός μέσος, αντίθετα απ’ ότι θα έκανε οποιοσδήποτε άλλος στην ηλικία του (δεν περνά δα και την πρώτη του ποδοσφαιρική νιότη ώστε να είναι περιζήτητος), πιστοποίησε ότι, η αφοσίωση κι ο αξιακός του κώδικας προηγούνται, των τραπεζικών του λογαριασμών, ως κινητήριος δύναμη!

Έτσι, όταν η ομάδα, της πόλης που βρέχεται από τον Ατλαντικό, ανακοίνωσε την αποπομπή Γκουρβενέκ ο Τουλαλάν έκανε τα λόγια του πράξη. Zήτησε, όπως ανακοινώθηκε, χαρακτηριστικά, από την πρώην, πια, ομάδα του, να «λήξει η περιπέτεια του στο Μπορντό», παρότι απέμεναν 5 μήνες για την εκπνοή του συμβολαίου του.

Εξέλιξη που δεν συνέλαβε εξ απήνης τον, πρόεδρο των γιρονδίνων, Στεφάν Μαρτέν: «Δεν εξεπλάγην από το αίτημα του. Όταν τα αποτελέσματα ξεκίνησαν να είναι άσχημα μου είπε ότι εξαρτά το μέλλον του στην ομάδα μ’ εκείνο του Γκουρβενέκ».

Κίνηση απίστευτη, για τα δεδομένα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι λίγο μετά την ήττα από την Καέν (16/01), που αποτέλεσε το τελευταίο ματς με τον Γκουρβενέκ στον πάγκο, οι Βραζιλιάνοι, Καφού, Οτάβιο και Μάλκομ εμφανίστηκαν στο Instagram να χαριεντίζονται, ανεπηρέαστοι από το 0-2. Άπαντες κλήθηκαν σ’ απολογία «για έλλειψη σεβασμού, ωριμότητας κι αλληλεγγύης», με τον Μάλκομ ν’ απολογείται, δημοσίως, για την απερίσκεπτη χρήση των social media.

Η στάση της Βραζιλιάνικης, «κλίκας», που είχε κάνει τα αποδυτήρια της Μπορντό «άνω – κάτω», με, αλλεπάλληλα, κρούσματα απειθαρχίας, υπό διοικητική ανοχή, φέρεται ν’ αποτέλεσε την «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» της υπομονής του Τουλαλάν, που αναζητά πλέον νέα εργοδότρια.

Η βραζιλιάνικη «κλίκα» κι ο σκεπτικισμός για τον…επιλαχόντα Πογέτ

Η πρόσληψη του γνώριμου μας, λόγω ΑΕΚ, Γκας Πογέτ, ως αντικαταστάτη του Γκουρβενέκ, πάντως, δεν χαιρετίστηκε με πανηγυρικούς κανονιοβολισμούς στο Μπορντό. Ο σύνδεσμος Ultramarines, ανακοίνωσε ότι οι υποστηρικτές των γιρονδίνων είναι «σκεπτικοί κι απογοητευμένοι», ενώ ο κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ομάδας, Νικολά δεν Ταβερνόστ, δήλωσε στην L’ Equipe ελάχιστα σίγουρος για το ορθόν της απόφασης, λέγοντας: «σε λίγες βδομάδες θα δούμε αν είναι ο κατάλληλος για τη θέση».

Λεγόμενα που, ουσιαστικά, επιβεβαιώνουν ότι ο Ουρουγουανός, δεν ήταν στην κορυφή της λίστας για τη δουλειά. Τις προάλλες είχε γραφτεί ότι ο Μισέλ Πρεντόμ ήταν επικρατέστερος, αλλά το «βαλάντιο» της Μπορντό δεν άντεχε τις απολαβές του και τα 750.000 ευρώ που έπρεπε να καταβληθούν στην πρώην ομάδα του, Κλαμπ Μπριζ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ