ΠΑΟΚ : Η κατάρα των ρεβάνς και το… πλεονέκτημα του 2-1 (vids)

ΠΑΟΚ : Η κατάρα των ρεβάνς και το… πλεονέκτημα του 2-1 (vids)

Η ρεβάνς του ΠΑΟΚ με την Κράσνονταρ είναι ακόμη μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Δικέφαλο ώστε να βρεθεί στους ομίλους του Champions League. Ίσως μάλιστα να τον... ευνοεί και η ήττα στη Ρωσία.

Ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε στη Ρωσία αφού αν και προηγήθηκε της Κράσνονταρ έχασε με 2-1 αδικώντας μάλλον τον εαυτό του με την εικόνα που είχε στο γήπεδο. Το όνειρο όμως παραμένει ζωντανό. Αφού πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που δεν πρέπει να απογοητεύει τους «ασπρόμαυρους» αν αναλογιστεί κανείς τι έχουν κάνει κατά το παρελθόν σε περιπτώσεις που είχαν πάρει θετικό εκτός έδρας αποτέλεσμα και είχαν τη ρεβάνς στην Τούμπα.

Και δεν είναι λίγες αυτές οι περιπτώσεις όπου ο ΠΑΟΚ είχε πάρει μάλιστα το ίδιο αποτέλεσμα στο πρώτο ματς (1-1) αλλά όταν έπρεπε να… τελειώσει τη δουλειά στο γήπεδό του και να πάρει την πρόκριση, τα θαλάσσωσε. Πάμε να τις δούμε όλες μία προς μία…

Όταν ξεκίνησε το γαϊτανάκι της κόντρας με τον Άγιαξ

Για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, το 2010 η κληρωτίδα έφερε για αντίπαλο του ΠΑΟΚ τον Άγιαξ. Ο Δικέφαλος στάθηκε πολύ καλά στο «Amsterdam Arena», έφυγε με το 1-1 χάρη στο γκολ του Βλάνταν Ίβιτς αλλά στη ρεβάνς της Τούμπας δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση.

Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη αν και προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο με 1-0 χάρη σε γκολ του Αντελίνο Βιεϊρίνια, κατέρρευσε στο δεύτερο δεχόμενη τρία γκολ σε οκτώ λεπτά με το σκορ να μετατρέπεται σε 1-3. Το τελικό 3-3 άφησε εκτός τον Δικέφαλο που κράτησε τη μεγάλη προσπάθεια και το γεγονός ότι κατάφερε να κοντράρει του Ολλανδούς που μεταξύ άλλων είχαν τον Λουίς Σουάρες στη σύνθεσή τους.

Κακός δαίμονας ο Άγιαξ

Έξι χρόνια μετά, ο Αγιαξ βρέθηκε και πάλι στο δρόμο του ΠΑΟΚ. Στον ίδιο γύρο, και πάλι του έβαλε στοπ για τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο ΠΑΟΚ με τον Βλάνταν Ίβιτς προπονητή του πλέον, πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση, προηγήθηκε με τον Τζάλμα Κάμπος και τελικά έφυγε και πάλι με το 1-1 στις αποσκευές του.

Η Τούμπα όμως, τον πρόδωσε για ακόμη μία φορά. Ο Στέφανος Αθανασιάδης άνοιξε το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό αλλά ο Αίαντας βρήκε τον τρόπο να ανατρέψει τα δεδομένα. Ο Κλάασεν σκοράροντας στο τέλος κάθε ημιχρόνου έστειλε την ομάδα του στα πλέι οφ του Champions League. Kι ο ΠΑΟΚ έχασε για ακόμη μία φορά την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί την έδρα του.

Το κακό τρίτωσε με την Μπενφίκα

Το καλοκαίρι του 2018 ο ΠΑΟΚ έφτασε ένα βήμα από την είσοδό του στους ομίλους του Champions League. Αντίπαλός του η Μπενφίκα, το πρώτο ματς στο «Ντα Λουζ» και πάλι 1-1 χάρη στο γκολ του Ουάρντα.

Η σύμπτωση; Και πάλι ο ΠΑΟΚ παίρνει το προβάδισμα στην Τούμπα, χάρη σε γκολ του Πρίγιοβιτς αλλά αυτό που ακολουθεί είναι ο ορισμός του εφιάλτη. Οι «Αετοί» πετυχαίνουν τέσσερα γκολ μέχρι το 50′ και ο ΠΑΟΚ λέει αντίο στο όνειρο και πάλι. Τρεις φορές με 1-1 εκτός έδρας, τρεις φορές προηγήθηκε στην Τούμπα και τρεις φορές δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση.

Για να δούμε λοιπόν, μήπως αυτή τη φορά λειτουργήσει υπέρ του το γεγονός ότι έχασε με 2-1 και πρέπει να παίξει μόνο για ένα αποτέλεσμα. Χωρίς δεύτερες σκέψεις. Και σε άδεια Τούμπα που δεν θα του προσθέτει το άγχος και την πίεση όπως συμβαίνει αρκετές φορές.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ