Ελ Αραμπί : Το «κανόνι» του Θρύλου (vids)

Ελ Αραμπί : Το «κανόνι» του Θρύλου (vids)

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί πέρασε μια περίοδο «ξηρασίας», όμως με ένα ασύλληπτο γκολ κόντρα στην Ομόνοια «ξεκόλλησε» και ουσιαστικά στέλνει τον Ολυμπιακό στους ομίλους. To10.gr θυμάται και τα 28 τέρματα του Μαροκινού με τα «ερυθρόλευκα» με το ένα να είναι καλύτερο από το άλλο.

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί είναι αναμφίβολα ο κορυφαίος επιθετικός στην Ελλάδα. Το απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο την περσινή σεζόν όπου από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε να «τρομοκρατεί τις αντίπαλες άμυνες. Και συνεχίζει να το δείχνει και φέτος, με την Ομόνοια να καταλαβαίνει από πρώτο χέρι το «φονικό» ένστικτο του Μαροκινού «γκολεαδόρ».

Ο Ελ Αραμπί μετά από μια περίοδο «δυστοκίας» φώναξε και πάλι παρόν και μάλιστα στο πιο κρίσιμο παιχνίδι (μέχρι το επόμενο) σκοράροντας ένα απίθανο τέρμα. Ένα γκολ παγκόσμιας κλάσης απέναντι στους Κύπριους και ουσιαστικά «τελείωσε» την υπόθεση – πρόκριση, αφού πρέπει να γίνουν πράγματα και θαύματα για να αποκλειστεί ο Ολυμπιακός.

Όπως και να το κάνεις το 1-0 στο Καραϊσκάκη, άφηνε ανοιχτούς λογαριασμούς, όμως στις καθυστερήσεις του ματς ο Ελ Αραμπί εξασφάλισε μια καθαρή νίκη και κυρίως, αν δεν γυρίσει η γη ανάποδα εξασφάλισε και τουλάχιστον 32.000.000 ευρώ στα ταμεία του Ολυμπιακού και φυσικά την πρόκριση στους ομίλους. Η ντρίμπλα πάνω στον Λοϊζου και το ξερό αριστερό αποδεικνύουν γιατί ο Ελ Αραμπί είναι το καλύτερο σέντερ φορ του πρωταθλήματος και ένας από τα καλύτερα στην ιστορία του Ολυμπιακού.

Κάτι που αποδεικνύουν και οι «τρελοί» περσινοί αριθμοί του και η συχνότητα που βρίσκει τα αντίπαλα δίχτυα. Συνολικά με τη φανέλα του Ολυμπιακού μετράει 28 τέρματα σε 52 ματς, φτάνοντας σε νούμερα αντίστοιχα με θρύλους των ερυθρόλευκων όπως ο Νίκος Αναστόπουλος και ο Αλέκος Αλεξανδρης.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον τελευταίο καιρό ο Μαροκινός δεν ήταν στα καλύτερά του, αφού είχε συνολικά 8 ματς να σκοράρει. Από την αναμέτρηση με την ΑΕΚ για τα play off στο ΟΑΚΑ στις 28 Ιουνίου, όπου είχε βάλει και πάλι ένα γκολ χάρμα οφθαλμών. Έκτοτε κόντρα σε ΟΦΗ, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, ΟΦΗ, ΑΕΚ, για τα περσινά play off, Γουλβς για τους «16» του Europa League, ΑΕΚ για τον τελικό Κυπέλλου και Αστέρα Τρίπολης για το φετινό πρωτάθλημα δεν είχε βρει δίχτυα χάνοντας μάλιστα κλασικές ευκαιρίες.

Παρόλα αυτά ο Ελ Αραμπί μίλησε και πάλι στην πιο κρίσιμη στιγμή, στο πιο σημαντικό παιχνίδι (μέχρι το επόμενο). Έδειξε γιατί είναι ο καλύτερος σέντερ φορ στην Ελλάδα και απλούστευσε τα πράγματα για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του. Με ακόμα ένα φανταστικό γκολ, με τον Πέδρο Μαρτίνς να «τρίβει» τα χέρια του από ικανοποίηση πολύ απλά γιατί και πάλι το «λιοντάρι» της ερυθρόλευκης επίθεσης «βρυχάται».

Τo10.gr παρουσιάζει και τα 28 γκολ του Μαροκινού «γκολεαδόρ» με τη φανέλα του Ολυμπιακού από την περασμένη σεζόν μέχρι και τη χθεσινή γκολάρα απέναντι στην Ομόνοια.

Το απίθανο γκολ κόντρα στην Ομόνοια.

Το 1ο του γκολ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης για την 1η αγωνιστική Σούπερλιγκ 1.

Το 2ο και 3ο γκολ, απέναντι στην Κράσνονταρ, με τα οποία ο Ολυμπιακός κέρδισε με 2-1 μέσα στην Ρωσία και προκρίθηκε στους ομίλους του Champions League το περασμένο καλοκαίρι.

Το 4ο γκολ κόντρα στον Βόλο για την 3η αγωνιστική.

Το 5ο γκολ απέναντι στον ΠΑΣ Λαμία στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής.

Το 6ο γκολ κόντρα στον Άρη.

Το 7ο γκολ ήταν απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Το 8ο γκολ κόντρα στην Τότεναμ για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, με το οποίο ο Ολυμπιακός προηγήθηκε μέσα στο Λονδίνο.

Το 9ο και 10ο γκολ με τα «ερυθρόλευκα» κόντρα στον Παναιτωλικό για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Το 11ο γκολ, με τον όποιο ο Ολυμπιακός νίκησε τον Ερυθρό Αστέρα για την 6η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Το 12ο και 13ο γκολ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Το 14ο γκολ απέναντι στην Λάρισα για την 15η αγωνιστική της Σούπερλιγκ 1.

Το 15ο γκολ κόντρα στον Παναθηναϊκό ήταν και αυτό που έκρινε το ντέρμπι των «αιωνίων» για την 17η αγωνιστική.

Το πρώτο του χατ-τρικ με τα «ερυθρόλευκα» (16ο, 17ο και 18ο γκολ) στην έδρα του ΠΑΣ Λαμία για την 18η αγωνιστική.

Το 19ο γκολ με αντίπαλο τον Άρη στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής.

Τα 20 γκολ συμπληρώθηκαν κόντρα στην Ξάνθη στην 22η αγωνιστική.

Το 21ο και 22ο γκολ κόντρα στον Πανιώνιο για την 24η αγωνιστική μέσα σε 18 λεπτά.

Το 23ο του γκολ ήταν και το πιο «γλυκό», αφήνοντας άγαλμα τους οπαδούς της Άρσεναλ.

Το γκολ (24ο) κόντρα στην Γουλβς που έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό για την φάση των «16» του Europa League.

Το γκολ (25ο) της νίκης μέσα στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ για την 1η αγωνιστική των play-offs της.

Το 26ο γκολ και δεύτερο απέναντι στον Παναθηναϊκό για την 3η αγωνιστική των play-offs.

Το πανέμορφο τέρμα αλά Φαν Μπάστεν κόντρα στην ΑΕΚ μέσα στο ΟΑΚΑ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ