Πέδρο Μαρτίνς : Ο «Professor» (και) των προκριματικών (vids)

Πέδρο Μαρτίνς : Ο «Professor» (και) των προκριματικών (vids)

Ο Πέδρο Μαρτίνς οδηγεί και φέτος τον Ολυμπιακό στα «αστέρια» με τη γνωστή συνταγή της επιτυχίας και διατηρώντας το αήττητο τριών χρόνων.

Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο και το πιο σημαντικό βήμα για την πρόκριση στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League, επικρατώντας με 2-0 της Ομόνοιας στο Καραϊσκάκη. Οι ερυθρόλευκοι με μια ουσιαστική εμφάνιση κόντρα στους Κύπριους και με ένα απίστευτο τέρμα από τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί πήραν σαφές προβάδισμα πρόκρισης, με τον Πέδρο Μαρτίνς για ακόμα ένα παιχνίδι να παίρνει το «σκαλπ» αντίπαλου προπονητή.

Πιο συγκεκριμένα, ο τεχνικός του Ολυμπιακού άλλαξε πάλι τα δεδομένα σε παιχνίδι, με την παρέμβαση του από τον πάγκο και την είσοδο του Μαροκινού φορ και του Ραντζέλοβιτς, που έμελλε να κάνουν τη διαφορά.

Ο Πορτογάλος κόουτς των Πειραιωτών λοιπόν βρίσκεται για τρίτη σερί σεζόν στο λιμάνι και συνεχίζει να γράφει ιστορία, αφού παραμένει αήττητος σε προκριματικά σε 11 συνεχόμενα ματς. Ο «Professor» του Ολυμπιακού είναι master των προκρίσεων, αφού μετράει 5/5 και μάλιστα χωρίς να έχει ηττηθεί η ομάδα του.

Πλέον, ο Μαρτίνς στοχεύει στο 6/6 και μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα με την Ομόνοια είναι πολύ κοντά στο να τα καταφέρει. Ο Πορτογάλος προπονητής μετράει μαζί με το χθεσινό 11 ματς στον πάγκο των πρωταθλητών Ελλαδας και έχει 9 νίκες και 2 ισοπαλίες, όντας συνώνυμο των ευρωπαϊκών επιτυχιών των τελευταίων ετών για τους ερυθρόλευκους. Μάλιστα, έχει το αδιανόητο των 26 γκολ υπέρ και 4 κατά σε 11 ματς, δείγμα της δουλειάς που γίνεται από τον Πορτογάλο και τους συνεργάτες του.

Οι 2 προκρίσεις του 2018 και το σπουδαίο 3/3 του 2019

Στην πρώτη χρονιά του ο Πέδρο Μαρτίνς έφερε εις πέρας την αποστολή και ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε στους ομίλους του Europa League, όπου μετέπειτα απέκλεισε τη Μίλαν και προκρίθηκε στους «32». Οι ερυθρόλευκοι έκαναν το 2/2 στα καλοκαιρινά προκριματικά με τον Πορτογάλο κόντρα στη Λουκέρνη με δυο νίκες (4-0, 3-1), ενώ στον επόμενο γύρο άφησε έξω την Μπέρνλι με μια νίκη στο Καραϊσκάκη (3-1) και ισοπαλία στην Αγγλία (1-1).

Την επόμενη χρονιά τα πράγματα ήταν σαφώς πιο δύσκολα, αφού ο Ολυμπιακός έπρεπε να περάσει τρεις προκριματικούς από το μονοπάτι των μη πρωταθλητών για να βρεθεί στους ομίλους του Champions League. Οι ερυθρόλευκοι απέκλεισαν κατά σειρά τις Βικτόρια Πλζεν, Μπασακσεχίρ και Κράσνονταρ, δείχνοντας από το καλοκαίρι ότι ο Μαρτίνς είχε δημιουργήσει μια σπουδαία ομάδα, που μετά από έναν χρόνο περίπου στέφθηκε και πρωταθλήτρια Ελλάδας.

Ο Πορτογάλος τεχνικός λοιπόν οδήγησε τον Ολυμπιακό στην πρόκριση επί της Πλζεν με ισοπαλία στην Τσεχία (0-0) και νίκη 4-0 στο Καραϊσκάκη. Στη συνέχεια πέρασε το εμπόδιο της Μπασακσεχίρ με δυο νίκες (1-0, 2-0), ενώ στα play off πάλι με δυο νίκες απέκλεισε την Κράσνονταρ 4-0 στο Καραϊσκάκη και 2-1 στη Ρωσία. Πλέον ο Μαρτίνς έχει ως στόχο την ερχόμενη Τρίτη στο ΓΣΠ της Λευκωσίας να διατηρήσει το αήττητο για 12ο συνεχόμενο ματς και να οδηγήσει και πάλι την ομάδα στους ομίλους.

Το10.gr παρουσιάζει το αήττητο του Μαρτίνς στα προκριματικά

Η μεγάλη νίκη με 2-0 επί της Ομόνοιας στο Καραϊσκάκη:

Το καλοκαίρι του 2018 για τα προκριματικά του Europa League

Ολυμπιακός – Λουκέρνη 4-0

Λουκέρνη – Ολυμπιακός 1-3

Ολυμπιακός – Μπέρνλι 3-1

Μπέρνλι – Ολυμπιακός 1-1

Το καλοκαίρι του 2019 για τα προκριματικά του Champions League

Βικτόρια Πλζεν – Ολυμπιακός 0-0

Ολυμπιακός – Βικτόρια Πλζεν 4-0

Μπασακσεχίρ – Ολυμπιακός 0-1

Ολυμπιακός – Μπασακσεχίρ 2-0

Ολυμπιακός – Κράσνονταρ 4-0

Κράσνονταρ – Ολυμπιακός 1-2

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ