Σαν σήμερα: Το «χρυσό» έπος της Εθνικής στο Βελιγράδι (vid)

Σαν σήμερα: Το «χρυσό» έπος της Εθνικής στο Βελιγράδι (vid)

Η Εθνική μας ομάδα σαν σήμερα πριν από 15 χρόνια ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης επικρατώντας της Γερμανίας στον μεγάλο τελικό του Βελιγραδίου.

Το ελληνικό μπάσκετ γιορτάζει σήμερα (25/9) το έπος του Βελιγραδίου όταν η Εθνική μας ομάδα κατέκτησε το δεύτερο χρυσό της μετάλλιο σε επίπεδο Ευρωμπάσκετ Ανδρών, 18 χρόνια μετά το ΣΕΦ και τη «γέννηση» του.

Μια μέρα μετά το απίθανο τρίποντο του Δημήτρη Διαμαντίδη απέναντι στους Γάλλους και την πρόκριση στον τελικό η Εθνική μας ομάδα έγραψε ιστορία απέναντι στους Γερμανούς του Ντιρκ Νοβίτσκι. Η επίσημη αγαπημένη νίκησε και τη Γερμανία με 78-62 στον τελικό και μάλιστα άνετα και ολοκλήρωσε το έπος ανεβαίνοντας για δεύτερη φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Η εμφάνιση του Νοβίτσκι με 23 πόντους δεν ήταν αρκετή με τον Θοδωρή Παπαλουκά να είναι ο MVP της αναμέτρησης με 22 πόντους και 6 ασίστ και να οδηγεί την Ελλάδα στην κορυφή. Οι Έλληνες είχαν καθαρίσει το ματς από την τρίτη περίοδο και σημείωσαν μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ αλλά και του αθλητισμού γενικότερα.

Ένα χρόνο μετά, η ίδια πάνω κάτω ομάδα και σίγουρα η συγκεκριμένη γενιά της Εθνικής, νίκησε την Ντριμ Τιμ με 101-95 στην Ιαπωνία κι έφτασε στην υψηλότερη θέση που έχει ανέβει ποτέ μία εθνική μας ομάδα σε οποιαδήποτε άθλημα ανδρών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα δεκάλεπτα: 19-12, 39-32, 64-48, 78-62.

Ελλάδα (Γιαννάκης): Τσαρτσαρής 10, Χατζηβρέττας 8 (2), Ζήσης 13, Διαμαντίδης 2, Παπαλουκάς 22 (4 τρίποντα, 6 ασίστ), Ντικούδης 8, Κακιούζης 11 (2), Μπουρούσης 4, Σπανούλης 2, Βασιλόπουλος, Φώτσης, Παπαδόπουλος.

Γερμανία (Μπάουερμαν): Βούχερερ 6, Πέσιτς 2, Νοβίτσκι 23 (1 τρίποντο, 9 ριμπάουντ), Σούλτσε 5 (1), Ντεμιρέλ 3, Γκριν 2, Γκάρετ 2, Φέμερλιγκ 11, Ρόλερ 4, Μάρας 2, Νικαγκμπάτζε 2

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ