Πατήρ και υιός Φαν Πέρσι στη Φέγενορντ!

Πατήρ και υιός Φαν Πέρσι στη Φέγενορντ!

Πλην του 34χρονου, διάσημου, Ρόμπιν κι ο 11χρονος γιος του, Σακίλ, μεταγράφηκε από την Ακαδημία της Φενέρμπαχτσε σ’ εκείνη της πρωταθλήτριας Ολλανδίας.

To πασίγνωστο ρητό περί… μήλου (που πέφτει κάτω από την «μηλιά») επιβεβαιώνεται στην περίπτωση του Ρόμπιν Φαν Πέρσι. Ο οποίος, χθες, αφού υπέγραψε το, 18μηνης διάρκειας, νέο συμβόλαιο του, παρουσιάστηκε κι επίσημα από την Φέγενορντ.

Η μετακίνηση του 34χρονου Ολλανδού επιθετικού, από την Φενέρμπαχτσε στην πρωταθλήτρια των «Κάτω Χωρών» -η σημαντικότερη, αναμφίβολα, στο Ολλανδικό μεταγραφικό «παζάρι» τον φετινό Γενάρη- αποτελεί για τον παίκτη επιστροφή στο «νόστιμον ήμαρ», αφού όχι μόνο επέστρεψε στην ομάδα που αναδείχθηκε, αλλά και στην γενέτειρα του, το Ρότερνταμ.

Σε ομάδα του μεγάλου ολλανδικού λιμανιού, άλλωστε, «μπουσούλισε» ποδοσφαιρικά, το 1997, ο βιρτουόζος επιθετικός, αλλά όχι στην Φέγενορντ. Ήταν η Εξέλσιορ, στις ακαδημίες της οποίας ξεκίνησε, πριν μετακινηθεί, την επόμενη χρονιά, σ’ εκείνες της λαοφιλέστερης ομάδας της πόλης.

Χθες, επιστρέφοντας στο «Ντε Κάϊπ», το ποδοσφαιρικό του «σπίτι» για 6 χρόνια (1998-2004), δεν ήταν μόνος, αλλά κατέφθασε «συν γυναξί και τέκνοις». Μαζί με την σύζυγο του Μπούσρα και τα δύο τους παιδιά. Την Ντίνα–Λάϊλα και τον 11χρονο Σακίλ.

Ο τελευταίος δεν τον συνόδευσε μόνο κατά την παρουσίαση του, αλλά πάτησε το χορτάρι του θρυλικού ολλανδικού γηπέδου, αφού ακολούθησε τα ποδοσφαιρικά «χνάρια» του πατέρα του κι από τις ακαδημίες της Φενέρμπαχτσε μετακινήθηκε σ’ εκείνες της Ολλανδικής ομάδας!

Ακολούθως πατήρ κι υιός Φαν Πέρσι επιδόθηκαν, κατά τα ειωθότα των νεαποκτηθέντων παικτών, σ’ επίδειξη τεχνικής κατάρτισης, προς τέρψιν  δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ, αλλά και των τηλεοπτικών καμερών. Μόνο που τα βλέματα ήταν στραμμένα όχι τόσο στον πρεσβύτερο των Φαν Πέρσι (αφού η αξία του είναι εγνωσμένη στα πέρατα της οικουμένης, εδώ και χρόνια), όσο στον νεότερο.

Το «νέας εσοδείας» ποδοσφαιρικό «μοντέλο» της οικογένειας Φαν Πέρσι φόρεσε την φανέλα των ερυθρόλευκων του Ρότερνταμ και δίχως το παραμικρό τρακ κι ενδοιασμό έδειξε όχι μόνο ότι τα βιντεάκια που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο με τις καλύτερες στιγμές του, στα τμήματα υποδομής που έχει θητεύσει, δεν είναι προϊόν…μοντάζ, αλλά κι ότι κληρονόμησε το ποδοσφαιρικό DNA του πατέρα του!

Επιθετικός από…κούνια και το νούμερο «32»

Άλλωστε κι εκείνος αγωνίζεται ως επιθετικός. Κυρίως στην αριστερή πτέρυγα, άλλα με δυνατότητα να προσφέρει και στο έτερο άκρο, καθώς κι ο ως σέντερ φορ. Η ποδοσφαιρική του διαδρομή ξεκίνησε προ 3ετίας από τα παιδικά της Μάντσεστερ Σίτι – παρότι ο πατέρας του, τότε αγωνιζόταν στο, αντίπαλο δέος της Αγγλικής ομάδας την, συμπολίτισσα, Γιουνάϊτεντ – αλλά ακολούθως οι πορείες τους συμβαδίζουν. Έτσι τον ακολούθησε, αρχικά, στην Τουρκία (εν έτει 2015) κι εσχάτως στα πάτρια εδάφη και την ομάδα της καρδιάς του.

Κι οι δύο Φαν Πέρσι έβαλαν την φανέλα με το νούμερο «32» στην πλάτη.
Έναν αριθμό ιδιαίτερο και συγκινησιακά φορτισμένο για τον πρώην επιθετικό των Άρσεναλ (2004-12), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2012-15) και Φενέρμπαχτσε καθότι ο πρώτος του, όταν ντεμπουτάρισε με την πρώτη ομάδα της Φέγενορντ το 2002. Η σημειολογία σαφής: να τον φορέσει κι ο γιος του στο δικό του ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ