Ολυμπιακός : Ο κόκκινος Σεπτέμβρης

Ολυμπιακός : Ο κόκκινος Σεπτέμβρης

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στους ομίλους του Champions League αποκλείοντας την Ομόνοια, κατέκτησε το Κύπελλο κόντρα στην ΑΕΚ και έχει κάνει το 2/2 στο πρωτάθλημα. Όλα αυτά έχουν έναν κοινό παρονομαστή. Το μηδέν στην άμυνα.

Ο Ολυμπιακός έφερε εις πέρας την αποστολή του στην Κύπρο κόντρα στην Ομόνοια (0-0) και «κλείδωσε» την παρουσία του για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στους ομίλους του Champions League. Οι ερυθρόλευκοι μπορεί να μην πέτυχαν τη νίκη, αφού οι Κύπριοι είχαν σε εκπληκτική βραδιά τον Φαμπιάνο, όμως πέτυχαν τον μεγάλο στόχο του Σεπτεμβρίου που ήταν η είσοδος στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Και παράλληλα, με την κατάκτηση του… περσινού Κυπέλλου απέναντι στην ΑΕΚ, αλλά και το 2/2 στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος έχουν καταφέρει να ξεκινήσουν τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σε έναν Σεπτέμβριο ιδιαίτερα απαιτητικό και ουσιαστικά χωρίς κανονική προετοιμασία, ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του βρήκαν και πάλι τον τρόπο να εκπληρώσουν όλους τους στόχους που έχουν θέσει.

Τέσσερις νίκες, μια ισοπαλία σαν νίκη με την Ομόνοια στο ΓΣΠ και ένα τρόπαιο έφερε ο Σεπτέμβρης στον Ολυμπιακό, που από όλες τις απόψεις ήταν… κόκκινος.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έχει καταφέρει κάτι μοναδικό αν αναλογιστεί κανείς πως ολοκλήρωσε την περσινή σεζόν ουσιαστικά στις 6 Αυγούστου και δεν έχει πραγματοποιήσει προετοιμασία, είχε προβλήματα τραυματισμών και καινούρια πρόσωπα που έπρεπε να εγκλιματιστούν άμεσα στο κλίμα της ομάδας (Χολέμπας, Εμβιλά, Ραφίνια). Όλα τα παραπάνω όμως δεν εμπόδισαν τον Μαρτίνς να δημιουργήσει και πάλι κάτι όμορφο σε μηδαμινό χρόνο και με βασικό του όπλο τι άλλο… Την αμυντική λειτουργία.

Κλειδί η «ατσάλινη» αμυντική λειτουργία

Ο Μαρτίνς είναι μετρ των καλοκαιρινών προκρίσεων και των προκριματικών και το απέδειξε για ακόμη μια φορά. Ο Πορτογάλος προπονητής μετράει το απίστευτο 6/6 και μάλιστα αήττητος αποδεικνύοντας πως έχει την πετυχημένη συνταγή. Αυτή είναι η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού, η οποία όπως και πέρσι σε όλη τη διάρκεια της σεζόν έτσι και φέτος έφερε το εντυπωσιακό ξεκίνημα των ερυθρόλευκων.

Ο έμπειρος τεχνικός συμπεριλαμβανομένου και του τελικού του Κυπέλλου με την ΑΕΚ, αλλά και των αναμετρήσεων με Αστέρα Τρίπολης και Παναιτωλικό για το πρωτάθλημα ακολούθησε τη συνήθη τακτική του και δικαιώθηκε περίτρανα.

Τα αποτελέσματα εξάλλου μιλούν από μόνα τους, με τον Ολυμπιακό να μην έχει δεχτεί γκολ και στα πέντε παιχνίδια που αγωνίστηκε τον Σεπτέμβριο. Όποια και αν ήταν η ενδεκάδα, όποιος κι αν ήταν ο αντίπαλος ο Ολυμπιακός είναι μια καλοκουρδισμένη μηχανή που λειτουργεί μαεστρικά και στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Είτε παίζει ο Τζολάκης, όπως συνέβη στα ματς με ΑΕΚ και Αστέρα Τρίπολης, είτε ο Σα, όπως συνέβη με Ομόνοια και Παναιτωλικό, είτε είναι δεξί μπακ ο Μπρούνο, ή ο Ραφίνια και γενικότερα όποιος κι αν αγωνίζεται το πλάνο και τακτική της ομάδας στην αμυντική λειτουργία είναι υποδειγματική. Τέσσερις νίκες και μια «λευκή» ισοπαλία σε έναν μήνα όπου ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Κύπελλο, προκρίθηκε στους ομίλους και έχει κάνει ιδανικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Τι άλλο να ζητήσει κανείς…

Κυρίαρχος και στη δημιουργία και την παραγωγή φάσεων

Εκτός από την αμυντική λειτουργία ωστόσο ο Ολυμπιακός δείχνει σε καλή κατάσταση και στο επιθετικό του κομμάτι. Και φέτος όπως και πέρσι δημιουργεί δεκάδες ευκαιρίες σε κάθε παιχνίδι και σκοράρει, με τον Ελ Αραμπί να έχει πάρει το… όπλο του και πάλι στα τελευταία ματς. Μόνο στο ματς με την Ομόνοια οι ερυθρόλευκοι είχαν περισσότερες από 20 τελικές.

Με πέντε ματς να έχουν ήδη παιχτεί, η ομάδα του Μαρτίνς δείχνει να βασίζεται και πάλι στην «ατσάλινη» άμυνα, όμως όπως και πέρσι «τρομάζει» και στην επίθεση, με τους Βαλμπουενά, Φορτούνη, Καμαρά να καθοδηγούν μαεστρικά. Και όλα αυτά χωρίς καν να έχουν ολοκληρωθεί οι προσθήκες και κυρίως χωρίς κανονική προετοιμασία και ενώ δεν έχουμε μπει καν στον Οκτώβρη. Με τους Πέπε και Ντρέγκερ να μην έχουν ενσωματωθεί ακόμη στην ομάδα και περιμένοντας ακόμα τρεις προσθήκες.

Οι ερυθρόλευκοι σάρωσαν τα πάντα στη χώρα μας την περασμένη σεζόν και είχαν εκπληκτική πορεία στην Ευρώπη, όμως φέτος φαίνεται πως είναι έτοιμοι για το επόμενο βήμα με τον Πέδρο Μαρτίνς να δημιουργεί μια ομάδα που θα κυριαρχήσει σε όλους τους τομείς στην Ελλάδα και θα προχωρήσει ακόμα παραπέρα στην Ευρώπη. Με τη γνωστή συνταγή…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ