Ρούμπεν Βινάγκρε : Το wonderkid της Πορτογαλίας που πιάνει «λιμάνι» (pics & vids)

Ρούμπεν Βινάγκρε : Το wonderkid της Πορτογαλίας που πιάνει «λιμάνι» (pics & vids)

Ταλέντο από το «εργοστάσιο» της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας και από τους πρώτους που εμπιστεύτηκε ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο για τη Γουλβς. Ο Ρούμπεν Βινάγκρε είναι ο εκλεκτός του Πέδρο Μαρτίνς για το αριστερό άκρο της άμυνας και το «10» σας τον προσφέρει στο «πιάτο».

Ένας απόφοιτος των ακαδημιών των Σπόρτινγκ Λισσαβόνας και Μονακό. Από τους πρώτους Πορτογάλους που πήρε μαζί του ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο στη Γουλβς και ένα ταλέντο που βρίσκεται ψηλά στην λίστα μεγάλων ομάδων της Ευρώπης. Ο λόγος για τον Ρούμπεν Βινάγκρε. Ο 21χρονος αριστερός μπακ που έδειξε ο Πέδρο Μαρτίνς για τον Ολυμπιακό και ο Βαγγέλης Μαρινάκης τον φέρνει στην Ελλάδα, ταράζοντας τα μεταγραφικά «νερά» του καλοκαιριού. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα wonderkid της Πορτογαλίας.

Τα πρώτα του βήματα σε μία από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές ακαδημίες

Ο Ρούμπεν Βινάγκρε γεννήθηκε στις 9 Απριλίου του 1999 στην Πορτογαλία. Από πολύ νεαρή ηλικία, έδειξε την αγάπη του για το ποδόσφαιρο και γράφτηκε στις ακαδημίες της τοπικής ομάδας. Με το ταλέντο του να γίνεται εμφανή, η Μπελενένσες τον προσθέτει στη «μηχανή» της ως μία επένδυση για το μέλλον.

Αν και ήταν αριστερό μπακ, έπαιζε με την ίδια ευκολία και ως εξτρέμ. Αυτό ήταν που έκανε μία από τις μεγαλύτερες ακαδημίες της Ευρώπης να τον προσεγγίσουν. Ήταν καλοκαίρι του 2012, όταν η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, κάνει δικό της τον 13χρονο τότε, Βινάγκρε. Η προσθήκη του στο «εργοστάσιο» όπου βγήκαν κορυφαίοι αστέρες του ποδοσφαίρου, μεταξύ των οποίων Λουίς Φίγκο και Κριστιάνο Ρονάλντο, πρόσφερε στον νεαρό αμυντικό την ευκαιρία να δημιουργήσει την δική του καριέρα.

Η ανάπτυξή του ήταν τόσο μεγάλη, που βρέθηκε μέσα σε δύο χρόνια να πρωταγωνιστεί με την Κ17 του συλλόγου παρότι ήταν 15 ετών. Τότε ήταν που συστήθηκε και στις ομάδες της Ευρώπης. Το ταλέντο και η ποιότητά του ήταν αδιαμφισβήτητα, με αποτέλεσμα να ετοιμάσει βαλίτσες για το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό. Με τρομερά στατιστικά και με τις πρώτες παρουσίες του στους Νέους της Πορτογαλίας να είναι θετικές, η Μονακό του δίνει την ευκαιρία να αγωνιστεί για πρώτη φορά εκτός της χώρας του.

Η εξέλιξή του στην Μονακό και η στιγμή της Γουλβς

Στο Πριγκιπάτο, το πλάνο ήταν ο Πορτογάλος μπακ να ηγηθεί στο μέλλον την αριστερή πλευρά της πρώτης ομάδας. Η εξέλιξή του ήταν ραγδαία και οι άνθρωποι του γαλλικού συλλόγου θεώρησαν ότι ήταν προτιμότερο να δοθεί δανεικός και να πάρει αγωνιστικά λεπτά στα πόδια του σε επίπεδο ανδρών.

Κάπου εκεί, εμφανίζεται η Γουλβς του Νούνο Εσπίριτο Σάντο. Ο έμπειρος προπονητής είχε παρακολουθήσει τον ταλαντούχο μπακ και ζήτησε την απόκτησή του από την διοίκηση των «λύκων». Εκείνη την σεζόν, ο αγγλικός σύλλογος έπαιζε στην δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας και ο Πορτογάλος τεχνικός είχε προσληφθεί για να την επαναφέρει την ομάδα στα μεγάλα «σαλόνια».

Ο Βινάγκρε έγινε από τους πρώτους, της μετέπειτα πορτογαλικής παροικίας της Γουλβς. Αν και ήταν μόλις 18 ετών έπαιξε ενεργό ρόλο στην άμεση άνοδο του συλλόγου στη Premier League. Το αποτέλεσμα ήταν να αποκτηθεί με κανονική μεταγραφή και να πείσει την ομάδα να δαπανήσει 2 εκατ. λίρες.

Έκανε την διαφορά στη Premier League

Με την επιστροφή της Γουλβς στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, ο νεαρός άσος, όχι απλά δεν παραχωρήθηκε κάπου δανεικός αλλά ήταν μεταξύ των βασικών επιλογών του Εσπίριτο Σάντο. Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές που χρησιμοποιήθηκε ακόμα και ως αριστερό εξτρέμ, προκειμένου να βρεθεί στον αγωνιστικό χώρο. Βέβαια, μία μεγάλη διάκριση για τον ίδιο, ήταν ότι αποτέλεσε τον τρίτο γρηγορότερο ποδοσφαιριστή του πρωταθλήματος εκείνης της χρονιάς, με 35,2 χλμ./ώρα, πίσω από τους Γουόλκερ και Φόνσου-Μένσα.

Φυσικά, αξέχαστη παραμένει η ντρίπλα του Πορτογάλου μπακ στον Κάιλ Γουόκερ της Μάντσεστερ Σίτι. Συγκεκριμένα, στο ματς της Γουλβς κόντρα στους «πολίτες» για το EFL Cup, ο Βινάγκρε προσπέρασε τον διεθνή μπακ με απίθανο τρόπο, ο οποίος παραμένει στην μνήμη των φίλων στους «λύκους».

Η σεζόν που μας πέρασε, ωστόσο, αποτελεί την καλύτερη της καριέρας του. Ο 21χρονος άσος μπορεί να είχε να ανταγωνιστεί τον πολύ πιο έμπειρο Τζόνι Ότο, ωστόσο κατάφερε να πάρει αρκετές ευκαιρίες από τον Πορτογάλο προπονητή. Συγκεκριμένα, μέτρησε 33 παραστάσεις σε όλες τις διοργανώσεις και είχε ως απολογισμό δύο τέρματα ενώ είχε συμμετοχή και σε παιχνίδια του Europa League. Τα δύο από αυτά, ήταν κόντρα στον Ολυμπιακό για την φάση των «16».

Το «καμάρι» των Νέων της Πορτογαλίας

Εκτός από ενεργό ρόλο σε όποιο σύλλογο έπαιξε, ο Βινάγκρε ξεχώρισε και σε όλες τις «μικρές» ομάδες της Πορτογαλίας. Μάλιστα, δεν ήταν απλά μέλος των αποστολών αλλά ένας από τους πολυτιμότερους αθλητές σε κάθε κλιμάκιο.

Αξιοσημείωτο δε, είναι ότι με το εθνόσημο στο στήθος, κατάφερε να κατακτήσει δύο φορές το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα, το 2016 αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με την Κ17 και το 2018 με την Κ19, έχοντας σε όλα βασικό ρόλο.

Στον Ολυμπιακό έρχεται να ξεχωρίσει

Ο Ρούμπεν Βινάγκρε δεν είναι ένας απλός αριστερός μπακ. Πρόκειται για ένα καθαρά επιθετικογενή αμυντικό, ο οποίος μπορεί να αναλάβει όλη τη πλευρά με μεγάλη ευκολία. Το γεγονός ότι έπαιζε τόσο ως εξτρέμ, όσο και ως μπακ, του προσφέρουν ένα στυλ παιχνιδιού που κουμπώνει άριστα σε αυτό που ζητάει ο Πέδρο Μαρτίνς.

Η συμμετοχή των ακραίων αμυντικών στα πλάνα του Πορτογάλου τεχνικού, είναι πολύτιμη, κάτι που φάνηκε και από τον ρόλο που είχαν πέρσι Τσιμίκας και Ομάρ Ελαμπντελαουί. Τέλος, μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ευρώπης με πολλά περιθώρια ανάπτυξης ενώ είναι ποδοσφαιριστής που δεν θα ήθελε να χάσει η Γουλβς, για αυτό και έθεσε όψιον αγοράς στα 25 εκατ. ευρώ.

Ο ταλαντούχος αμυντικός «πατάει» Ελλάδα για τον Ολυμπιακό και γίνεται ένα από τα μεγαλύτερα μεταγραφικά deal των «ερυθρολεύκων». Η ποιότητα και οι παρουσίες του, στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, είναι ο συνδυασμός που δημιουργούν τον Ρούμπεν Βινάγκρε. Ένα από τα μεγαλύτερα wonderkid της Πορτογαλίας είναι έτοιμο να πιάσει «λιμάνι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ