Όλι Γουότκινς : Ο επόμενος μεγάλος φορ της Αγγλίας (pics & vids)

Όλι Γουότκινς : Ο επόμενος μεγάλος φορ της Αγγλίας (pics & vids)

Από τις χαμηλές κατηγορίες της Αγγλίας, στην ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Άστον Βίλα και από εκεί, στον «εξολοθρευτή» της πρωταθλήτριας Λίβερπουλ. Ο Όλι Γουότκινς παρουσιάστηκε με τον πιο εμφατικό τρόπο στον ποδοσφαιρικό κόσμο και το «10» σας συστήνει τον επόμενο μεγάλο φορ της Αγγλίας.

«Συνήθως τον αποκαλώ θηρίο, είναι αξιοθαύμαστος ποδοσφαιριστής. Είναι το όνειρο για κάθε προπονητή γιατί εξελίσσεται συνεχώς». Αυτά ήταν τα λόγια του προπονητή της Μπρέντφορντ, Τόμας Φρανκ, για τον επιθετικό που κατάφερε να πείσει την Άστον Βίλα να δαπανήσει το ποσό των 30,8 εκατ. ευρώ και να τον μετατρέψει στην ακριβότερη μεταγραφή της ιστορίας της.

Ο λόγος για τον Όλι Γουότκινς. Τον φορ που βγήκε από τα «σπλάχνα» της Έξετερ Σίτι, μεταπήδησε στη Μπρέντφορντ και πριν λίγες μέρες έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σκοράρει χατ-τρικ στη Λίβερπουλ από το 2010. Ένας πολυθεσίτης που δεν «κολλάει» σε καμία αλλαγή και βλέπει την εξέλιξή του να μαγεύει τον κόσμου του Νησιού και όχι μόνο. Η εθνική Αγγλίας γνωρίζει ότι στο πρόσωπό του, υπάρχει ο διάδοχος του Χάρι Κέιν.

Το καμάρι της Έξετερ Σίτι και η αλλαγή θέσης

Γεννήθηκε στο Ντορμπάι της Αγγλίας, στις 30 Δεκεμβρίου του 1995. Από τα παιδικά του χρόνια έδειχνε ότι θέλει να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο καθώς έπαιρνε μέρος σε σχολικούς αγώνες. Οι άνθρωποι της Έξετερ Σίτι είδαν τυχαία τις επιδόσεις του και του πρότειναν να γραφτεί στις ακαδημίες της ομάδας. Σε ηλικία 9 ετών, ο μικρός Γουότκινς μπαίνει στον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Ήταν πολύ καλός σε όλες τις θέσεις του γηπέδου, με τους προπονητές του να καταλήγουν ότι ταιριάζει περισσότερο στον άξονα. Βέβαια, δεν ήταν λίγες οι φορές που χρειάστηκε να αγωνιστεί και ως αριστερό μπακ (!) τηρώντας με ακρίβεια και προθυμία το πλάνο. Για αυτό τον λόγο, δεν άργησε να μετατραπεί σε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχουν υπάρξει στον αγγλικό σύλλογο.

Σε ηλικία 18 ετών, υπογράφει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και ενσωματώνεται με την ανδρική ομάδα της Έξετερ, η οποία συμμετείχε στη τέταρτη κατηγορία της χώρας. Εκεί σιγά-σιγά άρχισε να παίρνει περισσότερα λεπτά ως φορ και είχε εξελιχθεί σε πραγματικό «κανόνι». Μέχρι το καλοκαίρι του 2017 είχε βρει 26 φορές δίχτυα ενώ είχε μοιράσει και 17 ασίστ.

Η ώρα της μεταγραφής!

Φυσικά, το ταλέντο του δεν πέρασε απαρατήρητο από τις ομάδες της Championship, οι οποίες είναι νούμερο ένα στην εύρεση τέτοιων παικτών από τις χαμηλές κατηγορίες. Μπορεί να είχε αρκετές προσφορές, όμως αυτή της Μπρέντφορντ ήταν που τον έκανε να βάλει την υπογραφή. Αν και είχε κάνει την διαφορά ως φορ στην Έξετερ, στις «μέλισσες» προτιμήθηκε στο αριστερό άκρο της επίθεσης.

Ο ίδιος, όχι απλώς δεν επηρεάστηκε αλλά έκανε μία γεμάτη και επιτυχημένη σεζόν παρά την απότομη αλλαγή επιπέδου και θέσης. Ολοκλήρωσε την πρώτη του χρονιά με 11 γκολ και πέντε ασίστ σε διάστημα 48 συμμετοχών σε όλες τις διοργανώσεις. Μπορεί να καθιερώθηκε στα αριστερά της επίθεσης, ωστόσο την επόμενη σεζόν, προτιμήθηκε και στα δεξιά, κάνοντας ακόμα καλύτερη και παραγωγική πορεία. Η εξέλιξή του ήταν ραγδαία και ο τρόπος παιχνιδιού του εντυπωσίαζε άπαντες στη Μπρέντφορντ.

Η αποχώρηση του Μοπέ που άνοιξε τον δρόμο προς τα… ρεκόρ!

Το καλοκαίρι του 2019, η Μπράιτον κάνει δικό της με 22,2 εκατ. ευρώ, τον Νιλ Μοπέ. Η θέση του επιθετικού στην Μπρέντφορντ μένει ορφανή και η διοίκηση έψαχνε να βρει τον άνθρωπο που θα μπορέσει να αντικαταστήσει τον Γάλλο, ο οποίος είχε σκοράρει 25 φορές την σεζόν που ολοκληρώθηκε. Τη λύση βρήκε ο Δανός προπονητής, Τόμας Φρανκ. Ο 45χρονος κόουτς ξεκαθάρισε πως ο σύλλογος δεν χρειάζεται να κάνει μεταγραφή επιθετικού, γιατί έχει ήδη στο ρόστερ της έναν.

Αυτός ήταν ο Όλι Γουότκινς, ο οποίος από εξτρέμ, επιστρέφει στην κορυφή της επίθεσης. Ο 24χρονος άσος μετατρέπεται σε μία μόνιμη απειλή σε κάθε αντίπαλη άμυνα. Με την ποιότητα και το ταλέντο του, πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά. Όχι απλά έπιασε την επίδοση του προκατόχου του, αλλά τον ξεπέρασε κιόλας, φτάνοντας τα 26 γκολ σε 50 συμμετοχές. Οδήγησε τις «μέλισσες» μέχρι τον τελικό των play-off ανόδου, όπου ηττήθηκαν από τη Φούλαμ.

Το ίδιο καλοκαίρι, η μεταγραφή του σε μεγαλύτερο επίπεδο ήταν δεδομένη. Μπορεί πολλές ομάδες να προσπάθησαν να τον αποκτήσουν, όμως η Άστον Βίλα ήταν αυτή που έβγαλε από τα ταμεία της το ποσό των 30,8 εκατ. ευρώ. Η ολοκλήρωση του deal, έκανε τον 24χρονο φορ, την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία των «χωριάτων». Παρά τις επιλογές της ομάδας να δώσει αυτά τα χρήματα για έναν πιο έμπειρο ποδοσφαιριστή, οι άνθρωποι της Βίλα αποφάσισαν να εμπιστευτούν τις ικανότητες του νεαρού, όπως είχε κάνει προτριετίας η Μπρέντφορντ.

Οι πρώτες μέρες και τα ρεκόρ με τη Λίβερπουλ

Όπως ήταν φυσικό, οι οπαδοί του συλλόγου δεν ήταν και τόσο «ζεστοί» με αυτή την μεταγραφή και περιμέναν να δουν τον Άγγλο φορ μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του, στο παιχνίδι κυπέλλου απέναντι στην Μπάρτον, όπου χρειάστηκε μόλις 39 λεπτά για να σπάσει το «ρόδι». Ωστόσο, το ξεκίνημα στη Premier League δεν ήταν τόσο απλό.

Στις πρώτες τρεις αγωνιστικές δεν μπόρεσε να σκοράρει, παρότι ξαναβρήκε δίχτυα κόντρα στη Μπρίστολ για το κύπελλο. Όμως, στην τέταρτη στροφή της Premier League, ο ταλαντούχος άσος αποφάσισε να συστηθεί σε Αγγλία και Ευρώπη με ένα εντυπωσιακό τρόπο. Η Άστον Βίλα υποδεχόταν την πρωταθλήτρια και μία από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου, Λίβερπουλ.

Ο Γουότκινς άνοιξε λογαριασμό στη μεγάλη κατηγορία, μόλις στο 4ο λεπτό και μέχρι το 39ο, είχε ολοκληρώσει ένα απίθανο ρεκόρ. Συγκεκριμένα, κατάφερε να πετύχει χατ-τρικ και έγινε ο πρώτος που το κάνει κόντρα στους «κόκκινους» μετά το 2010 αλλά και ο 10ος στα χρονικά. Μπορεί οι «χωριάτες» να διέλυσαν την ομάδα του Κλοπ με το εξωπραγματικό 7-2 (!) και να έγραψαν ιστορία, όμως το άστρο του 24χρονου φορ έλαμψε για τα καλά. Πλέον, έχοντας βρει τον ρυθμό του, ο Γουότκινς είναι έτοιμος να εξελιχθεί στον νέο μεγάλο επιθετικό του Νησιού.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που παρομοιάζουν τον άσο της Άστον Βίλα με τον Χάρι Κέιν. Μία προσέγγιση που απέχει πολύ από την πραγματικότητα, καθώς ο φορ της Τότεναμ είναι ένας από τους κορυφαίους της θέσης του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το ταλέντο και την απίστευτη εξέλιξη που έχει μέσα στα χρόνια. Όλα αυτά, συνθέτουν τον Όλι Γουότκινς, τον επόμενο μεγάλο φορ της Αγγλίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ