Ντανέλ Σινάνι : Από μετανάστης στο «καμάρι» του Λουξεμβούργου (pics & vids)

Ντανέλ Σινάνι : Από μετανάστης στο «καμάρι» του Λουξεμβούργου (pics & vids)

Αναγκάστηκε να μεταναστεύσει σε μικρή ηλικία αλλά η αγάπη για το ποδόσφαιρο, του επέτρεψε να ονειρεύεται. Ο Ντανέλ Σινάνι πέτυχε δύο γκολ με την εθνική του Λουξεμβούργου, της έδωσε τη νίκη επί της Κύπρου και το «10» σας παρουσιάζει το ποδοσφαιρικό «καμάρι» της χώρας.

«Το όνειρο μου ήταν να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Να κάνω το βήμα που δεν κάνουν όλοι», είχε πει σε μία συνέντευξή του στο «Reuve», ο άνθρωπος που επέλεξε να μην περιοριστεί στα δεδομένα που του πρόσφερε το επίπεδο του Λουξεμβούργου.

Ο Ντανέλ Σινάνι χρειάστηκε να μεταναστεύσει από μικρή ηλικία λόγω πολέμου.Να καλλιεργήσει το ταλέντο του στο ποδόσφαιρο, σε μία χώρα που δεν φημίζεται για το άθλημά της και να κυνηγήσει το μεγάλο του όνειρο. Τα δύο γκολ που πέτυχε με την εθνική ομάδα του Λουξεμβούργου, της χάρισαν τη νίκη επί της Κύπρου για το Nations League και στον ίδιο, την επιβεβαίωση πως αποτελεί το «καμάρι» της χώρας.

Ο πόλεμος και η πρώτη επαφή με το ποδόσφαιρο

Γεννήθηκε στις 5 Απριλίου του 1997 στο Βελιγράδι της, τότε, Γιουγκοσλαβίας. Σε ηλικία μόλις πέντε ετών, εκείνος και η οικογένειά του αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν λόγω των πολέμων στο Κόσοβο. Οι δικοί του, ήθελαν να μείνουν σε μία ειρηνική χώρα και επέλεξαν να μετακομίσουν στο Λουξεμβούργο, όπου ζούσαν τα ξαδέρφια του.

Αρχικά, έμειναν σε ένα σπίτι προσφύγων μέχρι να εγκατασταθούν μόνιμα στο Ντιφερντίνγκεν. Εκεί, έκανε και τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα με την τοπική ομάδα. Στα 14 του, η Ρασίνγκ Ουνιόν Λουξεμβούργου, τον ξεχωρίζει και τον ενσωματώνει στις ακαδημίες της. Το ταλέντο του φάνηκε κατευθείαν και ξεχώρισα στους ανθρώπους της ομάδας. Στα 17 του υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και συστήθηκε στο ποδόσφαιρο της χώρας.

View this post on Instagram

#teamRFCUL#9💙⚽

A post shared by Danel Sinani (@danelsinani) on

Η ευκαιρία της Ντουντελάνζ…

Σε μία τριετία, ο νεαρός εξτρέμ είχε εξελιχθεί στη μεγαλύτερη αποκάλυψη της χώρας. Συνολικά, μέτρησε 15 τέρματα και 16 ασίστ σε διάστημα 72 συμμετοχών σε όλες τις διοργανώσεις, με αποτέλεσμα να κινήσει το ενδιαφέρον της κορυφαίας ομάδας της χώρας, Ντουντελάνζ. Με άμεσες διαδικασίες, ο ταλαντούχος άσος υπογράφει με ελεύθερη μεταγραφή και ξεκινάει την πορεία του προς το όνειρο.

Ταυτόχρονα, λίγους μήνες μετά, πραγματοποιεί και το επίσημο ντεμπούτο του με την εθνική ανδρών κόντρα στη Γαλλία. Παιχνίδι με το παιχνίδι, η προσφορά του Σινάνι στους πρωταθλητές, γινόταν όλο και πιο σημαντική. Στην πρώτη του σεζόν, παρά την απότομη αλλαγή δυναμικότητας, μέτρησε 11 γκολ και ισάριθμες ασίστ, οδηγώντας την ομάδα του, στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στην επόμενη σεζόν, δεν ήταν λίγοι εκείνοι, που πίστευαν πως ο Σινάνι είναι «ποδοσφαιριστής της μίας σεζόν». Δηλαδή, ότι τα πολύ καλά νούμερα που έκανε, ήταν μόνο στην αρχή. Εκείνος, όχι μόνο δεν τους επιβεβαίωσε, αλλά χάρισε στην ομάδα του το νταμπλ. Ο απολογισμός ήταν 11 γκολ και 10 ασίστ ενώ αποτέλεσε τον καλύτερο ποδοσφαιριστή της χρονιάς στη μεγάλη κατηγορία. Αξιοσημείωτο δε, είναι πως ο διεθνής άσος έπαιξε σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, εκτός από αυτή του φορ, συμβάλλοντας στα μέγιστα.

Η σεζόν της… καριέρας του

Ο 23χρονος εξτρέμ είχε μετατραπεί σε έναν από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που έχει βγάλει το Λουξεμβούργο. Όμως, στη περσινή χρονιά, ο Σινάνι επέλεξε να γίνει ο κορυφαίος στα χρονικά του αθλήματος στη χώρα. Εντός συνόρων ήταν ασταμάτητος, ολοκληρώνοντας το πρωτάθλημα με 14 γκολ σε 16 συμμετοχές (!), με αποτέλεσμα να χριστεί πρώτος σκόρερ.

Ωστόσο, κατάφερε να κάνει την διαφορά και στην Ευρώπη. Αρχικά, οδήγησε την ομάδα του στους ομίλους του Europa League, με απολογισμό πέντε τέρματα στα προκριματικά της διοργάνωσης. Η μεγαλύτερη εμφάνιση της καριέρας του, όμως, ήταν στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων. Εκεί, βρήκε δύο φορές δίχτυα και μοίρασε μία ασίστ, στην ιστορική νίκη της Ντουντελάνζ επί του ΑΠΟΕΛ με 4-3 στη Κύπρο.

Η ιστορική μεταγραφή στην Αγγλία!

Μπορεί ο κορωνοϊός να έκανε άνω-κάτω την μεταγραφική αγορά, όμως ο Ντανέλ Σινάνι, έκανε το επόμενο μεγάλο βήμα της καριέρας του. Τα τρομερά στατιστικά, στα 24 του και τα περιθώρια βελτίωσης που είχε, ήταν αρκετά για την αγγλική Νόριτς. Τα «καναρίνια» του πρόσφεραν συμβόλαιο τριών ετών και εκείνος, ως ελεύθερος, αποφάσισε να μεταναστεύσει για δεύτερη φορά στην ζωή του και πρώτη για το ποδόσφαιρο.

Μάλιστα, έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που παίρνει μεταγραφή μετά το «lockdown» λόγω της πανδημίας, με αποτέλεσμα να γράψει το όνομά του στην ιστορία. Ακόμα, ο προπονητής της εθνικής Λουξεμβούργου, Λουκ Χόλτζ, ανέφερε πως ο Σουνάνι είναι ο άνθρωπος που ανοίγει την αγορά της χώρας προς τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης ενώ, παράλληλα, αποτελεί τον μοναδικό εκπρόσωπό της στην Αγγλία.

Ο δανεισμός του στο Βέλγιο και η επόμενη μέρα

Η απόφαση της Νόριτς, ήταν ο 24χρονος μεσοεπιθετικός να παραχωρηθεί αρχικά ως δανεικός σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Η επιλογή της Βάασλαντ-Μπέβερεν του Βελγίου, έγινε, ώστε ο νεαρός, να πάρει λεπτά συμμετοχής σε μία λίγκα που βρισκόταν σε ένα μεγαλύτερο επίπεδο από αυτό που ήταν ήδη. Ο δανεισμός του είναι για ένα χρόνο και χωρίς οψιόν αγοράς για το επόμενο καλοκαίρι.

Μάλιστα, στο στρατόπεδο του αγγλικού συλλόγου, πιστεύουν πολύ στον 21 φορές διεθνή ποδοσφαιριστή και θεωρούν ότι μπορεί να βοηθήσει στην μεσοεπιθετική λειτουργία της ομάδας. Στο τελευταίο παιχνίδι, της εθνικής Λουξεμβούργου κόντρα στην Κύπρο, ο Σινάνι επαλήθευσε τους λόγους που η Νόριτς προχώρησε στην απόκτησή του.

Το παράδειγμα του 24χρονου εξτρέμ, είναι άξιο προς μίμηση και η πορεία της ζωής του, κρύβεται πίσω από το μυστικό της επιτυχίας. Ο Ντανέλ Σινάνι γεννήθηκε υπό συνθήκες πολέμου, μετανάστευσε και προσπάθησε να δείξει το ταλέντο του σε μία από τις πιο υποβαθμισμένες, ποδοσφαιρικά, χώρες της Ευρώπης. Το αποτέλεσμα; Να αποτελεί το «καμάρι» του Λουξεμβούργου στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ