Όταν ξεκίνησε ο μύθος του Μέσι (Pics & vids)

Όταν ξεκίνησε ο μύθος του Μέσι (Pics & vids)

Σαν σήμερα, στις 16 Οκτωβρίου 2004, ένας βραχύσωμος 17χρονος με το νούμερο 30 στην πλάτη, έκανε το ντεμπούτο με την Μπαρτσελόνα. Τον έλεγαν Λιονέλ Μέσι. Και ήρθε για να αλλάξει το ποδόσφαιρο...

O σπουδαίος Ροναλντίνιο ήταν από τους πρώτους που κατάλαβε. Όταν είδε τον Λιονέλ Μέσι να έχει την μπάλα στα πόδια του και να την κάνει ό,τι θέλει σε μια από τις πρώτες του προπονήσεις με τη μεγάλη ομάδα της Μπαρτσελόνα, δε δίστασε να το ξεστομίσει, «Αυτός είναι ο διάδοχός μου». Αρκούσε μια προπόνηση για να αντιληφθεί πως αυτό το κοντό, αμούστακο παιδί, που το σουλούπι του δε θα γέμιζε το μάτι σε κανέναν, θα αφήσει εποχή.

Και δεν έπεσε έξω. Για την ακρίβεια, τη γράφει ακόμα την ιστορία του. Μια ιστορία που τον κατατάσσει στην πρώτη θέση των κορυφαίων της εποχής του. Για πολλούς στην κορυφή όλων των εποχών. Μια ιστορία που ξεκίνησε να γράφεται ακριβώς πριν από 16 χρόνια, σε μια μέρα σαν τη σημερινή.

Το ημερολόγιο σημάδευε την 16η Οκτωβρίου και το ρολόι στην έδρα της Εσπανιόλ έδειχνε το 82ο λεπτό του ντέρμπι της Καταλωνίας με την Μπαρτσελόνα. Εκείνο το κοντό παιδί, το μεγαλωμένο στη «Μασία», φορώντας το νούμερο 30 στην πλάτη, είχε πάρει θέση στη γραμμή του πλαγίου άουτ. Ο Ντέκο παραχωρούσε τη θέση του στον Λιονέλ Μέσι, που ήταν 17 ετών, 3 μηνών και 22 ημερών. Το ντεμπούτο του στην αγαπημένη του Μπαρτσελόνα ήταν πια γεγονός.

«Αυτός είναι ο αποκαλούμενος διάδοχος του Ροναλντίνιο στην Μπαρτσελόνα», ακούστηκε στην τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα. Λίγοι το πίστεψαν, μα ο Μέσι άρχισε από το πρώτο του δεκάλεπτο με τη φανέλα της Μπάρτσα να δείχνει πως είχε πάνω του κάτι το ξεχωριστό. Ένα αστέρι να τον ακολουθεί.

Ένα αστέρι που 16 χρόνια μετά εξακολουθεί να λάμπει όσο κανένα άλλο. Εν έτει 2020, ο… λογαριασμός με τα «μπλαουγκράνα» γράφει: 734 παιχνίδια, 635 γκολ, 279 ασίστ, 10 πρωταθλήματα, 8 Super Cup Ισπανίας, 6 Κύπελλα, 4 Champions League, 3 Super Cup Ευρώπης, 3 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, 6 Χρυσές Μπάλες. Απόλυτη κορυφή στην ιστορία των σκόρερ όλων των εποχών για την Μπαρτσελόνα και αμέτρητα ακόμη ρεκόρ που πιθανώς δεν θα σπάσουν ποτέ. Απλά, G.O.A.T.

 

16 years ago today, Leo Messi made his Barca debut.It’s going well.

Δημοσιεύτηκε από Bleacher Report Football στις Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ