ΑΕΚ : Η πρώτη της νίκη στο Champions League (pic & vid)

ΑΕΚ : Η πρώτη της νίκη στο Champions League (pic & vid)

Συμπληρώθηκαν 14 χρόνια από την πρώτη νίκη της ΑΕΚ στους ομίλους του Champions League, κόντρα στη Λιλ χάρη στην γκολάρα του Νίκου Λυμπερόπουλου.

Τη μία από τις δύο νίκες που έχει πετύχει η ΑΕΚ στο Champions League πήρε σαν σήμερα πριν από 14 χρόνια. Την πρώτη Νοεμβρίου του 2006 η Ενωση υποδέχτηκε στο ΟΑΚΑ την Λιλ και χάρη σε ένα εκπληκτικό γκολ του Νίκου Λυμπερόπουλου πήρε την παρθενική της νίκη στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Οι «κιτρινόμαυροι» μετά από 24 ματς χωρίς νίκη στους ομίλους του Champions League χαμογέλασαν κόντρα στην γαλλική ομάδα η οποία έπαιζε με δέκα παίκτες από το 22′ λόγω αποβολής του Στάθη Ταυλαρίδη.

Η ΑΕΚ πίεζε στο επόμενο διάστημα αλλά πιο απειλητική ήταν η Λιλ στην κόντρα όμως στο 74′ ο Λυμπερόπουλος με σουτ έξω από την περιοχή βρήκε δίχτυα κι έδωσε στην ΑΕΚ τη νίκη που σε συνδυασμό και με αυτή κόντρα στην Μίλαν τρεις εβδομάδες αργότερα, την έβαλε για τα καλά στο κόλπο για τη δεύτερη θέση.

Τελικά αυτή χάθηκε την τελευταία αγωνιστική όταν η ΑΕΚ έμεινε στο 2-2 με την Άντερλεχτ στο Βέλγιο και η Μίλαν έχασε εντός έδρας από την Λιλ.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Σορεντίνο, Τσιρίλο, Δέλλας, Μόρας, Γεωργέας, Ζήκος, Έμερσον (46’ Καπετάνος), Χετεμάι (87’ Κυριακίδης) Τόζερ, Ζούλιο Σέζαρ (58’ Μαντούκα) Λυμπερόπουλος

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ