Μεταγραφή βγαλμένη από το σινεμά: Ή όταν ο Σον Κόνερι πήρε τον Κυργιάκο στους Ρέιντζερς (vid)

Μεταγραφή βγαλμένη από το σινεμά: Ή όταν ο Σον Κόνερι πήρε τον Κυργιάκο στους Ρέιντζερς (vid)

Αλήθειες και ψέματα. Φήμες και πραγματικότητα. Η μεταγραφή του Σωτήρη Κυργιάκου στους Ρέιντζερς είχε στυλ... κινηματογραφικό.

Ο μύθος λέει πολλά. Αλλά έτσι είναι ο μύθος. Για να λέμε ιστορίες με τις οποίες θα κάνουμε την παρέα να περνά ωραία. Άλλωστε υπάρχει και άποψη που λέει πως «δεν πρέπει να αφήνεις μια μικρή λεπτομέρεια να σου χαλάσει μια ωραία ιστορία». Έτσι ακριβώς συνέβη πριν από πολλά χρόνια. Και πρωταγωνιστές στη δική μας ιστορία; Ο Σωτήρης Κυργιάκος και ο Σον Κόνερι.

Πως «κολλάνε» ο πρώην ποδοσφαιριστής και ο θρυλικός «Τζέιμς Μποντ» που το περασμένο Σάββατο έφυγε από κοντά μας; Κι όμως, υπάρχει… ζουμί. Και κρύβεται πίσω από τη μεταγραφή του Κυργιάκου στους Ρέιντζερς της Σκωτίας.

Ο χρόνος γυρίζει 15 χρόνια πίσω. Μεταφερόμαστε στον Ιανουάριο του 2005. Ο Σωτήρης Κυργιάκος έχει ενημερωθεί ήδη πως οι Ρέιντζερς έχουν γοητευτεί από τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται. Αυτό το δυναμικό στυλ παιχνιδιού του Κυργιάκου, ο… τσαμπουκάς που έβγαζε μέσα στο γήπεδο, ταίριαζα απόλυτα στο σκωτσέζικο ποδόσφαιρο. Εκεί δε μετράει τόσο η ποιότητα. Εκεί αρκεί να φεύγεις με… χίλια στο τάκλιν για να γίνεις σύνθημα στις εξέδρες. Εκεί βρίσκει εφαρμογή το «ή η μπάλα ή ο παίκτης. Ποτέ και οι δύο μαζί».

Ο Σωτήρης Κυργιάκος, πρωταθλητής και Κυπελλούχος με τον Παναθηναϊκό το 2004, είχε γοητευτεί εξίσου από το ενδιαφέρον των Ρέιντζερς. Δεν είναι και λίγο να σε θέλει μια τόσο ιστορική ομάδα. Ένας σπουδαίος βρετανικός σύλλογος.

Τον Γενάρη του 2005, λοιπόν, ο Κυργιάκος έδινε το τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ήταν απέναντι στον ΟΦΗ, την ομάδα στην οποία είχε ξεκινήσει την καριέρα του. Διεξαγόταν στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Και τι έκανε; Σκόραρε δύο φορές! Τη μία, μάλιστα, με τακουνάκι. Με εκείνα τα δύο γκολ άφησε τον Παναθηναϊκό για να ταξιδέψει στη Σκωτία.

Το αμέσως επόμενο πρωί ο Κυργιάκος θα ταξίδευε για την Γλασκώβη, όμως υπολόγιζε χωρίς τις αεροπορικές εταιρείες. Δεν έβρισκε εισιτήρια για να φύγει και να πάει να υπογράψει, όμως καμία από τις δύο πλευρές δεν μπορούσε να περιμένει. Ήθελαν τη μεταγραφή «εδώ και τώρα». Κανένα πρόβλημα.

Οι διοικούντες την Ρέιντζερς ενημέρωσαν τόσο τον Παναθηναϊκό, όσο και τον ίδιο τον παίκτη πως θα στείλουν ιδιωτικό τζετ για να παραλάβει τον Κυργιάκο από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» και να τον μεταφέρει στη Σκωτία. Κι εδώ έρχεται ο μύθος που σας λέγαμε στην αρχή.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής και φήμες που είχαν κυκλοφορήσει από περιβάλλον κοντά στον ατζέντη του Κυργιάκου, που ήταν γνωστός ατζέντης και του καλλιτεχνικού χώρου, μέσα στο λίαρ τζετ βρισκόταν ο Σον Κόνερι, ο οποίος υποδέχτηκε και συνόδευσε τον Σωτήρη Κυργιάκο.

Απαραίτητη σημείωση: ο Σον Κόνερι ήταν πιστός οπαδών των Ρέιντζερς και είχε υπάρξει μέλος του Δ.Σ. της ομάδας. Συνεχίζουμε…

Δημοσίευμα από εφημερίδα της εποχής ανέφερε την επομένη του ταξιδιού του Κυργιάκου: «Σαν… Τζέιμς Μποντ έφυγε χθες από την Ελλάδα ο Σωτήρης Κυργιάκος, προκειμένου να μεταβεί στη Γλασκώβη και να υπογράψει συμβόλαιο στη Ρέιντζερς. Ο διεθνής αμυντικός, αφού δεν βρήκε εισιτήρια για απευθείας πτήση στην πρωτεύουσα της Σκωτίας, τελικά πέταξε με το λίαρ τζετ του δημοφιλούς ηθοποιού και μέλους του Δ.Σ. του συλλόγου, Σον Κόνερι, ο οποίος μάλιστα τον συνόδευσε και τον καλωσόρισε στη νέα του ομάδα! Ο Κυργιάκος σάστισε όταν είδε μπροστά του έναν από τους θρύλους του παγκόσμιου κινηματογράφου, χαμογέλασε και στη συνέχεια εισήλθε στο πολυτελέστατο αεροπλάνο».

Η φήμη έμεινε να… αιωρείται για χρόνια. Έλεγε πως ο θρυλικός Σον Κόνερι συνόδευσε αυτοπροσώπως τον Σωτήρη Κυργιάκο στη Γλασκώβη. Χρόνια μετά η φήμη αυτή άρχισε να δίνει τη θέση της στην πραγματικότητα. Ναι «Σον Κόνερι» υπήρχε στη συγκεκριμένη ιστορία. Αλλά ήταν το όνομα του… αεροπλάνου.

Σύμφωνα με κάποιες πηγές, το τζετ ήταν πράγματι του διάσημου ηθοποιού. Σύμφωνα με άλλες, ήταν της διοίκησης που είχε επιλέξει να του δώσει το όνομα «Σον Κόνερι» προς τιμήν του διάσημου πιστού οπαδού των Ρέιντζερς.

Αντί επιλόγου: ο Σον Κόνερι συνήθιζε – όχι να ταξιδεύει στις χώρες που γίνονταν οι μεταγραφές, αλλά – να υποδέχεται στο «Άιμπροξ» τους σπουδαίους παίκτες που αποκτούσαν οι Ρέιντζερς. Και ήταν εκεί όταν η ομάδα του υποδεχόταν τον σπουδαίο Πολ Γκασκόιν, όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ