Η μεγάλη πρόκριση της ΑΕΚ επί της Σπαρτάκ Μόσχας (Pic & vids)

Η μεγάλη πρόκριση της ΑΕΚ επί της Σπαρτάκ Μόσχας (Pic & vids)

Σαν σήμερα πριν από 29 χρόνια, η ΑΕΚ του Ντούσαν Μπάγεβιτς πήρε μια από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές της προκρίσεις, με το 2-1 κόντρα στην πανίσχυρη τότε Σπαρτάκ Μόσχας.

Μια από τις βραδιές που μένουν για πάντα στην ιστορία των ομάδων έζησε σαν σήμερα πριν από 29 χρόνια η ΑΕΚ. Η Ένωση με προπονητή τον Ντούσαν Μπάγεβιτς πήρε μια από τις σπουδαιότερες ευρωπαϊκές της προκρίσεις, κόντρα στην Σπαρτάκ Μόσχας με 2-1, ύστερα από το 0-0 του πρώτου ματς, χάρη στα γκολ των Μπατίστα και Δημητριάδη.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ μνημόνευσε εκείνο το παιχνίδι με ανάρτησή της στα social media:

«Σαν σήμερα πριν από 29 χρόνια η ΑΕΚ έφτασε σε μία από τις πιο σημαντικές ευρωπαϊκές της προκρίσεις με το 2-1 επί της Σπαρτάκ Μόσχας με μια ανατροπή που ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο από τα γκολ του Ντανιέλ Μπατίστα και του Βασίλη Δημητριάδη.

Απέναντι σε μία ομάδα που μερικούς μήνες νωρίτερα είχε παίξει στα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών 1990-91, η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει την πρόκριση μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα.

Με το σφύριγμα της λήξης η ΑΕΚ είχε πετύχει μία δεύτερη πρόκριση μέσα στην ίδια σεζόν για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια και μετά τη μεγάλη πορεία μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ 1976-77. Η τριετία των τίτλων άρχιζε με μια από τις σημαντικές ευρωπαϊκές επιτυχίες της ΑΕΚ όλων των εποχών!»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ