Ο Ολυμπιακός είχε υπογράψει τον Χατζηγιοβάνη, αλλά τον «έκλεψε» ο Παναθηναϊκός!

Ο Ολυμπιακός είχε υπογράψει τον Χατζηγιοβάνη, αλλά τον «έκλεψε» ο Παναθηναϊκός!

Η φοβερή ιστορία του Τάσου Χατζηγιοβάνη, που αν και ήταν ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, τελικά κάνει καριέρα στον αιώνιο αντίπαλό του!

Η ιστορία κυκλοφορούσε ως σενάριο εδώ και χρόνια. Αλλά την επιβεβαίωσε ο ίδιος. Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης ήταν ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού. Και αυτό δεν ήταν απλά… σενάριο, αλλά πραγματικότητα. Είχε συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό. Και αποτελούσε εν δυνάμει ποδοσφαιριστή της ακαδημίας των Ερυθρόλευκων. Αλλά όταν το 2013 εμφανίστηκε στη ζωή του ο Παναθηναϊκός, επέλεξε να πει το μεγάλο «ναι». Και να αλλάξει στρατόπεδο. Μια ιστορία που αποκάλυψε ο ίδιος, με τις λεπτομέρειες να προκαλούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ο Χατζηγιοβάνης, λοιπόν, ξεκίνησε την καριέρα του στη Μυτιλήνη και την Αθλητική Πολιτιστική Ακαδημία «Οδυσσέας Ελύτης». Το 2009 ταξίδεψε στην Αθήνα για να δοκιμαστεί από τον Ολυμπιακό. Επεισε τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, τους εντυπωσίασε με το ταλέντο του. Αμέσως έγιναν όλες οι απαραίτητες επαφές για να αποκτηθεί. Οι Ερυθρόλευκοι του ζήτησαν να μετακομίσει στην Αθήνα και να μείνει στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, ενώ όπως αποκάλυψε ο ίδιος στο match programme ενόψει του αγώνα με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ, οι Ερυθρόλευκοι είχαν ζητήσει και από την οικογένειά του να έρθει στην πρωτεύουσα, ώστε ο «μικρός» να μην είναι μόνος του.

Παρά το γεγονός ότι η οικογένεια απέρριψε αυτό το ενδεχόμενο, η μεταγραφή έγινε, με τον Χατζηγιοβάνη να μένει στη Λέσβο και να παραχωρείται με υποσχετική στον Οδυσσέα Ελύτη, για να προπονείται κοντά στο σπίτι του. Ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, ανέφερε πως όταν δεν μπόρεσε να μείνει στον Ολυμπιακό και στο Ρέντη «…σκέφτηκα πως χαλάει το όνειρό μου, πως χάνεται μία μεγάλη ευκαιρία για μένα». Ενώ επειδή δεν μπορούσε να συμμετέχει σε αγώνες της ομάδας του, λόγω του ότι ανήκε στον Ολυμπιακό, αποκάλυψε πως σε ένα παιχνίδι που οι άνθρωποι της Α.Π.Α. Οδυσσέας Ελύτης τον χρησιμοποίησαν χωρίς δελτίο «…οι αντίπαλοι σταμάτησαν τον αγώνα και με πέταξαν έξω από το γήπεδο. Μου είπαν ότι με έβαλαν παράνομα να ένιωσα πάρα πολύ άβολα τότε. Έβαλα τα κλάματα, θυμάμαι. Είχε πολύ κόσμο και όλοι με κοιτούσαν».

Το 2011 η συμφωνία με τον Ολυμπιακό έσπασε, με τους Ερυθρόλευκους να συμφωνούν με την πλευρά του ποδοσφαιριστή ότι στα 16 του θα τον έβλεπαν ξανά, ώστε να μπορέσει να μείνει μόνος του στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, χωρίς τους γονείς του. Εντούτοις, μετά από ένα παιχνίδι της Μεικτής Αιγαίου με την αντίστοιχη της Αθήνας, τον κάλεσε ο Παναθηναϊκός για δοκιμαστικό.

«Τον είδαν στον Αγιο Κοσμά οι Αλεξόπουλος και Μάρκος σε αγώνα πρωταθλήματος των Μικτών ομάδων των Ενώσεων όπου αν και έως το 88’ είχαμε προβάδισμα 1-0 χάσαμε 2-1 από την Αθήνα. Ηρθαν μετά από το ξενοδοχείο και ζήτησαν να τον πάρουν για πέντε μέρες σε δοκιμαστικά στη Παιανία. Επικοινώνησα με την ΕΠΣ Μυτιλήνης και τους γονείς του, συναίνεσαν όλοι, τον έβαλα σε ένα ταξί, τον πήγα στην Παιανία και έτσι ξεκίνησαν όλα», έχει αποκαλύψει σε ανύποπτο χρόνο ο Παράσχος Λάσκαρης, πρώτος προπονητής του στον Οδυσσέα Ελύτη.

Ο ίδιος ο Χατζηγιοβάνης, στα 16 του πια, είπε το μεγάλο «ναι» και πήρε την απόφαση να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Μην δίνοντας στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να τον δει ξανά και να κάνει χρήση της προφορικής τους συμφωνίας. Μάλιστα, ο εξτρέμ του Τριφυλλιού, αποκάλυψε και την κλήση που δέχθηκε από τον τότε επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ, Γιώργο Αμανατίδη…

«Γυρίζοντας στην Μυτιλήνη βγήκαμε για φαγητό με την οικογένειά μου για να το γιορτάσουμε. Χτυπάει εκείνη την ώρα το τηλέφωνο της μητέρας μου, ήταν ο κ. Αμανατίδης. Της είπε ότι έμαθε πως συμφώνησα να πάω στον Παναθηναϊκό και έβγαλε το παράπονό του, σαν να εκνευρίστηκε. Ήταν όμως η επιλογή μου, να πάω στον Παναθηναϊκό. Ήταν ένα story που όμως εξελίχθηκε σε κάτι καλό», ανέφερε χαρακτηριστικά!

Σχεδόν 7 χρόνια μετά, ο Χατζηγιοβάνης είναι ένας από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, αλλά και ένα από τα πιο σημαντικά περιουσιακά του στοιχεία. Μόλις στα 23 του χρόνια (31/05/1997), μετράει ήδη 111 συμμετοχές, 14 γκολ και 12 ασίστ με την πράσινη φανέλα. Και υπό τις οδηγίες του Μπόλονι, ευελπιστεί να εξελίξει ακόμη περισσότερο το παιχνίδι του και να γίνει ο ηγέτης που περιμένει ο Παναθηναϊκός. Καθώς το ταλέντο του δεν αμφισβητείται.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ