Ουέ(ς) κι αλίμονο σε όποιον τον αγνοήσει…

Ουέ(ς) κι αλίμονο σε όποιον τον αγνοήσει…

Το «αύριο» του ελληνικού ποδοσφαίρου καθρεφτίζει στο πρόσωπό του. Ο Αμπντούλ Ραχμάν Ουές έχει προσαρμοστεί πλήρως στον ΟΦΗ, έχει βασική θέση στην Εθνική Ελπίδων και το «10» σας συστήνει ένα από τα πιο φιλόδοξα φουλ-μπακ της χώρας.

«Η επιστροφή μου στο ελληνικό πρωτάθλημα ήταν τελείως τυχαίο γεγονός. Ήρθα στην Αθήνα για διακοπές και μέσα σε λίγες εβδομάδες υπέγραφα συμβόλαιο στα Χανιά». Αυτή ήταν η αφορμή για την επιστροφή, ενός εκ των ποιων ταλαντούχων ποδοσφαιριστών της Ελλάδας.

Ο Αμπντούλ Ραχμάν Ουές αποφάσισε να κυνηγήσει το όνειρο του στην Αγγλία πριν καν ενηλικιωθεί. Εκεί ωρίμασε, προπονήθηκε και εξέλιξε όσα έμαθε στον Παναθηναϊκό για να επιστρέψει έτοιμος στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η Κρήτη έχει γίνει η «Ιθάκη» του και τα φτερά του είναι έτοιμα να ανοίξουν ακόμα περισσότερο.

Ο ρόλος του πατέρα του…

Από μόλις τριών ετών, ο Αμπντούλ Ραχμάν Ουές έδειχνε ότι αυτό το άθλημα θα παίξει ενεργό ρόλο στο μέλλον του. Γεννήθηκε στις 14 Ιουνίου του 1998 στην Αθήνα από Σύριους γονείς. Μπορεί να κλώτσαγε μία μπάλα από μικρή ηλικία, όμως οι δικοί του, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο για την ένταξή του στο άθλημα.

Ενσωματώθηκε στις ακαδημίες σε μία ομάδα του Κορωπίου και το ταλέντο του έγινε άμεσα αισθητό. Με τον πατέρα του να στέκεται δίπλα του σε κάθε απόφαση και βήμα, ο νεαρός αμυντικός έκανε καθημερινά προπονήσεις ώστε να αναπτυχθεί όσο καλύτερα γίνεται. Σε ηλικία 7 ετών, παίρνει μέρος στα δοκιμαστικά του Παναθηναϊκού και εκεί, αρχίζει το δικό του ποδοσφαιρικό ταξίδι.

Μεγάλωσε με το «τριφύλλι» στο στήθος

Παρότι στα δοκιμαστικά υπήρχαν πολλά παιδιά, εκείνος έκανε από την αρχή την διαφορά. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού τον ξεχώρισαν και του άνοιξαν την πύλη της πράσινης ακαδημίας. Μπορεί αρχικά να χρησιμοποιήθηκε ως στόπερ, ωστόσο γρήγορα μετακινήθηκε στο δεξί άκρο της άμυνας.

Ο τρόπος που μπορούσε να έχει όλη την πλευρά δική του, τον έκανε μοναδικό. Το ταλέντο του ξεχείλιζε και ήταν από τους ποδοσφαιριστές που ξεχώριζε μέρα με την μέρα, ενώ η δουλειά που γινόταν από τον Γιάννη Σαμάρα τον έφερε μέχρι και την Κ17 του συλλόγου. Εκεί, μάλιστα, ήταν συμπαίκτης με τους Γιάννη Μπουζούκη και Τάσο Χατζηγιοβάνη, που αυτή την στιγμή είναι μέλη της πρώτης ομάδας.

Τα δοκιμαστικά της Αγγλίας, η Μπρέντφορντ και η λάθος θέση

Η οικονομική κρίση έκανε τους γονείς του νεαρού μπακ να μετακομίσουν στην Αγγλία. Εκείνος ήθελε να συνεχίσει να διεκδικεί το όνειρό του στο ποδόσφαιρο και αποφάσισε να δοκιμαστεί σε διάφορες ομάδες. Μπορεί να άφησε ικανοποιημένους τους ανθρώπους των Λέστερ, ΚΠΡ και Φούλαμ ωστόσο δεν προχώρησε ποτέ η μεταγραφή του σε αυτές. Αντίθετα, η Μπρέντφορντ ήταν εκείνη που του πρόσφερε την ευκαιρία να δείξει την αξία του στα γήπεδα της Αγγλίας.

Ωστόσο, ο τότε 16χρονος άσος, όταν ρωτήθηκε από τους ανθρώπους του αγγλικού συλλόγου, για την θέση που αγωνίζεται; Είπε ότι είναι… επιθετικός. Συγκεκριμένα, αυτή ήταν η θέση που θα ήθελε να εξελιχθεί και εκεί αγωνίστηκε στις «σφίγγες». Έπαιξε κυρίως πίσω από τον φορ ενώ δεν χρησιμοποιήθηκε σχεδόν ποτέ ως αμυντικός.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Squaaaaddd💯💯⚽️⚽️

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Abdul Rahman Weiss (@abou_ws) στις

Οι δυσκολίες και η (τυχαία) επιστροφή στην πατρίδα…

Μπορεί ο τρόπος των προπονήσεων και η ζωή στην Αγγλία να ήταν αυτό που έψαχνε ο Ουές, όμως τα πράγματα ήταν δύσκολα στην ομάδα. Το επαγγελματικό συμβόλαιο που τόσο επιθυμούσε ο Έλληνας ποδοσφαιριστής, έδειχνε αρκετά μακρινό και ο ίδιος δεν ήθελε να περιμένει για πολύ.

Η θέληση του συλλόγου να προωθήσει «δικά» του παιδιά, έκαναν τον διεθνή μπακ να έχει τάσεις φυγής από την αγγλική ομάδα. Έπειτα από ένα χρόνο παρουσίας στις θυγατρικές της Μπρέντφορντ, ο Ουές βρέθηκε στην Αθήνα για διακοπές και μέσα σε λίγες μέρες, ταξίδεψε για τα Χανιά ώστε να κάνει δοκιμαστικά στον Πλατανιά Χανίων.

Η ομάδα της Κρήτης βρισκόταν στην Superleague και ο Ουές κατάλαβε πως αυτή ήταν η ευκαιρία του για το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Έτσι, σε ηλικία 17 ετών ενσωματώνεται στην ομάδα και ξεκινάει από τους Νέους του ελληνικού συλλόγου με στόχο την καθιέρωσή του στην πρώτη ομάδα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

#NO7 allday#dribbling# HIT THE POST 👎🏽👎🏽⚽️💯💯

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Abdul Rahman Weiss (@abou_ws) στις

Η μεγάλη στιγμή που περίμενε

Η ποιότητά του, τον είχε κάνει απαραίτητο στην δεύτερη ομάδα, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τον Μάνουελ Ρόκα να του προσφέρει την παρθενική του συμμετοχή με τους άνδρες. Στις 27 Νοεμβρίου του 2017, ο Ουές κάνει το επίσημο επαγγελματικό ντεμπούτο του, κόντρα στην ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ. Παρότι η κανονική του θέση ήταν μπακ, οι επιθετικές αρετές του, έκαναν τον Ισπανό τεχνικό να τον χρησιμοποιήσει ως δεξί εξτρέμ.

Μέσα σε τρία χρόνια, ο ταλαντούχος αμυντικός αναπτύχθηκε σε τεράστιο βαθμό. Καθιερώθηκε στη θέση του μπακ και παρότι η ομάδα των Χανιών βρισκόταν στη Superleague 2, εκείνος κατάφερε να κάνει το ντεμπούτο με την Εθνική Ελπίδων, υπό τις οδηγίες του Αντώνη Νικοπολίδη. Όλο το μέλλον ήταν στα ποδιά του νεαρού άσου και στον Πλατανιά είχαν καταλάβει ότι δεν θα παραμείνει για πολύ στα «ερυθρόλευκα».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Great performance ! #NATIONALGREECE U21S 🇬🇷🇬🇷

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Abdul Rahman Weiss (@abou_ws) στις

Η επιβράβευση από τον ΟΦΗ

Με την συμπλήρωση τριών χρόνων από το ντεμπούτο σε επαγγελματική κατηγορία, το ταλέντο του Ουές, είχε γίνει αντιληπτό από τους περισσότερους σκάουτερ. Με απολογισμό δύο γκολ και επτά ασίστ σε διάστημα 63 συμμετοχών σε όλες τις διοργανώσεις, ο ΟΦΗ προσφέρει στον νεαρό αμυντικό την ευκαιρία που έψαχνε.

Οι δύο πλευρές έρχονται σε πλήρη συμφωνία και η ομάδα του Γιώργου Σίμου προσθέτει ένα πολύ ποιοτικό γρανάζι για τη νέα σεζόν. «Είναι ευκαιρία ζωής», ήταν τα πρώτα λόγια που είπε ο Έλληνας φουλ-μπακ μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου, διάρκειας τεσσάρων ετών.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ ο Abdul Rahman Oues____Welcome @abou_w77 #oficrete #oficretefc #ofifc #slgr #greece #football #crete

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη OFI Crete F.C. (@oficretefc) στις

Οι αποδείξεις και το όνειρο της Εθνικής ανδρών…

Σε λιγότερο από έξι μήνες, ο 22χρονος άσος έχει κάνει την Ελλάδα να τον κοιτάει. Μετράει ήδη οκτώ συμμετοχές και οι εμφανίσεις του είναι η μία καλύτερη από την άλλη. Ταυτόχρονα, έχει πέντε παρουσίες με την Εθνική Ελπίδων, με την οποία αποδεικνύει ότι η στιγμή της κλήσης του στους άνδρες δεν αργεί.

Άλλωστε, η ποιότητα και το ταλέντο του είναι αδιαμφισβήτητα και αυτό το γνωρίζουν οι άνθρωποι της Εθνικής μας. Η τρομερή ενέργεια που βγάζει στο χορτάρι και η καθιέρωσή του ως μπακ-χαφ, δημιουργούν τον τέλειο πλάγιο αμυντικό του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Ταχύτητα, έκρηξη και κινήσεις που κάνουν την αριστερή πλευρά του αντιπάλου να «ραγίζει».

Στο τελευταίο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ο 22χρονος άσος έδειξε ότι ακόμα και με πολύ ποιοτικούς αντιπάλους, μπορεί να κάνει την διαφορά. Ο Αμπντούλ Ραχμάν Ουές έχει πετύχει την καθιέρωσή του στις υψηλές απαιτήσεις της Superleague και το μόνο που έχει να κάνει, είναι απλά να συνεχίσει να εξελίσσεται.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ